החלפת חיישן VVT
-
שלום לכולם,
הלך לי החיישן VVT ברכב (סוזוקי ספלאש 2015), הלכתי למוסך הוא נתן לי הצעת מחיר: 650 ש"ח על החיישן (חליפי סיני) ו-200 ש"ח על העבודה.
האם זה מחיר סביר?
כמו כן, האם משתלם לקנות את החלק באופן עצמאי ולתת למוסכניק שירכיב?
אשמח לשמוע ממי שיש לו ניסיון עם הדגם הזה או עם התקלה הספציפית הזו.
תודה רבה. -
שלום לכולם,
הלך לי החיישן VVT ברכב (סוזוקי ספלאש 2015), הלכתי למוסך הוא נתן לי הצעת מחיר: 650 ש"ח על החיישן (חליפי סיני) ו-200 ש"ח על העבודה.
האם זה מחיר סביר?
כמו כן, האם משתלם לקנות את החלק באופן עצמאי ולתת למוסכניק שירכיב?
אשמח לשמוע ממי שיש לו ניסיון עם הדגם הזה או עם התקלה הספציפית הזו.
תודה רבה. -
@אלחנן-3 בעיקרון ממה שאני יודע באלטו החיישן הזה יושב במקום מעצבן והגישה לא קלה כמו ברוב הרכבים לא יודע אצלך איך זה יושב אבל בגדול נשמע מחיר סביר
-
ממה שחיפשתי בקטנה (לא היה לי מס’ שילדה) בפארט שוק זה החיישן ומיקומו

לפי מה שהצלחתי להבין הוא ממוקם ממש מתחת לתושבת של המנוע ליד הפקק של הנוזל שמשות, אני לא בטוח בזה בכלל אבל תנסה לחפש אותו, הוא מחובר עם בורג 10ממ פשוט לשלוף אותו.
לא הסברת למה אתה צריך להחליף אותו והאם מוסכניק אמין אמר לך שצריך להחליף, אבל תסתכל, אם הוא לא נוזל שמן אז יכול להיות שניקוי עם ספריי קרבורטור יפתור את הבעיה, עדיף לנסות לפני שמשקיעים כסף ספריי קרבורטור עולה באזור 30 שח.
ואם במקרה שאתה רוצה להזמין אז ממה שחיפשתי בקטנה מצאתי חלק מקורי שעולה הרבה פחות ממה שהציעו לך הנה הקישור https://www.amayama.com/en/part/suzuki/1655051ka0
בהצלחה! -
ממה שחיפשתי בקטנה (לא היה לי מס’ שילדה) בפארט שוק זה החיישן ומיקומו

לפי מה שהצלחתי להבין הוא ממוקם ממש מתחת לתושבת של המנוע ליד הפקק של הנוזל שמשות, אני לא בטוח בזה בכלל אבל תנסה לחפש אותו, הוא מחובר עם בורג 10ממ פשוט לשלוף אותו.
לא הסברת למה אתה צריך להחליף אותו והאם מוסכניק אמין אמר לך שצריך להחליף, אבל תסתכל, אם הוא לא נוזל שמן אז יכול להיות שניקוי עם ספריי קרבורטור יפתור את הבעיה, עדיף לנסות לפני שמשקיעים כסף ספריי קרבורטור עולה באזור 30 שח.
ואם במקרה שאתה רוצה להזמין אז ממה שחיפשתי בקטנה מצאתי חלק מקורי שעולה הרבה פחות ממה שהציעו לך הנה הקישור https://www.amayama.com/en/part/suzuki/1655051ka0
בהצלחה!@israel_458xv20n תודה רבה על המאמץ בחודשים האחרונים ראיתי שהרכב מאבד כח לפעמים משמיע תקתוקים במאמץ גבוה ומאבד מעט שמן בדקתי וראתי נזילה ליד הVVT זה היה נראה לי חיישן לחץ שמן אבל המוסכניק טוען שזה החיישן VVT מצרף תמונה
החיישן השחור לא דולף אלא רק החיישן הכחול -
@israel_458xv20n תודה רבה על המאמץ בחודשים האחרונים ראיתי שהרכב מאבד כח לפעמים משמיע תקתוקים במאמץ גבוה ומאבד מעט שמן בדקתי וראתי נזילה ליד הVVT זה היה נראה לי חיישן לחץ שמן אבל המוסכניק טוען שזה החיישן VVT מצרף תמונה
החיישן השחור לא דולף אלא רק החיישן הכחול@אלחנן-3 לפי מה שאתה אומר נראה שהוא צודק אבל האם הוא בדק עם סורק? יש לך נורת מנוע דולקת?
לא כ"כ הצלחתי להבין מהתמונה איך נראים החיישנים בעיקר השחור
בכל אופן כדאי לנסות לנקות את החיישן כמו שהצעתי לך למעלה, לפני שאתה משקיע כסף. -
@אלחנן-3 לפי מה שאתה אומר נראה שהוא צודק אבל האם הוא בדק עם סורק? יש לך נורת מנוע דולקת?
לא כ"כ הצלחתי להבין מהתמונה איך נראים החיישנים בעיקר השחור
בכל אופן כדאי לנסות לנקות את החיישן כמו שהצעתי לך למעלה, לפני שאתה משקיע כסף.@israel_458xv20n אין מנורה דולקת בעזרת ה אנסה לנקות ונראה אם יעזור תודה רבה
-
@israel_458xv20n תודה רבה על המאמץ בחודשים האחרונים ראיתי שהרכב מאבד כח לפעמים משמיע תקתוקים במאמץ גבוה ומאבד מעט שמן בדקתי וראתי נזילה ליד הVVT זה היה נראה לי חיישן לחץ שמן אבל המוסכניק טוען שזה החיישן VVT מצרף תמונה
החיישן השחור לא דולף אלא רק החיישן הכחול