ייעוץ בקניית רכב זול
-
אשמח לעזרת הציבור
אני רוצה לקנות רכב לבין הזמנים שבתכנון יישאר עד לאחר החגים ואז למכור אותו
התקציב שאני מוכן זה סביבות ה5000, השאלה אם בכלל יש על מה להסתכל בטווח הזה, רכב שאני לא יצטרך לעשות איתו תיקונים במיידי (מה הלאה ה’ יעזור)
ואם כן אשמח להכוונה פחות או יותר על מה ללכת
אני נהג חדש בשנה שנייה כך שבשבילי זה יהיה צבירת ניסיון על הכביש לפני רכב הבא בעז"ה
אם יש סוכנים אמינים שמתעסקים בטווח הזה אשמח להשארת פרטים
תודה מראש לכל משיב! -
אשמח לעזרת הציבור
התקציב שאני מוכן זה סביבות ה5000, השאלה אם בכלל יש על מה להסתכל בטווח הזה, רכב שאני לא יצטרך לעשות איתו תיקונים במיידי (מה הלאה ה’ יעזור)
אני נהג חדש בשנה שנייה כך שבשבילי זה יהיה צבירת ניסיון על הכביש לפני רכב הבא בעז"ה
תודה מראש לכל משיב!@אלי-והוא משפחתי? או קטן?
אני מניח שאוטומטי
לנסר (בדור החדש יותר לוודא שלא אוכל שמן)
פוקוס דור 2 (עד 2010, ב2011 יש גם, אבל לוודא שאינו צורה חדשה שאסור לגעת בה)
טידה/נוט, אם כי קשה למצוא במחירים הללו
בפוקוס הכי קל למצוא שמורה, אבל שותה יותר מהלנסר
אני מניח שאתה מודע לעלויות החזקת רכב
ושקשה מאוד למכור אחרי בין הזמנים ולחזור לאוטובוס
כמובן תחפש שמורה ומטופלת ככל האפשר, ועדיף לענ"ד על פני ק"מ נמוך -
@אלי-והוא משפחתי? או קטן?
אני מניח שאוטומטי
לנסר (בדור החדש יותר לוודא שלא אוכל שמן)
פוקוס דור 2 (עד 2010, ב2011 יש גם, אבל לוודא שאינו צורה חדשה שאסור לגעת בה)
טידה/נוט, אם כי קשה למצוא במחירים הללו
בפוקוס הכי קל למצוא שמורה, אבל שותה יותר מהלנסר
אני מניח שאתה מודע לעלויות החזקת רכב
ושקשה מאוד למכור אחרי בין הזמנים ולחזור לאוטובוס
כמובן תחפש שמורה ומטופלת ככל האפשר, ועדיף לענ"ד על פני ק"מ נמוך -
@טוסון
אוטומט כמובן אין לי הבדל משפחתי או קטן העיקר שייכנס 2 סלקלים…
מה אתה אומר על מאזדה 3 ראיתי הרבה בטווח (צריך להכניס שיקול של צריכת דלק?)
או דייהטסו סיריון@אלי-והוא כתב בייעוץ בקניית רכב זול:
@טוסון
אוטומט כמובן אין לי הבדל משפחתי או קטן העיקר שייכנס 2 סלקלים…עם האישה?
מה אתה אומר על מאזדה 3 ראיתי הרבה בטווח (צריך להכניס שיקול של צריכת דלק?)
