מה דעתכם על מערך עזרה לבדיקת רכבים?
-
אם הרבה מוסכים לא מוכנים לעשות את זה גם לא בתשלום…
אני למשל, לא עושה את זה בשום מחיר! (אפילו שאני לא נמנע מלייעץ טלפונית בחינם לאנשים שאיני מכיר)@נייטרון-חפשי כתב במה דעתכם על מערך עזרה לבדיקת רכבים?:
אם הרבה מוסכים לא מוכנים לעשות את זה גם לא בתשלום
מה כוונתך
סליחה על חוסר ההבנה -
@נייטרון-חפשי כתב במה דעתכם על מערך עזרה לבדיקת רכבים?:
מה כוונתך
סליחה על חוסר ההבנה@ראובי כתב במה דעתכם על מערך עזרה לבדיקת רכבים?:
מה כוונתך
סליחה על חוסר ההבנהפשוט מאוד, ברגע שאתה מקבל כסף על בדיקת רכב- הוי אומר שאתה נותן שירות
וכמו כל נותן שירות יש את העניין של האחריות
הוי אומר אחרי חודש הלך לך משהו- במקום לשפוך אש וגופרית על המוכר (שיגיד לך עשית בדיקה- ויצא תקין, אתה הרסת את הרכב) תלך ישר למוסכניק שחשב שהרוויח עליך כמה מאות שקלים… -
@ראובי כתב במה דעתכם על מערך עזרה לבדיקת רכבים?:
מה כוונתך
סליחה על חוסר ההבנהפשוט מאוד, ברגע שאתה מקבל כסף על בדיקת רכב- הוי אומר שאתה נותן שירות
הוי אומר אחרי חודש הלך לך משהו- במקום לשפוך אש וגופרית על המוכר (שיגיד לך עשית בדיקה- ויצא תקין, אתה הרסת את הרכב) תלך ישר למוסכניק שחשב שהרוויח עליך כמה מאות שקלים…@אביעד כתב במה דעתכם על מערך עזרה לבדיקת רכבים?:
מה כוונתך
הוי אומר אחרי חודש הלך לך משהו- במקום לשפוך אש וגופרית על המוכר (שיגיד לך עשית בדיקה- ויצא תקין, אתה הרסת את הרכב) תלך ישר למוסכניק שחשב שהרוויח עליך כמה מאות שקלים…אז איך בודקים רכב כיום? כאילו מה אתה עושה לפני קניית רכב (לא אתה כי אתה מבין כאילו מה אתה מייעץ)
-
@אביעד כתב במה דעתכם על מערך עזרה לבדיקת רכבים?:
מה כוונתך
הוי אומר אחרי חודש הלך לך משהו- במקום לשפוך אש וגופרית על המוכר (שיגיד לך עשית בדיקה- ויצא תקין, אתה הרסת את הרכב) תלך ישר למוסכניק שחשב שהרוויח עליך כמה מאות שקלים…אז איך בודקים רכב כיום? כאילו מה אתה עושה לפני קניית רכב (לא אתה כי אתה מבין כאילו מה אתה מייעץ)
@מתושלח-הבבלי זה למה זה עולה יקר, ולמה אנשים לא רוצים לעשות את זה אפילו שזה הרבה כסף, ולמה מי שכן עושה את זה (מכוני בדיקה) מורחים אותך עם מלא הגדרות ביניים).
-
@אביעד כתב במה דעתכם על מערך עזרה לבדיקת רכבים?:
מה כוונתך
@מתושלח-הבבלי אם כבר אז אולי מה שיכול לעזור זה סינון ראשוני
כלו’ יש כאלו שממש לא מבינים כלום ואין להם מושג איזה רכב נראה שיש מה לבדוק ואיזה רכב לא רלוונטי ואז הם מסובכים אם לקחת כל רכב לבדיקה כדי לגלות שזה לא שווה ולהוציא סתם כסף ?
