גז תדלוק זה כמו גז ביתי?
-
@אוטופון כתב בגז תדלוק זה כמו גז ביתי?:
@YOLEVI יש באמת רכבים שמיוצרים עם מנועי גפ’'ם (מה בכלל הראשי תיבות?!)
נראה לי שיש אבל לא בארץ בעיקר כי זה לא הולך ואפשר לשער שזה בגלל שאין מס בלו אז המדינה לוחצת כמה שפחות יותר טוב
והראשי תיבות זה:
גז פחמימני מעובה@מתושלח-הבבלי ראיתי נראה טיוטה כמו קאמרי (נראה לי שקוראים לו מיראי)
השאלה מה החיסכון, כי הגז בארץ נראה לי שזה גם בנזין וגם גז, זה נראה לי חסכוני כמעט כמו היברידי. -
@מתושלח-הבבלי ראיתי נראה טיוטה כמו קאמרי (נראה לי שקוראים לו מיראי)
השאלה מה החיסכון, כי הגז בארץ נראה לי שזה גם בנזין וגם גז, זה נראה לי חסכוני כמעט כמו היברידי.@אוטופון כתב בגז תדלוק זה כמו גז ביתי?:
השאלה מה החיסכון, כי הגז בארץ נראה לי שזה גם בנזין וגם גז, זה נראה לי חסכוני כמעט כמו היברידי.המיריי הוא למיט"ז על מימן ולא גפ"מ
אבל יתכן שאני טועה… -
השאלה מה החיסכון, כי הגז בארץ נראה לי שזה גם בנזין וגם גז, זה נראה לי חסכוני כמעט כמו היברידי.@אוטופון כתב בגז תדלוק זה כמו גז ביתי?:
השאלה מה החיסכון, כי הגז בארץ נראה לי שזה גם בנזין וגם גז, זה נראה לי חסכוני כמעט כמו היברידי.אם זה היה כמו היברידי לא היית יכול לנסוע על מיכל ריק
, יש אופציה גם וגם אבל לא חייב למלא את הבנזיןבאסה שאת כל הרכבים המעניינים משאירים בארה״ב ולכאן מביאים רק צ׳רי משמימות
-
השאלה מה החיסכון, כי הגז בארץ נראה לי שזה גם בנזין וגם גז, זה נראה לי חסכוני כמעט כמו היברידי.המיריי הוא למיט"ז על מימן ולא גפ"מ
אבל יתכן שאני טועה… -
השאלה מה החיסכון, כי הגז בארץ נראה לי שזה גם בנזין וגם גז, זה נראה לי חסכוני כמעט כמו היברידי.אם זה היה כמו היברידי לא היית יכול לנסוע על מיכל ריק
, יש אופציה גם וגם אבל לא חייב למלא את הבנזיןבאסה שאת כל הרכבים המעניינים משאירים בארה״ב ולכאן מביאים רק צ׳רי משמימות
@מתושלח-הבבלי אז כדאי שיקום פה איזה חכם אחד כמוני כמוך ונחזיר את ההיסטוריה של סוסיתא שנת 44 לחיים!!!1
ודחוף!!! [פשוט חלום שלי מגיל 5]
חייבים לעשות עם זה משהו בתוך כל הטירוף הסיני … -
@אושר-מתקרב כתב בגז תדלוק זה כמו גז ביתי?:
@MEM זה אותה תרכובת אבל ביחס שונה, הגבינה טוענת שהיחס משתנה בין חברות הגז ועונות השנה
לי הוא טען דברים אחרים כנראה אתה שאלת (ג)בינה שוויצרית ואני הולנדית

לי הוא טען שיחסי בוטאן/פרופאן קשורים ללחץ ולעומס עבודה וכו’ ולכן בביתי יש יותר בוטאן וברכב יותר פרופן.אבל בעלמא אם אתה עונה ממנו תעדכן כי כבר סמכתי על דבריך…
לשאול אני גם יודע שאלתי כי זה היה חשוב לעניין הדיוקים…@MEM כתב בגז תדלוק זה כמו גז ביתי?:
אבל בעלמא אם אתה עונה ממנו תעדכן כי כבר סמכתי על דבריך…
היה זכור לי משהו, דייקתי דרכו
