דילוג לתוכן
  • דף הבית
  • תקנון הפורום
  • מילון מושגים המלא
  • המדריך המלא למשתמש
  • פוסטים אחרונים
  • משתמשים
  • חיפוש גוגל בפורום
  • פנייה למנהל הפורום
כיווץ
לוגו רכבים זה לזה
מיצובישי אאוטלנדר
למבחן דרכים המלא של מיצובישי אאוטלנדר לחץ כאן
  1. דף הבית
  2. מערכת רכבים זה לזה
  3. הצעות יעול
  4. עזרה הדדית לתיקוני רכב

עזרה הדדית לתיקוני רכב

מתוזמן נעוץ נעול הועבר הצעות יעול
15 פוסטים 8 כותבים 216 צפיות
  • מהישן לחדש
  • מהחדש לישן
  • הכי הרבה הצבעות
תגובה
  • תגובה כנושא
התחברו כדי לפרסם תגובה
נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
  • סקודהס מנותק
    סקודהס מנותק
    סקודה
    כתב נערך לאחרונה על ידי סקודה

שלום לכל חברי הפורום,

חשבתי ורציתי להעלות לכאן הצעה למיזם חברתי-כלכלי שיכול לחסוך לכולנו אלפי שקלים בשנה ולחזק את העזרה ההדדית בפורום שלנו.

כידוע, אחזקת רכב היא הוצאה כבדה, ואחד המרכיבים המשמעותיים בה הוא הטיפולים השוטפים (טיפול 10,000, החלפת פילטרים, שמנים, פלאגים וכדומה). במוסכים הרשמיים, מעבר למחיר החלפים, אנחנו משלמים סכומים גבוהים מאוד על “שעת עבודה”, גם כשמדובר בפעולות מכונאות בסיסיות יחסית שאינן דורשות מיכשור כבד,
    לאחר שראיתי וההיתי במוסך והסכום הלא מבוטל גרם לי להציץ בחשבונית ראיתי שעל זה ששמים את השמן אני משלם 70 ש״ח, מלבד התשלום על השמן, החלטתי שזה חייב להשתנות.

הרעיון: רשת “מיני-מוסך” קהילתית
    הרעיון הוא להקים כאן, בתוך הפורום, מאגר של אנשים שיש להם “ידיים טובות” והבנה במכונאות רכב, המוכנים לסייע לאחרים בביצוע טיפולים שוטפים.

איך זה יעבוד?

עזרה הדדית: מי שיודע לבצע טיפול (כמו החלפת שמן או פילטר אוויר, החלפת נורות, סורק תקלות, ואף מעבר לכך, למי שידיו רב לו, ויש הרבה כאלה שמסתובבים בינינו…) יוכל להציע את שירותיו.

תשלום סמלי: השירות יינתן בהתנדבות או תמורת סכום סמלי בלבד עבור הזמן והמאמץ, מה שיאפשר לאברכים ולבעלי משפחות לחסוך את פערי התיווך והרווח הגבוה של המוסכים.

ריכוז מידע: כל מי שמכיר אדם אמין שעושה עבודות כאלה “על הדרך”, או מי שמעוניין להציע את עצמו, מוזמן לכתוב כאן בתגובה את פרטי הקשר והאזור בארץ.
    אפשר גם לייעל את התהליך, אפשר להכין דף הנחיות לבעל הרכב: "מה עליך לקנות לפני שאתה מגיע לטיפול ברכב. כגון סוג השמן המדויק (לפי תקן יצרן). פילטרים מתאימים. שייבה (דיסקית) לבורג הריקון.

וכן אפשר במקום שכל אחד ילך כל פעם למישהו אחר, אפשר לארגן פעם ברבעון או כל זמן שיעלה צורך לפי הביקוש בפורום יום שבו כמה מומחים מתאספים בחניון מרווח, וכמה רכבים מטופלים במקביל. וכך יהיה אפשר לחסוך זמן ולהשיג כלים, ואף נותן אפשרות למתלמדים.