ולסינון ראשוני לא חייבים ליפט וגם זה לא דורש אחריות באותה רמה
אבל עדיין זה לא שווה כי טרטורים שלא נגמרים מצד הלקוח שכל רכב ביד 2 הוא מרים טלפון לשאול אותך והוא סה"כ שילם איזה כמה שקלים וקנה אותך מכאן ולהבא ולמפרע -
כלו’ יש כאלו שממש לא מבינים כלום ואין להם מושג איזה רכב נראה שיש מה לבדוק ואיזה רכב לא רלוונטי ואז הם מסובכים אם לקחת כל רכב לבדיקה כדי לגלות שזה לא שווה ולהוציא סתם כסף ?
אבל עדיין זה לא שווה כי טרטורים שלא נגמרים מצד הלקוח שכל רכב ביד 2 הוא מרים טלפון לשאול אותך והוא סה"כ שילם איזה כמה שקלים וקנה אותך מכאן ולהבא ולמפרע@מאיר-ג בשלושת הפעמים שקניתי רכב נתתי למכונאי שיבדוק אותו בתשלום, (חוץ מהרכב האחרון שבדק לי יואב יגן מחיפה והוא עשה זאת בחינם כי זכיתי להיות אברך) ולא חשבתי לרגע שמישהו מבטיח לי רכב נקי לגמרי מתקלות.
לענ"ד בדיקת רכב אמורה לספק חוות דעת שהרכב במצב טוב, שמור, מטופל, ושאין בו בעיות מהותיות עד כדי שלא יהיה שוה להתקרב אליו, וגם זה עד כמה שהבודק הסתכל, ללא אחריות. ועדיין היה שוה לי לשלם על זה כסף כדי לדעת שמישהו מקצועי שאני סומך על רמת המקצועיות שלו הסתכל על הרכב ואמר לי קח, זה בהחלט מרגיע את הקונה והוא צריך להיות חכם ולדעת שאף אחד לא מבטיח הבטחות אלא נותן חוות דעת.
ואגב, נדיר עד לא מצוי כלל, שמישהו עם עיניים טובות, אפילו חבר’ה מהפורום הנכבד הזה, שיסתכל טוב על רכב, ויגיד שהוא טוב ואחרי תקופה קצרה ילך מנוע או משהו בסגנון…
אלא אם כן הקונה בדק שמן מים והשאיר את מכסה המים פתוח… -
יש מדריך של הכנופיה איך לבדוק רכב לפני קניה
https://www.youtube.com/watch?v=XrvJKwV52Xs -
@מאיר-ג בשלושת הפעמים שקניתי רכב נתתי למכונאי שיבדוק אותו בתשלום, (חוץ מהרכב האחרון שבדק לי יואב יגן מחיפה והוא עשה זאת בחינם כי זכיתי להיות אברך) ולא חשבתי לרגע שמישהו מבטיח לי רכב נקי לגמרי מתקלות.
לענ"ד בדיקת רכב אמורה לספק חוות דעת שהרכב במצב טוב, שמור, מטופל, ושאין בו בעיות מהותיות עד כדי שלא יהיה שוה להתקרב אליו, וגם זה עד כמה שהבודק הסתכל, ללא אחריות. ועדיין היה שוה לי לשלם על זה כסף כדי לדעת שמישהו מקצועי שאני סומך על רמת המקצועיות שלו הסתכל על הרכב ואמר לי קח, זה בהחלט מרגיע את הקונה והוא צריך להיות חכם ולדעת שאף אחד לא מבטיח הבטחות אלא נותן חוות דעת.
ואגב, נדיר עד לא מצוי כלל, שמישהו עם עיניים טובות, אפילו חבר’ה מהפורום הנכבד הזה, שיסתכל טוב על רכב, ויגיד שהוא טוב ואחרי תקופה קצרה ילך מנוע או משהו בסגנון…
אלא אם כן הקונה בדק שמן מים והשאיר את מכסה המים פתוח…@יאצק א. אתה אחלה בנאדם, אם כולם היו כמוך זה היה נראה אחרת.