קצת, רכב טוב המאזדה, פחות מכיר מה שורד ומה לא
או דייהטסו סיריון
נחמד, אבל קטן, לבדוק שהמזגן עובד ומסרק הגה (חוץ מהבדיקה הרגילה)
קח בחשבון שאם אתה מתכוון לחרוש את הארץ, אז הוא פחות נח לזה, אם כי לא קריטי
בבינעירוני ההפרש בצריכה יורד קצת -
אשמח לעזרת הציבור
תודה מראש לכל משיב!@אלי-והוא כתב בייעוץ בקניית רכב זול:
קח בחשבון שאתה לא הראשון… רבים כמוך כבר שנים ‘כבולים’ לרכב צמוד (כולל ההוצאות החודשיות והשנתיות הנלוות ל’תענוג’) והכל ‘בזכות’ המחשבה הגאונית שהבזיקה במוחם לחסוך בהוצאות שכירות הרכב ל’בין הזמנים’, ואם כבר, אז נעשה 1+1 עם ביה"ז של סוכות… ואז אולי כבר יש עוד מעט איזה לידה באופק… אולי גם איזה חתונה של גיס או גיסה… ואז כבר מתקרב פסח… וחוזר חלילה… ומצא עצמו האברך משועבד …
ובקיצור, הכל בסדר ולבריאות, רק פשוט לקחת בחשבון שרוב רובם של אותם אנשים שעשו את הצעד הזה מאיזה סיבה שלא תהיה נשארו עם הרכב, וגם אם מכרו, אחרי תקופה קצרה מאוד באורח פלא פתאום צצו להם ‘צרכים דחופים’ שהכריחו אותם לקנות רכב…@אלי-והוא כתב בייעוץ בקניית רכב זול:
התקציב שאני מוכן זה סביבות ה5000
נכון שכך אתה ‘מסכן’ סכום הכי קטן שיכול להיות, אבל אחוזי הסיכון הם הכי גדולים… אני הייתי ‘מותח’ קצת יותר את התקציב לאזור ה 8-9, בסופו של דבר אין כאן באמת סיכון על כל סכום הרכב(אתה לא מתכוון להשבית אותו טוטאלוס…)
@אלי-והוא כתב בייעוץ בקניית רכב זול:
רכב שאני לא יצטרך לעשות איתו תיקונים במיידי (מה הלאה ה’ יעזור)
אין לדעת, אף אחד לא יכול להבטיח לך את זה על שום רכב זול, ודאי שלא על סכום כזה
לא קיים.
סיכומו של עניין (לענ"ד) אם אתה מודע לשתי הנקודות הנ"ל
א. סיכוי גדול שאתה נשאר עם הרכב,
ב. אתה לוקח בחשבון סיכון של כמה אלפים של תיקונים וכדו’. ולא בונה אך ורק על מכירת הרכב בדיוק באותו מחיר שקנית (אולי עוד להרויח…) כי אתה מכיר מישהו מהכולל שהצליח…
אז ברכה והצלחה
אם לא, חבל על זמנך וכספך.
נ.ב. לא נכנסתי לפרטים של רכבים ספציפיים ראיתי שכבר המומחים מחווים את דעתם… -
קח בחשבון שאתה לא הראשון… רבים כמוך כבר שנים ‘כבולים’ לרכב צמוד (כולל ההוצאות החודשיות והשנתיות הנלוות ל’תענוג’) והכל ‘בזכות’ המחשבה הגאונית שהבזיקה במוחם לחסוך בהוצאות שכירות הרכב ל’בין הזמנים’, ואם כבר, אז נעשה 1+1 עם ביה"ז של סוכות… ואז אולי כבר יש עוד מעט איזה לידה באופק… אולי גם איזה חתונה של גיס או גיסה… ואז כבר מתקרב פסח… וחוזר חלילה… ומצא עצמו האברך משועבד …
ובקיצור, הכל בסדר ולבריאות, רק פשוט לקחת בחשבון שרוב רובם של אותם אנשים שעשו את הצעד הזה מאיזה סיבה שלא תהיה נשארו עם הרכב, וגם אם מכרו, אחרי תקופה קצרה מאוד באורח פלא פתאום צצו להם ‘צרכים דחופים’ שהכריחו אותם לקנות רכב…@אלי-והוא כתב בייעוץ בקניית רכב זול:
התקציב שאני מוכן זה סביבות ה5000
נכון שכך אתה ‘מסכן’ סכום הכי קטן שיכול להיות, אבל אחוזי הסיכון הם הכי גדולים… אני הייתי ‘מותח’ קצת יותר את התקציב לאזור ה 8-9, בסופו של דבר אין כאן באמת סיכון על כל סכום הרכב(אתה לא מתכוון להשבית אותו טוטאלוס…)
רכב שאני לא יצטרך לעשות איתו תיקונים במיידי (מה הלאה ה’ יעזור)
אין לדעת, אף אחד לא יכול להבטיח לך את זה על שום רכב זול, ודאי שלא על סכום כזה
לא קיים.