ומי שקיבל טיפול מסויים יהיה מערכת פשוטה של “המלצות” בתוך הפורום. מי שקיבל עזרה כותב תודה ומפרט מה בוצע. וכך מצטבר ידע ומוניטין למטפלי הרכב, ואף ביטחון למי שיטפל הבא בתור.

היתרונות שלנו:
    חיסכון עצום: במקום לשלם מאות שקלים על עבודה, שני הצדדים יצאו מרווחים.

אמינות: כשמדובר במישהו מהקהילה, ישנה תחושת ביטחון גבוהה יותר בנוגע לאיכות השמן והחלפים שהוכנסו לרכב. ובפרט לאלו מאיתנו שהולכים לבני דודים ולא יודעים מה דוחפים להם ברכב ולפעמים מה לוקחים להם…

למידה: זו הזדמנות מצוינת למי שרוצה ללמוד איך לתחזק את הרכב שלו בעצמו בעתיד.

אני קורא לכל מי שיש לו ניסיון, או שמכיר “מומחה מטעם עצמו” באזור מגוריו, להרים את הכפפה ולפרסם כאן פרטים, כמובן באישורו ובידיעתו של אותו האיש.

כמובן שיש כמה נושאים נוספים שחשוב לי להדגיש:
    היבט בטיחותי: חשוב להדגיש שטיפולים במערכות קריטיות (כמו בלמים) חייבים להיעשות על ידי בעלי מקצוע מוסמכים בלבד. כדאי שהמיזם יתמקד בטיפולים משמרים וקלים.

ציוד: גם טיפול פשוט דורש ציוד בסיסי (ג’ק איכותי, בוקים לבטיחות, כלי עבודה, מיכל לאיסוף שמן משומש). אולי כדאי להקים “גמ"ח כלי עבודה” [כמו שהתחיל @גיל ובכל זאת יש לו גמ״ח ראוי לשמו של כלי עבודה לרכב] שילווה את המיזם. שהרי אחד הקשיים בטיפול עצמי הוא הציוד (בוקים, מפתח מומנט, ידיות כוח). במקום שכל “מומחה” יקנה הכל, אפשר להקים מוקד שבו משאילים ערכת טיפול ייעודית. זה משדרג את רמת המקצועיות והבטיחות של העבודה.

אחריות: כדאי להגדיר מראש שמי שמסייע עושה זאת מתוך רצון טוב, ואינו נוטל ונושא באחריות לנזק שיגרם כדי למנוע אי-נעימויות במקרה של תקלה טכנית לאחר הטיפול.

מה דעתכם? אשמח לשמוע את תגובותיכם!

א EBAE 2 תגובות תגובה אחרונה
    8
    • סקודהס סקודה

שלום לכל חברי הפורום,

חשבתי ורציתי להעלות לכאן הצעה למיזם חברתי-כלכלי שיכול לחסוך לכולנו אלפי שקלים בשנה ולחזק את העזרה ההדדית בפורום שלנו.

כידוע, אחזקת רכב היא הוצאה כבדה, ואחד המרכיבים המשמעותיים בה הוא הטיפולים השוטפים (טיפול 10,000, החלפת פילטרים, שמנים, פלאגים וכדומה). במוסכים הרשמיים, מעבר למחיר החלפים, אנחנו משלמים סכומים גבוהים מאוד על “שעת עבודה”, גם כשמדובר בפעולות מכונאות בסיסיות יחסית שאינן דורשות מיכשור כבד,
      לאחר שראיתי וההיתי במוסך והסכום הלא מבוטל גרם לי להציץ בחשבונית ראיתי שעל זה ששמים את השמן אני משלם 70 ש״ח, מלבד התשלום על השמן, החלטתי שזה חייב להשתנות.

הרעיון הוא להקים כאן, בתוך הפורום, מאגר של אנשים שיש להם “ידיים טובות” והבנה במכונאות רכב, המוכנים לסייע לאחרים בביצוע טיפולים שוטפים.

איך זה יעבוד?

עזרה הדדית: מי שיודע לבצע טיפול (כמו החלפת שמן או פילטר אוויר, החלפת נורות, סורק תקלות, ואף מעבר לכך, למי שידיו רב לו, ויש הרבה כאלה שמסתובבים בינינו…) יוכל להציע את שירותיו.