כמו"כ הושבתי ב"ד, GPT, קלוד וג’מיני תפקדו כדיינים, כולם אמרו את אותו הדבר ±, ויש להוסיף, הגז לרכב עובר זיקוק יותר גבוה ע"מ שלא להזיק למזרקים, ונשמר בלחץ גבוה יותר -
@MEM כתב בגז תדלוק זה כמו גז ביתי?:
אבל בעלמא אם אתה עונה ממנו תעדכן כי כבר סמכתי על דבריך…
היה זכור לי משהו, דייקתי דרכו
כמו"כ הושבתי ב"ד, GPT, קלוד וג’מיני תפקדו כדיינים, כולם אמרו את אותו הדבר ±, ויש להוסיף, הגז לרכב עובר זיקוק יותר גבוה ע"מ שלא להזיק למזרקים, ונשמר בלחץ גבוה יותר@אושר-מתקרב בעיקר הלחץ גבוה יותר
זה וויקיפ’ מפורש כמדומה (מהזיכרון)זה שיש אנשים שנוהגים בכך, זה פשוט וברור מזה שיש שלט שאסור…
-
@אושר-מתקרב בעיקר הלחץ גבוה יותר
זה וויקיפ’ מפורש כמדומה (מהזיכרון)זה שיש אנשים שנוהגים בכך, זה פשוט וברור מזה שיש שלט שאסור…
-
@אושר-מתקרב בעיקר הלחץ גבוה יותר
@טוסון כתב בגז תדלוק זה כמו גז ביתי?:
זה שיש אנשים שנוהגים בכך, זה פשוט וברור מזה שיש שלט שאסור…
כי יש מס גדול על גז לבישול ולא על גז לנסיעה…
עכ"פ יש אנשים שבאים עם מתאמים וממלאים בלוני גז בעיקר בלילות…גיסי סיפר לי שיש אחד בת"א שזה הפרנסה שלו -
עכ"פ יש אנשים שבאים עם מתאמים וממלאים בלוני גז בעיקר בלילות…גיסי סיפר לי שיש אחד בת"א שזה הפרנסה שלו@פתוח-לשמוע כתב בגז תדלוק זה כמו גז ביתי?:
עכ"פ יש אנשים שבאים עם מתאמים וממלאים בלוני גז בעיקר בלילות…גיסי סיפר לי שיש אחד בת"א שזה הפרנסה שלויש לך מקור לנושא?
כי מסברא גז לנסיעה אמור להיות ממוסה יותר מבישול
אני תמיד שמעתי שהוא לא ממוסה בגלל שלא ממסים גז בישול וממילא לא רלוונטי למסות רק חלק
[והפער במחירים נגזר מה0 עלויות ברכב ועלויות טכנאי שי"ל וכו’ בבישול]. -
@פתוח-לשמוע כתב בגז תדלוק זה כמו גז ביתי?:
עכ"פ יש אנשים שבאים עם מתאמים וממלאים בלוני גז בעיקר בלילות…גיסי סיפר לי שיש אחד בת"א שזה הפרנסה שלויש לך מקור לנושא?
כי מסברא גז לנסיעה אמור להיות ממוסה יותר מבישול
אני תמיד שמעתי שהוא לא ממוסה בגלל שלא ממסים גז בישול וממילא לא רלוונטי למסות רק חלק
[והפער במחירים נגזר מה0 עלויות ברכב ועלויות טכנאי שי"ל וכו’ בבישול]. -
@MEM תראה מחירים בלון של 12 ק"ג עולה בסביבות 160-180 [כמובן לא כולל הבלון] כל ק"ג זה 1.9 ליטר יוצא סביבות 7 ש"ח לליטר
גפ"מ בתחנות בין 3.1 לבין 4 ש"ח
@פתוח-לשמוע כתב בגז תדלוק זה כמו גז ביתי?:
@MEM תראה מחירים בלון של 12 ק"ג עולה בסביבות 160-180 [כמובן לא כולל הבלון] כל ק"ג זה 1.9 ליטר יוצא סביבות 7 ש"ח לליטר
גפ"מ בתחנות בין 3.1 לבין 4 ש"ח
בדקתי עכשיו נתונים שוב ואני רואה שגז צוברי זול יותר מתדלוק
אני משלם למ"ק 10+מע"מ=11.8 ש"ח
זה מכיל 2.35-2.4 ק"ג שהם 4.23 זה יוצא פחות מ2.5 ש"ח לליטר גז!סתם משהו שיצא לי שלא קשור כ"כ לכאן:
מחמם מים רייני על גז לוקח 300-2500 גרם לשעה*נניח מחיר ממוצע של 15 למ"ק שזה 6+ לק"ג, יוצא שהעלות היא בין 2-15 לשעת עבודה לא כולל החשמל [שזה מינורי נניח].