ב. ואם כן ילך מנוע? ואם זה לא מנוע אלא בלמים?
ג. אנשים לא צריכים לומר שאתה לא מוסכניק טוב (בלשון המעטה) כדי לאכול לך את הראש ולבזבז לך את הזמן (במיוחד אם הם ‘שילמו’ לך על זה), ומה גם שבמקרים רבים הם כן עושים את האופציה הראשונה. -
הפורום כיום עוזר מאוד לבעלי רכבים למצוא טיפולים בזול, וכמובן לבדוק רכבים כמה הם אמינים ומי המוכר וכו׳
וחשבתי על רעיון:
מה דעתכם שנקים מערך של אנשים שמבינים טוב ברכבים ויודעים לבדוק מכונית כמו שצריך
כמובן בתשלום, אבל הגיוני (אינני בקיא מספיק מה המחיר השווה לשני הצדדים ואני מאמין שיאירו את עיני)
כי המצב כיום הוא או שאתה קונה לבד, ומנסה לבדוק מה שהסבירו לך, תוך כדי שהמוכר משגע אותך כמה הרכב הזה טוב ואמין, ושזאת מציאה שתיחטף עוד היום, ומספיק אפילו שיש איזה נזק שנראה שולי; לדוג׳ טיפה רעש בבלימה - שאח״כ משלמים אקסטרה ריבית במוסך (וזה הרכב הראשון שלך אז אתה מתרגש בד״כ ולא מספיק מרוכז)
או שאתה משלם סכום של 3,000 לאדם שיחפש עבורך מודעה ויבדוק את האוטו וכו׳
מה דעתכם?@מתושלח-הבבלי כתב במה דעתכם על מערך עזרה לבדיקת רכבים?:
תוך כדי שהמוכר משגע אותך כמה הרכב הזה טוב ואמין,
לכן תמיד טוב שיבוא עוד משהו לראות את הרכב, [לא משהו שיש לו נגיעה בדבר], כי לפעמים הקונה נגוע בדבר, והשוחד יעור, ובפרט שכאשר יש 2 בנ’'א זה נראה יותר קשוח, זה בספויילר כי זה לא קשור לעצם הנושא, אם צריך למחוק תודיע לי אני ימחק
-
אבל עדיין זה לא שווה כי טרטורים שלא נגמרים מצד הלקוח שכל רכב ביד 2 הוא מרים טלפון לשאול אותך והוא סה"כ שילם איזה כמה שקלים וקנה אותך מכאן ולהבא ולמפרע@מאיר-ג כתב במה דעתכם על מערך עזרה לבדיקת רכבים?:
כלו’ יש כאלו שממש לא מבינים כלום ואין להם מושג איזה רכב נראה שיש מה לבדוק ואיזה רכב לא רלוונטי ואז הם מסובכים אם לקחת כל רכב לבדיקה כדי לגלות שזה לא שווה ולהוציא סתם כסף ?בהחלט
כל אלה שקונים רכבים מסוחרים בלי לפתוח מכסה מנוע בכלל
או מאנשים ״פרטיים״
בבדיקה פשוטה אתה יכול לגלות בוצה במנוע ורק בשביל זה שווה
ולמה שלא נעשה בלי אחריות
תאמין לי שזה ממזער נזקים ברמה של עשרות אחוזים לעומת מכוני בדיקה או בלי בכלל כמובן -
אני מאמין שאפשר להקים מערך כזה
ללא אחריות
גם אם יצאת ולמחרת הרכב לא מניע
כל אחד פה מכיר כמה אנשים שקונים רכבי יד שניה בלי לחשוב
מקסימום מכון בדיקה
וזה יכול למנוע עקיצות ממש -
אני מאמין שאפשר להקים מערך כזה
ללא אחריות
גם אם יצאת ולמחרת הרכב לא מניע
כל אחד פה מכיר כמה אנשים שקונים רכבי יד שניה בלי לחשוב
מקסימום מכון בדיקה
