תקלה בגיר/אקטואטור סיטרואן C4 פיקאסו (גיר רובוטי CFC300P)
-
שלום לכולם,
אשמח לעזרה באבחון ובהכוונה.רכב: סיטרואן C4 פיקאסו (גיר רובוטי CFC300P)
תיאור התקלה:
ברוב המקרים בהתנעה קרה, מיד עם ההנעה נדלקת תקלה בגיר, והרכב נשאר על N (ניוטרל) ולא נכנס להילוך.
לפעמים הוא נכנס לשנייה להילוך 1 ואז מיד חוזר ל־N ונתקע.
לאחר כיבוי והנעה חוזרת כמה פעמים – התקלה נעלמת והרכב נוסע רגיל.בנוסף, קרה פעמיים בלבד במהלך נסיעה שהיו קפיצות בהחלפת הילוכים, ופעם אחת בלבד אחרי תחילת הנסיעה הרכב ירד לניוטרל.
בדיקה במחשב (Diagbox) הראתה:
קוד תקלה P1755 – Clutch actuator position check fault (clutch jammed)הבנה שלי לפי בדיקות והתייעצות:
נראה שמדובר בתקלה באקטואטור של הקלאץ’ (או החיישן שלו), כנראה מתחיל להיתקע או לא מגיע למיקום תקין, במיוחד בהתנעה כשהמערכת קרה, או לחילופין אולי חסר שמן כמו במקרה הזה.
לדעתי הענייה לא נראה שמדובר בקלאץ’ גמור או בגיר עצמו.מחפש:
- איפה ניתן להשיג אקטואטור קלאץ’ מתאים לגיר CFC300P במחיר סביר (פירוק וכו’)
- המלצה לבעל מקצוע אמין וזול שיודע להחליף ולבצע כיול (קליברציה) אחרי התקנה
הרכב במצבו לא שווה השקעה גדולה, לכן מחפש פתרון חסכוני בלבד, או לחילופין למוכרו לבן דוד…
תודה רבה לכל העוזרים!
-
@AA11 כתב בתקלה בגיר/אקטואטור סיטרואן C4 פיקאסו (גיר רובוטי CFC300P):
@simon יש לי גם את הבעיה הזאת
נשאר על N כל הזמן
אני כנראה אמכור את זה לאיזה ערבייש לך ערבי לתת לי?
מאז שמחקתי את התקלות הרכב נוסע חלק, אצלי הבעיה הגיע עם מטח נמוך של 10, למרות שהמצבר בן כמה חודשים, GPT טוען שאולי הבעיה היא רק בנפילות מתח כי הבקר מאד רגיש לזה, לפני שהחלפתי את המצבר זה היה באמת קורה המון, ואחר כך זה ירד ולאחרונה זה חזר בעיקר במזג אויר קר מאד (לא יודע למה זה קשור). -
@simon יש לי גם את הבעיה הזאת
נשאר על N כל הזמן
אני כנראה אמכור את זה לאיזה ערבייש לך ערבי לתת לי?
מאז שמחקתי את התקלות הרכב נוסע חלק, אצלי הבעיה הגיע עם מטח נמוך של 10, למרות שהמצבר בן כמה חודשים, GPT טוען שאולי הבעיה היא רק בנפילות מתח כי הבקר מאד רגיש לזה, לפני שהחלפתי את המצבר זה היה באמת קורה המון, ואחר כך זה ירד ולאחרונה זה חזר בעיקר במזג אויר קר מאד (לא יודע למה זה קשור). -
@simon °C4 גרנד פיקאסו 2007 EXCLUSIVE°(רכב השני
לא כל כך משתמש בו )
נראה לי אני ואתה היחידים כאן עם סיטרואן גארנד פיקאסו, אל תגלה לאף אחדבאיזה תוכנה? דיגהבוקס? א"כ מחיקה זה כשהמצת דלוק והמנוע כבוי.
בהצלחה -
לא כל כך משתמש בו )
נראה לי אני ואתה היחידים כאן עם סיטרואן גארנד פיקאסו, אל תגלה לאף אחדבאיזה תוכנה? דיגהבוקס? א"כ מחיקה זה כשהמצת דלוק והמנוע כבוי.
בהצלחה -
לא כל כך משתמש בו )
בהצלחה -
@simon כתב בתקלה בגיר/אקטואטור סיטרואן C4 פיקאסו (גיר רובוטי CFC300P):
דיגהבוקס
איפה אני מוצא את זה?
@simon כתב בתקלה בגיר/אקטואטור סיטרואן C4 פיקאסו (גיר רובוטי CFC300P):
דיגהבוקס
איפה אני מוצא את זה?
אתה צריך דבר כזה
ואז להתקין על המחשב תוכנת Diagbox לדוגמא כמו זה שים לב שחלק מהגרסאות מצירכות התקנת מערכת הפעלה וירטואלית על המחשב שזה מאד כבד, תבדוק גרסא שמותקנת ישירות על וינדוס כמו זה -
גר בחול כך ששם הוא לא כל כך עושה בעיות
אני כנראה אמכור את זה לאיזה ערבי
גם אצלכם הערבים מסתובבים עם משטובות?
הבנתי ששם (אתה בצרפת?) הם יותר נורמלים בהתנהלות, (מחבר שלמד נהיגה אצל מורה מוסלמי, כולל לצאת לטסט ליד המס’ הגדול של פריז ביום שישי בסוף האירוע