תשלום סמלי: השירות יינתן בהתנדבות או תמורת סכום סמלי בלבד עבור הזמן והמאמץ, מה שיאפשר לאברכים ולבעלי משפחות לחסוך את פערי התיווך והרווח הגבוה של המוסכים.

ריכוז מידע: כל מי שמכיר אדם אמין שעושה עבודות כאלה “על הדרך”, או מי שמעוניין להציע את עצמו, מוזמן לכתוב כאן בתגובה את פרטי הקשר והאזור בארץ.
      אפשר גם לייעל את התהליך, אפשר להכין דף הנחיות לבעל הרכב: "מה עליך לקנות לפני שאתה מגיע לטיפול ברכב. כגון סוג השמן המדויק (לפי תקן יצרן). פילטרים מתאימים. שייבה (דיסקית) לבורג הריקון.

וכן אפשר במקום שכל אחד ילך כל פעם למישהו אחר, אפשר לארגן פעם ברבעון או כל זמן שיעלה צורך לפי הביקוש בפורום יום שבו כמה מומחים מתאספים בחניון מרווח, וכמה רכבים מטופלים במקביל. וכך יהיה אפשר לחסוך זמן ולהשיג כלים, ואף נותן אפשרות למתלמדים.

ומי שקיבל טיפול מסויים יהיה מערכת פשוטה של “המלצות” בתוך הפורום. מי שקיבל עזרה כותב תודה ומפרט מה בוצע. וכך מצטבר ידע ומוניטין למטפלי הרכב, ואף ביטחון למי שיטפל הבא בתור.

היתרונות שלנו:

אמינות: כשמדובר במישהו מהקהילה, ישנה תחושת ביטחון גבוהה יותר בנוגע לאיכות השמן והחלפים שהוכנסו לרכב. ובפרט לאלו מאיתנו שהולכים לבני דודים ולא יודעים מה דוחפים להם ברכב ולפעמים מה לוקחים להם…

אני קורא לכל מי שיש לו ניסיון, או שמכיר “מומחה מטעם עצמו” באזור מגוריו, להרים את הכפפה ולפרסם כאן פרטים, כמובן באישורו ובידיעתו של אותו האיש.

היבט בטיחותי: חשוב להדגיש שטיפולים במערכות קריטיות (כמו בלמים) חייבים להיעשות על ידי בעלי מקצוע מוסמכים בלבד. כדאי שהמיזם יתמקד בטיפולים משמרים וקלים.

ציוד: גם טיפול פשוט דורש ציוד בסיסי (ג’ק איכותי, בוקים לבטיחות, כלי עבודה, מיכל לאיסוף שמן משומש). אולי כדאי להקים “גמ"ח כלי עבודה” [כמו שהתחיל @גיל ובכל זאת יש לו גמ״ח ראוי לשמו של כלי עבודה לרכב] שילווה את המיזם. שהרי אחד הקשיים בטיפול עצמי הוא הציוד (בוקים, מפתח מומנט, ידיות כוח). במקום שכל “מומחה” יקנה הכל, אפשר להקים מוקד שבו משאילים ערכת טיפול ייעודית. זה משדרג את רמת המקצועיות והבטיחות של העבודה.

אחריות: כדאי להגדיר מראש שמי שמסייע עושה זאת מתוך רצון טוב, ואינו נוטל ונושא באחריות לנזק שיגרם כדי למנוע אי-נעימויות במקרה של תקלה טכנית לאחר הטיפול.

א מנותק
      א מנותק
      אלעדי
      כתב נערך לאחרונה על ידי אלעדי

@סקודה אם זה יקרה, יותר מאשמח להשתמש בזה. אבל קשה לי לראות מי שמציע את שירותיו לכזה דבר - כי מי שרוצה לעבוד בזה פשוט ילך לעבוד בזה…
      יש גם את ההיבט החוקי, זו פעולה שלא מותרת לפי החוק, כשאדם עושה לעצמו הוא לוקח אחריות לעצמו, אבל לעשות לאחרים זה כבר סיפור אחר, מלבד הנושא של ביטוח (בפרט על נזק גוף לעובד ח"ו, אבל גם על נזק שעלול להיגרם לרכב) וגם העניין של קבלות והמסתעף.
      (גילוי נאות, אני משתמש באדם כזה שעושה את זה “על הדרך” בלי מוסך אבל זו ההתמחות שלו, הוא לוקח קצת פחות ממוסך ועיקר הסיבה שאני הולך אליו -או מזמין אותו אלי- זה כדי לחסוך את הטירחה של הגעה למוסך)