סיכומו של עניין (לענ"ד) אם אתה מודע לשתי הנקודות הנ"ל
א. סיכוי גדול שאתה נשאר עם הרכב,
ב. אתה לוקח בחשבון סיכון של כמה אלפים של תיקונים וכדו’. ולא בונה אך ורק על מכירת הרכב בדיוק באותו מחיר שקנית (אולי עוד להרויח…) כי אתה מכיר מישהו מהכולל שהצליח…
אז ברכה והצלחה
אם לא, חבל על זמנך וכספך.
נ.ב. לא נכנסתי לפרטים של רכבים ספציפיים ראיתי שכבר המומחים מחווים את דעתם…@שמואל10
נפלת פעם בזה?
נשמע שאתה מדבר מדם לבך…
ולענייננו ודאי שאתה צודק שיתכן שזה יישאר איתי או שבסוף יגרום לי לפחות לקנות אחר אבל אני מראש מכוון לקנות בהמשך רכב יותר יקר (מאמין 20-25) מה כן זה די נסיעות ראשונות שלי אני נהג חדש וגם לא מכיר כלום במכניקה של רכב אז בשביל ניסיון על הדרך להרוויח ביה"ז יותר נייד יכול להיות שזה שווה, ייתכן אבל שאשקול את הצעתך קצת להוסיף לתקציב השאלה כמה זה יעזור במבחן הסיכון -רווח -
@שמואל10
נפלת פעם בזה?
נשמע שאתה מדבר מדם לבך…
ולענייננו ודאי שאתה צודק שיתכן שזה יישאר איתי או שבסוף יגרום לי לפחות לקנות אחר אבל אני מראש מכוון לקנות בהמשך רכב יותר יקר (מאמין 20-25) מה כן זה די נסיעות ראשונות שלי אני נהג חדש וגם לא מכיר כלום במכניקה של רכב אז בשביל ניסיון על הדרך להרוויח ביה"ז יותר נייד יכול להיות שזה שווה, ייתכן אבל שאשקול את הצעתך קצת להוסיף לתקציב השאלה כמה זה יעזור במבחן הסיכון -רווח@אלי-והוא כתב בייעוץ בקניית רכב זול:
ייתכן אבל שאשקול את הצעתך קצת להוסיף לתקציב השאלה כמה זה יעזור במבחן הסיכון -רווח
לפני שנתיים קניתי מאזדה 3 2008 ב 6 אלף שקל ומכרתי אותה לפני כמה חודשים ב 5.5 אלף.
לא רואה סיבה למתוח את התקציב.
צריך לחפש רכב מתוחזק טוב (הקילומטר פחות קריטי אם טיפלו בו טוב (כמובן שלא 500K)).
בכל השנתיים האלה כמעט ולא היו לי הוצאות על תיקונים חריגים למעט טיפולים תקופתיים (ונסעתי 40K בערך). -
@שמואל10
נפלת פעם בזה?
נשמע שאתה מדבר מדם לבך…
ולענייננו ודאי שאתה צודק שיתכן שזה יישאר איתי או שבסוף יגרום לי לפחות לקנות אחר אבל אני מראש מכוון לקנות בהמשך רכב יותר יקר (מאמין 20-25) מה כן זה די נסיעות ראשונות שלי אני נהג חדש וגם לא מכיר כלום במכניקה של רכב אז בשביל ניסיון על הדרך להרוויח ביה"ז יותר נייד יכול להיות שזה שווה, ייתכן אבל שאשקול את הצעתך קצת להוסיף לתקציב השאלה כמה זה יעזור במבחן הסיכון -רווח