וזה יכול למנוע עקיצות ממש@מתושלח-הבבלי מה שכן אפשר זה לעשות מערך מתנדבים שמוכנים להגיע עם הקונה לבדיקת מוסך
שזה אומר כך
תמיד טוב להגיע שני אנשים גם זה 2 על 1 יותר קל וגם כמו שאמרו כבר אין נגיעות
אבל אפשר לשכלל את זה כי למשל אני גר בירושלים ומצאתי רכב בבני ברק למשל אני לא מכיר בכלל את האיזור אבל יכול לבקש בפורום מי מהמתנדבים שגר בבני ברק יכול לבוא איתי מחר לקניית רכב ובדיקת מוסך ככה מרוויחים כפול גם שני אנשים וגם מישהו שמכיר את האיזור טוב ויכול לשלוח אותי למוסך אמין אבל להתחיל עם מערך מתנדבים שיבדקו בפועל לא נראה לי כדאי וכמו שכבר כתבו כאן
יהיה יפה להציע למי שבא איתך תשלום על זה שבא איתך וליווה אותך עצם זה שיש גיבוי נותן כבר עוצמה חוץ מזה שהמתנדב יכול להציע לו בוא תבדוק שמן מים ועוד
עוד דוגמה יפה זה מה שהביא פה @מיוחד טבלא מסודרת מה לבדוק זה גם יכול להיות רעיון
הדגש הוא שבסופו של דבר מקצוע זה מקצוע אי אפשר להפוך מקצוע רציני שמשלמים עליו הרבה להתנדבות אלא א"כ מדובר בחברים ועוד מקרים מסויימים אבל כן אפשר לחשוב על צורות שיקלו על אנשים פשוטים לקנות ולא ליפול בפח כמו שקורה לצערינו להרבה -
@מתושלח-הבבלי מה שכן אפשר זה לעשות מערך מתנדבים שמוכנים להגיע עם הקונה לבדיקת מוסך
שזה אומר כך
תמיד טוב להגיע שני אנשים גם זה 2 על 1 יותר קל וגם כמו שאמרו כבר אין נגיעות
אבל אפשר לשכלל את זה כי למשל אני גר בירושלים ומצאתי רכב בבני ברק למשל אני לא מכיר בכלל את האיזור אבל יכול לבקש בפורום מי מהמתנדבים שגר בבני ברק יכול לבוא איתי מחר לקניית רכב ובדיקת מוסך ככה מרוויחים כפול גם שני אנשים וגם מישהו שמכיר את האיזור טוב ויכול לשלוח אותי למוסך אמין אבל להתחיל עם מערך מתנדבים שיבדקו בפועל לא נראה לי כדאי וכמו שכבר כתבו כאן
יהיה יפה להציע למי שבא איתך תשלום על זה שבא איתך וליווה אותך עצם זה שיש גיבוי נותן כבר עוצמה חוץ מזה שהמתנדב יכול להציע לו בוא תבדוק שמן מים ועוד
עוד דוגמה יפה זה מה שהביא פה @מיוחד טבלא מסודרת מה לבדוק זה גם יכול להיות רעיון
הדגש הוא שבסופו של דבר מקצוע זה מקצוע אי אפשר להפוך מקצוע רציני שמשלמים עליו הרבה להתנדבות אלא א"כ מדובר בחברים ועוד מקרים מסויימים אבל כן אפשר לחשוב על צורות שיקלו על אנשים פשוטים לקנות ולא ליפול בפח כמו שקורה לצערינו להרבה@המאעסטר כתב במה דעתכם על מערך עזרה לבדיקת רכבים?:
@מתושלח-הבבלי מה שכן אפשר זה לעשות מערך אי אפשר להפוך מקצוע רציני שמשלמים עליו הרבה להתנדבות אלא א"כ מדובר בחברים ועוד מקרים מסויימים אבל כן אפשר לחשוב על צורות שיקלו על אנשים פשוטים לקנות ולא ליפול בפח כמו שקורה לצערינו להרבה