שלמהש תגובה 1 תגובה אחרונה
      1
      • א אלעדי

@סקודה אם זה יקרה, יותר מאשמח להשתמש בזה. אבל קשה לי לראות מי שמציע את שירותיו לכזה דבר - כי מי שרוצה לעבוד בזה פשוט ילך לעבוד בזה…
        יש גם את ההיבט החוקי, זו פעולה שלא מותרת לפי החוק, כשאדם עושה לעצמו הוא לוקח אחריות לעצמו, אבל לעשות לאחרים זה כבר סיפור אחר, מלבד הנושא של ביטוח (בפרט על נזק גוף לעובד ח"ו, אבל גם על נזק שעלול להיגרם לרכב) וגם העניין של קבלות והמסתעף.
        (גילוי נאות, אני משתמש באדם כזה שעושה את זה “על הדרך” בלי מוסך אבל זו ההתמחות שלו, הוא לוקח קצת פחות ממוסך ועיקר הסיבה שאני הולך אליו -או מזמין אותו אלי- זה כדי לחסוך את הטירחה של הגעה למוסך)

שלמהש מנותק
        שלמהש מנותק
        שלמה
        מאסטר
        כתב נערך לאחרונה על ידי

@אלעדי
        אצל מי אתה עושה?
        כתוב כמובן בראשי תיבות

כאן בשביל לעזור :)

א תגובה 1 תגובה אחרונה
        0
        • שלמהש שלמה

@אלעדי
          אצל מי אתה עושה?
          כתוב כמובן בראשי תיבות

א מנותק
          א מנותק
          אלעדי
          כתב נערך לאחרונה על ידי אלעדי

@שלמה

המשפחה שלו מתחילה ב-פר

אתה באופן אישי היית רוצה שיפנו אליך לעשות דברים בתשלום (דברים פשוטים כמו החלפת שמן ופילטר שמן)? וכמה היית מבקש על זה? (אני לא שואל מטעמי קמצנות אלא להבין את הלך הראש של העוסקים בתחום)
          ואם לא, למה לא?

שלמהש תגובה 1 תגובה אחרונה
          0
          • אהרון שלוםא מנותק
            אהרון שלוםא מנותק
            אהרון שלום
            כתב נערך לאחרונה על ידי

@סקודה
            לא בא לרפות ידך אבל אני לא חושב שיש מישהו שמוכן לעשות את זה על בסיס קבוע אולי שעה בחדש

האם אתה מוכן ללמוד איך מתקנים וגם להתנדב (וגם לתת אחריות) 10-15 שעות בחודש?? תחשוב על זה

בדרך כלל התנדבות זה משהו קטן בוסטר וקצת יותר לא תיקונים וכו

כן אפשר להציע בתשלום הוגן לא כמו מוסך אבל טוב לשני הצדדים

תגובה 1 תגובה אחרונה
            3
            • א אלעדי

@שלמה

המשפחה שלו מתחילה ב-פר

אתה באופן אישי היית רוצה שיפנו אליך לעשות דברים בתשלום (דברים פשוטים כמו החלפת שמן ופילטר שמן)? וכמה היית מבקש על זה? (אני לא שואל מטעמי קמצנות אלא להבין את הלך הראש של העוסקים בתחום)
              ואם לא, למה לא?

שלמהש מנותק
              שלמהש מנותק
              שלמה
              מאסטר
              כתב נערך לאחרונה על ידי שלמה

@אלעדי כתב בעזרה הדדית לתיקוני רכב:

ואם לא, למה לא?

אני יעשה טיפול ב450 ופילטר מזגן ב50

ו-פר’ בחור מקסים

כאן בשביל לעזור :)

א תגובה 1 תגובה אחרונה
              0
              • שלמהש שלמה

@אלעדי כתב בעזרה הדדית לתיקוני רכב:

ואם לא, למה לא?

