איך להפוך למתקין מולטימדיה
-
הבעיה שאצלי כבר לפני עשורים זה היה התחביב שלי
כשבאמצע הייתה תקופה שעזבתי את התחום ונכנסתי לישיבות, ולכולל ואחרי מס’ שנים התחלתי לחזור לזה והגעתי למה להגעתי.
וכמו שאמר לי מנהל של אחד מהמקומות שאני מתחזק
אתה מעולם לא עבדת, אתה בלאו הכי עושה את זה ואגב מקבל גם כסף,
כמו הספרים האלו שהאצבעות שלהם כל הזמן מזיזות את המספריים ולפעמים זה על ראש של הלקוח
לכן קשה להעריך את השווי של מה שאני עושה, עד שמגיעים לקוחות שמוציאים לך את החשק לפרגן להם ואז אתה דורש “פיצויים” על הסבל או מתלונן בפורום .
לגבי המשל עם מכונת הכביסה, בדיוק לכך התכוונתי
שאם החסרון הוא מחמת הפועל אז זו בעייתו
אבל יש דברים שעל הלקוח לספק לבעל המקצוע.
מקרה נוסף שקרה
גבאי בית כנסת בקש מערכת מצלמות שיוכל גם לצפות בהם ממקום עבודתו המרוחק
אם היה מדובר באינטרנט רגיל וסמארטפון לא עלינו
התהליך היה לוקח 5 דקות דרך הענן בסריקת הקוד והסיסמה
אבל כידוע, נטפרי לא תומכים ומעדיפים שנעבוד בצורת ip קבוע ולא לפתוח את הגישה לשרותי הענן של חברות המצלמות.
וזה מצריך בהרבה יותר התעסקות מול החברה והגדרות בראוטר ותוכנה למחשב
אז אחרי כל ההתקנה והציוד והחיבור לרשת
נותר לבעל הבית לעשות את החלק שלו מול הספקים
ואחרי שרוב החלקים של הפרויקט בוצעו ורק השלב האחרון של פתיחת הגישה נעצר
הוא מעיז לדקלם את המשפט:כל זה עשיתי כדי לראות מרחוק, לא קיבלתי את התמורה אני לא משלם.
נשמע לכם הגיוניכנראה בגלל שאני חי את זה אני בטוח שכולם מבינים ואני מצפה להבנה.
והנה מתקשר אותו אברך שלקחו לו את התפילין בטעות
ורמזתי לו בשיחה הראשונה שהמקרים הרבים האלו גוזלים לי זמן וזה לא בחינם
התחברתי למצלמות מרחוק וחיפשתי את רגע ההעלמות, מישהו הניח את התיק שלו ליד
אחר"כ הזיז לספסל אחר וחזר ולקח בטעות את של המדובר.
אותו אברך מתקשר, אני מספר לו את שקרה
ואומר לו, תבדוק את התיק שהושאר ותמצא את המחליף.