לעומת דוד חשמלי שצורך 2.5KW לשעה לדוג’ *0.64 ש"ח [אג’] לKW יוצא 1.6 ש"ח לשעה…
א"כ יוצא שהחיסכון רק בהדלקה לפחות זמן וכו’ אבל מי שידליק הרבה זמן הגז יוצא יקר יותר מהחשמל… -
אבל יתכן שאני טועה… -
@MEM הזכרון שלך לא בוגד בך. ו @מתושלח-הבבלי מיראי היא רק על מימן בלבד. למיטב ידיעתי, נכון לרגע כתיבת שורות אלו אין מיראי בארץ.
-
סורי אבל אני לא מבין בזה בכלל ומישהו ביקש ממני לברר אשמח למידע
תודה רבהמרגיש לי שלא, אבל אע"ג דהרגשה דאורייתא הרי קיי"ל שכיום לא מרגישים

@MEM
אני לא יודע לגבי מה יש בפנים ואם זה בריארק יודע שאני מכיר אישית קרוב משפחה שלי שקבוע ממלא גז לבית שלו בתחנת דלק
ושיש לי חבר שעבד פעם אצל מישהו שיש לו קו חלוקה של גז במאה שערים והוא ממלא את הבלונים בתחנת דלק (כמובן בשחור, וחבר שלי עזב כשהוא הבין שהאיש הזה מתעסק בעוד מלא דברים לא חוקיים אחרים)
זה מאוד מסוכן מבחינת ההובלה
וממש לא חוקי -
@MEM
אני לא יודע לגבי מה יש בפנים ואם זה בריארק יודע שאני מכיר אישית קרוב משפחה שלי שקבוע ממלא גז לבית שלו בתחנת דלק
ושיש לי חבר שעבד פעם אצל מישהו שיש לו קו חלוקה של גז במאה שערים והוא ממלא את הבלונים בתחנת דלק (כמובן בשחור, וחבר שלי עזב כשהוא הבין שהאיש הזה מתעסק בעוד מלא דברים לא חוקיים אחרים)
וממש לא חוקי@מיכאלb כתב בגז תדלוק זה כמו גז ביתי?:
@MEM
וממש לא חוקיאתה צודק בכל מילה
אני לא חושב אפי’ להתעסק בהנ"ל בשחור וכו’
אני מנסה לברר וללמוד כאן על כמה דברים
בע"ה מאמין שבעוד כמה שבועות אעלה כאן נושא נוסף שיהיה יותר רלוונטי ובע"ה לכולם ולא רק למגזזים…🤫🤫 -
@MEM הזכרון שלך לא בוגד בך. ו @מתושלח-הבבלי מיראי היא רק על מימן בלבד. למיטב ידיעתי, נכון לרגע כתיבת שורות אלו אין מיראי בארץ.
@מתלמד-0 כתב בגז תדלוק זה כמו גז ביתי?:
אני לא דיברתי על מיראי
אני אמרתי שיש רכבים שנוסעים מראש על גז, ואין כאלה בארץ - בעיקר בארהב, ו-@אוטופון אמר שהוא זוכר שזה מיראי -
@מתלמד-0 כתב בגז תדלוק זה כמו גז ביתי?:
אני לא דיברתי על מיראי
אני אמרתי שיש רכבים שנוסעים מראש על גז, ואין כאלה בארץ - בעיקר בארהב, ו-@אוטופון אמר שהוא זוכר שזה מיראי@מתושלח-הבבלי צודק. @אוטופון אמר שיש, וגם לא אמר שראה. אגב, בלת"ק (מכסה את עצמי…) מיראי זה לא רכב שנוסע על גז במובן של מנוע בעירה פנימית, אלא שחיבור כימי של מימן עם חמצן מייצר חשמל למנוע חשמלי. זה רכב חשמלי לכל דבר, עם סוללה קטנה, ותא דלק שמחבר את המימן עם החמצן שבאויר ומספק חשמל למנוע.