אני יעשה טיפול ב450 ופילטר מזגן ב50

ו-פר’ בחור מקסים

א מנותק
                א מנותק
                אלעדי
                כתב נערך לאחרונה על ידי

@שלמה הבנתי את ההיגיון מאחורי התמחור, השאלה אם “היית רוצה” שיפנו אליך בדברים כאלה, כמו שהציע פות"ש (ואני לא שואל דווקא אותך אלא את כל המאסטרים כאן שידיהם רב להם בעניינים אלה, כמה והאם הם בקטע)

תגובה 1 תגובה אחרונה
                0
                • סקודהס מנותק
                  סקודהס מנותק
                  סקודה
                  כתב נערך לאחרונה על ידי

דבר ראשון ממש משמח ומעניין שיש התעניינות בנושא וזה כבר טוב…
                  א.@אלעדי לגבי הנושא של בעיית החוקיות שצריך שהטיפול ברכב יעשה רק במוסך מורשה, לשון החוק הוא “לא יפתח אדם מוסך ולא ינהלו, ולא יבצע אדם עבודה אלא אם ניתן לו רישיון לכך מאת הרשות, ובהתאם לתנאי הרישיון.” ובשביל זה הדגשתי בהתחלה שזה לא כ"מוסך אלטרנטיבי", אלא כ"הדרכה וסיוע בטיפול עצמי". כלומר, בעל הרכב הוא זה שמבצע את הטיפול בפועל (פותח את הבורג, מחליף את הפילטר), וה"מומחה" עומד לידו, מדריך אותו ומוודא שהכל נעשה נכון. במצב כזה, האחריות נשארת אצל בעל הרכב, והוא פשוט מקבל “שיעור פרטי” במכונאות.
                  למי שלא מעוניין לעבוד בעצמו אז הוא באמת יעבור על החוק וזה עניין שלו אם יש לו בעיה עם זה או לא, או שהוא לא חושש מזה.

ב.@אלעדי ולגבי השאלה למה שמישהוא יעשה את זה במקום לעבוד בזה: יש המון אנשים שאוהבים מכונאות כתחביב (DIY) אבל עובדים בעבודות אחרות (הייטק, חינוך, ולהבדיל בכולל או בישיבה). והם לא רוצים להיות מוסכניקים במשרה מלאה, אבל הם כן נהנים לעזור לשכן או חבר פעם בשבוע ולקבל “דמי הערכה” סמליים שמכסים את הזמן והלכלוך. זה לא “עבודה”, זה “חסד עם צ’ופר” עם סיפוק והרבה עזרה הדדית.

ג.@שלמה אשמח אם תכתוב מה כלול המחיר של 450 ש״ח. (אם זה כולל חלפים, זה מחיר סביר מאוד, אם זה רק עבודה, זה יקר למיזם).

נראה לי שכדאי ליצור הפרדה ברורה בין עלות החלקים (שבעל הרכב יכול לקנות בעצמו) לבין דמי הסיוע. המטרה היא להישאר באזור ה-50–150 ש"ח לעבודה על טיפול בסיסי בלבד לא כולל את עלות החלקים, כדי שזה באמת ישתלם לבעל הרכב.