ואז אני מצפה לשאלת השאלות, כמה מגיע לי
ובמקום זה מקבל כרגיל, תודה רבה ושלוםשיסורי אלו יהיו כפרה לכל עוונותי הרבים
@אמיר מכעיס אותי באמת
!! אבל תזכור שאתה מונע אחרים מלהיכשל ולכן אתה חייב להסביר לבן אדם שהוא עוד אחד ממאה שבזכותם אתה משועמם בחיים
ולדרוש את מלא התשלום כמובן בצורה שלא תוביל לעימות אבל כן להבנה של הצד שלך
נראה לי שמתווכי הרכבים שבפורום יכולים לפתוח שרשור נפרד ארוך וגדוש בעוד עשרות סיפורים דומים

-
@אמיר מכעיס אותי באמת
!! אבל תזכור שאתה מונע אחרים מלהיכשל ולכן אתה חייב להסביר לבן אדם שהוא עוד אחד ממאה שבזכותם אתה משועמם בחיים
ולדרוש את מלא התשלום כמובן בצורה שלא תוביל לעימות אבל כן להבנה של הצד שלך
נראה לי שמתווכי הרכבים שבפורום יכולים לפתוח שרשור נפרד ארוך וגדוש בעוד עשרות סיפורים דומים

-
וואו אומנם זה כבר סטייה על סטייה…
אבל פעם ראשונה אני רואה שיש עוד אנשים עם תחושות כמו שלי
מי שמכיר אותי יודע שאני ‘קצת’ מייבין בטכנולוגייה
אני מקבל כל יום כ15-20 פניות (!) ובדגש על הכל יום
ואנשים פשוט בטוחים שאני חייב להם את הידע הזה
ואם אני אומר שאני לא יכול אז הם מבקשים ממני לפנות להם זמן (!) ובמקרה הפחות טוב גם מתעצבנים עלי -והפכתי רשמית לקמצן ול…
אני באמת במגמה של תשלום על ייעוץ- אפילו בירור קטן תשלם 10, 20 ש"ח- תעריך את מה שנותנים לך, אף אחד לא חייב לך כלום!!
אז נכון, אני אוהב לעזור, וכ"ש שמדובר באברכים שאין להם יכולת תשלום גבוהה…
אבל אין מה לעשות! אני לא עומד בעומס הפניות, וב"ה יש לי הרבה מה לעשות בלי קשר לכלום, אז אם הידע שלי כל כך חשוב לך שאתה לא יכול להסתדר בלעדיו אז תצטרך לשלם עליו (מסקרן אותי אם משהו חושב שאני טועה)
וכ"ש על טיפול -אפילו קטן (לדוגמא שידרוג גירסה לטלפון של קיוליקס או אסקולס)
ואסכם במשפט אחד (קרדיט ל@שמואל ממתמחים טופ) אם עשיתי עבודה בחצי שעה זה בגלל שעבדתי שנים ללמוד איך לעשות אותה בחצי שעה. אתה חייב לי על השנים, לא על הדקות. (מוקדש לכל הישראלים שחושבים שהידע הוא בחינם) -
וואו אומנם זה כבר סטייה על סטייה…
אבל פעם ראשונה אני רואה שיש עוד אנשים עם תחושות כמו שלי
מי שמכיר אותי יודע שאני ‘קצת’ מייבין בטכנולוגייה
אני מקבל כל יום כ15-20 פניות (!) ובדגש על הכל יום
ואנשים פשוט בטוחים שאני חייב להם את הידע הזה
ואם אני אומר שאני לא יכול אז הם מבקשים ממני לפנות להם זמן (!) ובמקרה הפחות טוב גם מתעצבנים עלי -והפכתי רשמית לקמצן ול…
אני באמת במגמה של תשלום על ייעוץ- אפילו בירור קטן תשלם 10, 20 ש"ח- תעריך את מה שנותנים לך, אף אחד לא חייב לך כלום!!
אז נכון, אני אוהב לעזור, וכ"ש שמדובר באברכים שאין להם יכולת תשלום גבוהה…
אבל אין מה לעשות! אני לא עומד בעומס הפניות, וב"ה יש לי הרבה מה לעשות בלי קשר לכלום, אז אם הידע שלי כל כך חשוב לך שאתה לא יכול להסתדר בלעדיו אז תצטרך לשלם עליו (מסקרן אותי אם משהו חושב שאני טועה)
וכ"ש על טיפול -אפילו קטן (לדוגמא שידרוג גירסה לטלפון של קיוליקס או אסקולס)
ואסכם במשפט אחד (קרדיט ל@שמואל ממתמחים טופ) אם עשיתי עבודה בחצי שעה זה בגלל שעבדתי שנים ללמוד איך לעשות אותה בחצי שעה. אתה חייב לי על השנים, לא על הדקות. (מוקדש לכל הישראלים שחושבים שהידע הוא בחינם)@אביעד כתב באיך להפוך למתקין מולטימדיה:
יש עוד משהו, שאנשים שואלים אותי על דברים שאני לא מבין בהם [אין הרבה כאלה… אבל מוצאים משהו. בכל זאת, עדיין אין לי המלצה חד משמעית איפה לקנות מדיח כלים אינטרגלי או אינטרפוץ 3 דרך, ואני גם לא באמת יודע מה זה ההוא האחרון].