אני לא חשבתי על רעיון של התנדבות אלא תשלום
אבל אפשר לעשות בצורה של; אני צריך בדיקה לרכב אני פונה לאחד מהמבינים (מסכם איתו תשלום הוגן לשני הצדדים)
הוא נוסע יחד איתי למוסך משלמים לו כמה שקלים שיתן לנו לראות את הרכב על הליפט
בלי אחריות
אבל שווה את זה -
הפורום כיום עוזר מאוד לבעלי רכבים למצוא טיפולים בזול, וכמובן לבדוק רכבים כמה הם אמינים ומי המוכר וכו׳
וחשבתי על רעיון:
מה דעתכם שנקים מערך של אנשים שמבינים טוב ברכבים ויודעים לבדוק מכונית כמו שצריך
כמובן בתשלום, אבל הגיוני (אינני בקיא מספיק מה המחיר השווה לשני הצדדים ואני מאמין שיאירו את עיני)
כי המצב כיום הוא או שאתה קונה לבד, ומנסה לבדוק מה שהסבירו לך, תוך כדי שהמוכר משגע אותך כמה הרכב הזה טוב ואמין, ושזאת מציאה שתיחטף עוד היום, ומספיק אפילו שיש איזה נזק שנראה שולי; לדוג׳ טיפה רעש בבלימה - שאח״כ משלמים אקסטרה ריבית במוסך (וזה הרכב הראשון שלך אז אתה מתרגש בד״כ ולא מספיק מרוכז)
או שאתה משלם סכום של 3,000 לאדם שיחפש עבורך מודעה ויבדוק את האוטו וכו׳
מה דעתכם?@מתושלח-הבבלי כתב במה דעתכם על מערך עזרה לבדיקת רכבים?:
כי המצב כיום הוא או שאתה קונה לבד, ומנסה לבדוק מה שהסבירו לך, תוך כדי שהמוכר משגע אותך כמה הרכב הזה טוב ואמין, ושזאת מציאה שתיחטף עוד היום,
אם המוכר אומר לך כך, אז תעשה פרסה ואת הרכב אל תיקח.
בעל רכב שטיפל והשקיע ברכב, וזה במחיר מציאה, לא צריך לשכנע אותך. מנסיון. -
@המאעסטר כתב במה דעתכם על מערך עזרה לבדיקת רכבים?:
@מתושלח-הבבלי מה שכן אפשר זה לעשות מערך אי אפשר להפוך מקצוע רציני שמשלמים עליו הרבה להתנדבות אלא א"כ מדובר בחברים ועוד מקרים מסויימים אבל כן אפשר לחשוב על צורות שיקלו על אנשים פשוטים לקנות ולא ליפול בפח כמו שקורה לצערינו להרבה
אני לא חשבתי על רעיון של התנדבות אלא תשלום
אבל אפשר לעשות בצורה של; אני צריך בדיקה לרכב אני פונה לאחד מהמבינים (מסכם איתו תשלום הוגן לשני הצדדים)
בלי אחריות
אבל שווה את זה@מתושלח-הבבלי כתב במה דעתכם על מערך עזרה לבדיקת רכבים?:
שום מוסך לא יתן להשתמש בליפט שלו, גם אין לו ביטוח עליך.
-
@מתושלח-הבבלי כתב במה דעתכם על מערך עזרה לבדיקת רכבים?:
@ידני כתב במה דעתכם על מערך עזרה לבדיקת רכבים?:
@מתושלח-הבבלי כתב במה דעתכם על מערך עזרה לבדיקת רכבים?:
לא מדוייק
לא בסתם - אם ינדבר ונסגור עם מוסכים
אבי גלברט לדוג’ מעלה על ליפט - יש לו איתו כנראה הסכם קבוע [והוא גם מבקש ממנו לעזור לו על הדרך להציץ בעוד כמה דברים…] -
@מתושלח-הבבלי אהבתי את הרעיונות
לדעתי הם יוכלו מאוד להועיל לציבור
שאפו