לסיכום כמה נקודות חשובות:
                  א: הטיפול לא יהיה על ברקסים, ולא בגיר. רק “טיפול 10,000” קלאסי (שמנים ופילטרים החלפת נורות, וסתם חות דעת ״מקצועית״ אם רוצים ללכת למוסך ומפחדים שיעבדו עליכם בתחום האפור הזה). זה מוריד את רמת הסיכון והאחריות.
                  ב: המתנדב לא “נתקע” עם השמן המשומש. בעל הרכב אחראי לקחת את השמן במיכל סגור לנקודת איסוף מורשית (מוסך קרוב או מרכז מיחזור). או שהמתנדב יש לו מקום מיועד לזה.
                  ג: כחלק מהמיזם, כדי שמי שמגיע לטיפול לא יביא שמן זול ופשוט שיזיק למנוע נוכל לפרסם כאן המלצות על סוגי שמנים וחלפים איכותיים (OEM) ואיפה ניתן להשיג אותם במחיר הוגן, כדי שלא נצא בשכרנו בהפסדנו עם חלפים נחותים.
                  ד: חשוב לי מאד להדגיש: בטיחות לפני הכל! העבודה תתבצע אך ורק עם ציוד תמיכה מתאים (בוקים/סטנדים) ולא על ג’ק בלבד. אנחנו כאן כדי לחסוך כסף, לא כדי להסתכן.
                  אני מזמין את מי שרואה את עצמו כ’מדריך’ פוטנציאלי כזה, לציין כאן (או בפרטי למייל מיוחד שנעלה לצורך זה) באיזה אזור בארץ הוא נמצא ומה סוג הטיפולים שהוא מרגיש בנוח להדריך בהם.
                  שאלות הערות והארות [וגם גערות😉 ] יתקבלו בברכה למען כולם

תגובה 1 תגובה אחרונה
                  3
                  • סקודהס סקודה

שלום לכל חברי הפורום,

איך זה יעבוד?

היתרונות שלנו:

EBAE מנותק
                    EBAE מנותק
                    EBA
                    מאסטר מייבין
                    כתב נערך לאחרונה על ידי EBA

@סקודה כתב בעזרה הדדית לתיקוני רכב:

השירות יינתן בהתנדבות או תמורת סכום סמלי בלבד

טוב שלא הצעת גם שכל מתקיני המולטימדיות כאן יתחילו להתקין בהתנדבות, כי זה בטח יהיה מאוד משתלם לבעלי הרכבים…

אתה [וג’מיני] משכנעים מאוד כמה זה יחסוך וכמה זה משתלם לבעל הרכב, אבל שכחתם שבעלמא דשיקרא שלנו עבודה שווה כסף. וכפי שאמרו כאן, עבודה כזו היא עבודה, בשונה מסיוע בתיקון פנצ’ר או בוסטר, שזו עזרה עצומה מחד, ויכולה להיות טרחה עצומה מאידך, אבל שייך לעשות אותה בהתנדבות. כאן זו מלאכת אומן, ומלאכה כזו דורשת ידע והרבה ומאמץ, וידע ומאמץ שווים כסף.

בקיצור, כנראה שאתה אדם מדהים שכולו חסד. והלוואי שכל העולם היה כמוך.
                    לצערנו לא זה המצב.

ולגבי תגובתו של ידידי @שלמה שהציע מחיר של 450+50 ש"ח, כנראה לא הבנת, אבל זהו המחיר הרגיל בכל מוסכניק נייד או נייח שאינו רשמי, וכוונתו של שלמה בדרכו העדינה היתה לומר את רוח הדברים שאני אמרתי…

שאר הרעיונות - הדרכות, סיוע בבחירת שמן וכל השאר - הם רעיונות נפלאים, שאפשר בהחלט לבצע אותם מעל גבי הפורום, וזו המטרה לשמה הוא הוקם.

התקנת מולטימדיות במודיעין עילית, חסימה למולטימדיה וסימים מוזלים
                    050-4133851
                    מחפש מולטימדיה? תתחיל כאן

M תגובה 1 תגובה אחרונה
                    5
                    • נ מנותק
                      נ מנותק
                      נהג מתחיל
                      כתב נערך לאחרונה על ידי יוני

מצד אחד אני לא מבין מה יגרום לבנ"א לתת יום עבודה/כולל על מנת ללמד אחרים.
                      ומצד שני חשוב להדגיש כנגד מה ש@שלמה ו@EBA אמרו, שלא מדובר פה ב’להתקין בהתנדבות’, ולא מדובר בפועל להתכופף מתחת לאוטו בשביל החבר, אלא להבנתי פות"ש מתכוון והוא אף כתב זאת, ש’המומחה’ עומד ליד החבר ופשוט מדריך אותו, איפה הפילטר שמן איך פותחים אותו איזה שלב לפני מה, ופשוט החבר מקבל הדרכה שמהיום והלאה הוא יכול לעשות את זה לבד!
                      והמומחה לא חייב להתלכלך ולא עובד קשה הוא יכול גם לשבת על כסא בצד, והוא עושה חסד מדהים, וגם ובעיקר הוא מקבל כסף על הדרכה ולא על עבודה. זה מחיר נמוך אבל גם העבודה קלה יותר.
                      לדעתי מוגזם כל רבעון כי א"א לקחת לאנשים את החיים של עצמם עבור חסד.
                      אבל פעם בשנה נניח בביה"ז אב להתאסף ללימוד משותף, תמורת תשלום סמלי על הדרכה, +חסד חד שנתי שנות לאנשים ידע להמון שנים, אולי יש כאלה שישמע להם הגיוני.

ו450 לענ"ד זה יקר, אלא א"כ זה לא העבודה שלך

תגובה 1 תגובה אחרונה
                      0
                      • סקודהס מנותק
                        סקודהס מנותק
                        סקודה
                        כתב נערך לאחרונה על ידי יוני

@EBA כנראה לא הייתי ברור מספיק גם עם האריכות בדברים וכנראה לא הבינו נכון
                        א: המטרה היא דבר ראשון חסד, כן חסד פשוט, אפשר לזלזל ואפשר למנף ולתת יד שכל אחד יחליט באיזה צד
                        ב: אני הדגשתי שהעבודה תתבצע עי״י מי שבא לתקן ולא עי״י ״המומחה״ גם בשביל החוק שאוסר זאת, וגם בשביל לחסוך את המאמץ והטירחה, וגם בשביל הלמידה. וכמו שכתב @נהג-מתחיל לא מדובר כאן על עבודה אלא סוג של הדרכה עם מתן שכרה בצידה

תגובה 1 תגובה אחרונה
                        1
                        • סקודהס מנותק
                          סקודהס מנותק
                          סקודה
                          כתב נערך לאחרונה על ידי

דרך אגב יש בפורום המכובד כאן הרבה נושאים בעניין טיפול 10000 ק״מ שאפשר לעשות לבד
                          כגון טיפול 10,000 לבד - כל אחד יכול!
                          וכן מי שיודע על מוסכים זולים ומומלצים שלוקחים על טיפולי רכב מחיר הוגן שירשום בשרשור

תגובה 1 תגובה אחרונה
                          0
                          • EBAE EBA

@סקודה כתב בעזרה הדדית לתיקוני רכב:

השירות יינתן בהתנדבות או תמורת סכום סמלי בלבד

טוב שלא הצעת גם שכל מתקיני המולטימדיות כאן יתחילו להתקין בהתנדבות, כי זה בטח יהיה מאוד משתלם לבעלי הרכבים…

אתה [וג’מיני] משכנעים מאוד כמה זה יחסוך וכמה זה משתלם לבעל הרכב, אבל שכחתם שבעלמא דשיקרא שלנו עבודה שווה כסף. וכפי שאמרו כאן, עבודה כזו היא עבודה, בשונה מסיוע בתיקון פנצ’ר או בוסטר, שזו עזרה עצומה מחד, ויכולה להיות טרחה עצומה מאידך, אבל שייך לעשות אותה בהתנדבות. כאן זו מלאכת אומן, ומלאכה כזו דורשת ידע והרבה ומאמץ, וידע ומאמץ שווים כסף.

בקיצור, כנראה שאתה אדם מדהים שכולו חסד. והלוואי שכל העולם היה כמוך.
                            לצערנו לא זה המצב.

ולגבי תגובתו של ידידי @שלמה שהציע מחיר של 450+50 ש"ח, כנראה לא הבנת, אבל זהו המחיר הרגיל בכל מוסכניק נייד או נייח שאינו רשמי, וכוונתו של שלמה בדרכו העדינה היתה לומר את רוח הדברים שאני אמרתי…

שאר הרעיונות - הדרכות, סיוע בבחירת שמן וכל השאר - הם רעיונות נפלאים, שאפשר בהחלט לבצע אותם מעל גבי הפורום, וזו המטרה לשמה הוא הוקם.

M מנותק
                            M מנותק
                            mik6868
                            כתב נערך לאחרונה על ידי mik6868

@EBA טיפול עשרת אלפים זה מלאכת אומן? הרבה ידע ומאמץ?

מ תגובה 1 תגובה אחרונה
                            1
                            • M mik6868

@EBA טיפול עשרת אלפים זה מלאכת אומן? הרבה ידע ומאמץ?

מ מחובר
                              מ מחובר
                              מאיר ג
                              כתב נערך לאחרונה על ידי מאיר ג

@mik6868 בהחלט לא הרבה ידע אבל בל נשכח שגם טיפול כזה יכול להתעכב בגלל כל מיני פיצ’יפקס פילטר שמן שנתקע או פילטר דלק ידע על סוגי שמן תואמים פילטר אויר ופילטר מזגן שהמיקום וצורת הגישה משתנים ברכבים מסוימים (למשל טיוטה איגו אין תא כפפות והמיקום אפשהו מאחורי הדשבורד ויונדאי I20 (עריכה: גם במאזדה 3 2010) שכמדומה לי זה בכלל בצד שמאל כלו’ מתחת לכל המולטימדיה וכו’ מהצד של הנוסע ולפעמים מהצד של הנהג)
                              חוץ מזה לדעת להעיף מבט על שאר המערכות לראות אם אין חריג וכן פלאגים או בלמים כשצריך וכו’ וכו’
                              בקיצער נראה לי מספיק

M תגובה 1 תגובה אחרונה
                              3
                              • מ מאיר ג

@mik6868 בהחלט לא הרבה ידע אבל בל נשכח שגם טיפול כזה יכול להתעכב בגלל כל מיני פיצ’יפקס פילטר שמן שנתקע או פילטר דלק ידע על סוגי שמן תואמים פילטר אויר ופילטר מזגן שהמיקום וצורת הגישה משתנים ברכבים מסוימים (למשל טיוטה איגו אין תא כפפות והמיקום אפשהו מאחורי הדשבורד ויונדאי I20 (עריכה: גם במאזדה 3 2010) שכמדומה לי זה בכלל בצד שמאל כלו’ מתחת לכל המולטימדיה וכו’ מהצד של הנוסע ולפעמים מהצד של הנהג)
                                חוץ מזה לדעת להעיף מבט על שאר המערכות לראות אם אין חריג וכן פלאגים או בלמים כשצריך וכו’ וכו’
                                בקיצער נראה לי מספיק

M מנותק
                                M מנותק
                                mik6868
                                כתב נערך לאחרונה על ידי

@מאיר-ג טוב צודק אני חוזר בי (את האמת אני מתכנן פעם ראשונה לעשות טיפול לבד אחרי שרוב סביבתי עושים לבד, לפריוס זה נראה לי פשוט אחרי שבדקתי איך לעשות, ואם הייתי הולך לעשות לרכב אחר הייתי בודק טוב מה צריך ואיך הגיוני לא? )
                                ובאמת על משאבת דלק רק עכשיו אני קורא עליה (יש לי פריוס פשוט לא צריך החלפה) פילטר שמן טוב צריך באמת להצטייד בכלי איכותי לפי מה שראיתי בפרט אחד שחושב לטפל באחרים לקחת אחריות מינימלית… סוג שמן נראה לי זה להיות בגדר פושע לנסות לשים שמן קנולה שלא לפי תקן הרכב, ופילטר מזגן אתה אומר משתנה גםּ לא ידעתי( רוב החברים שלי לא מכונאים אבל עושים לבד כמה מסובך יכול להיות טוב אבל צודק זה ידע )
                                נ.ב.
                                בגדול זה יוזמה מבורכת מאוד ובזכות הנאמר פה מי שעושה טיפולים שיפרסם על איזה רכבים יש לו ניסיון טיפול וכן על איזה סוג טיפול התנסה ומי שהוא כזה מאמין שידע על מה להסתכל במסביב חוץ מבלמים שאולי צריך לדעת איך להסתכל ,
                                יש עניין לייעל לא להוריד …

תגובה 1 תגובה אחרונה
                                0

38

2.6k

משתמשים

8.7k

נושאים

115.9k

פוסטים
                                • התחברות

• אין לך חשבון עדיין? הרשמה