ואז, גם אם יש לי המון זמן וסבלנות, אני פשוט אומר להם “לא יודע”, והם, במבט של חוסר אמון “מה, אתה לא יודע? טוווווווב, שיהיה, אתה לא חייב”. והולכים לספר לחבר ששלח אותם כמה אני קמצן וחסר התחשבות.תיכף הנושא יימחק אבל לפחות פרקנו קצת.
-
@אביעד כתב באיך להפוך למתקין מולטימדיה:
יש עוד משהו, שאנשים שואלים אותי על דברים שאני לא מבין בהם [אין הרבה כאלה… אבל מוצאים משהו. בכל זאת, עדיין אין לי המלצה חד משמעית איפה לקנות מדיח כלים אינטרגלי או אינטרפוץ 3 דרך, ואני גם לא באמת יודע מה זה ההוא האחרון].
ואז, גם אם יש לי המון זמן וסבלנות, אני פשוט אומר להם “לא יודע”, והם, במבט של חוסר אמון “מה, אתה לא יודע? טוווווווב, שיהיה, אתה לא חייב”. והולכים לספר לחבר ששלח אותם כמה אני קמצן וחסר התחשבות.תיכף הנושא יימחק אבל לפחות פרקנו קצת.
-
אני כעת כותב את הצד השני
אז כך אנחנו לא יודעים כמה זמן למדת
ולא כמה אמורים לשלם על זה
והאם בכלל צריך לשלם (כן יש דברים שלא עולים כסף)
וכשאתה לא מבקש אין לנו הרבה איך לדעת כמה לשלם
פשוט ברגע הראשון תאמרו כמה אתם לוקחים על כזו עבודה או על כזה זמן
ויהיה טוב לכולם -
אני כעת כותב את הצד השני
אז כך אנחנו לא יודעים כמה זמן למדת
ולא כמה אמורים לשלם על זה
והאם בכלל צריך לשלם (כן יש דברים שלא עולים כסף)
וכשאתה לא מבקש אין לנו הרבה איך לדעת כמה לשלם
פשוט ברגע הראשון תאמרו כמה אתם לוקחים על כזו עבודה או על כזה זמן
ויהיה טוב לכולם@יעקב-5
תקרא מה שכתבתי לעיל
אני לא יכול להיות מגעיל ולכל אחד שפונה אלי לומר לו שאני מפעיל מונה
אז זה מתחיל בקטנה ואחר"כ פתאום כבר לא נעים לומר פתאום מחיר שלא נקבע או לעצור באמצע העזרהוכן, שאלתי פעם מו"צ על מרצה שסיפר שהלך ברחוב ונהג מונית זיהה אותו וקרא לו, כבוד הרב, בא אני אקח אותך…
הרב כמו כל אחד שמח על הטרמפ
הגיעו ליעד והנהג מגיש לו את החשבונית
הרב היה המום
הלך ובדק את הדין וגילה שאכן כך
וכך אמר לי גם המוצ
כאן אפשר לדון, אם רכב מונית שונה מטרמפ
ואם הרב היה מנסה לתפוס טרמפ שזה מעיד על כוונתו שלא להוציא על תחבורה ציבוריתיש דין שכולנו מכירים ותמיד היה קשה לי
היורד לשדה חבירו, שמים לו וידו…
מי בקש ממך טובות
היום קוראים לזה עקיצה
כמו אלו שמחפשים נהגים שתקועים בכביש 6
מתקנים להם ואז מבקשים תשלום על השירות.נכון שסתם התייעצות לא מובן שמחייבת תשלום
אבל אם למשל יש לך רטיבות בבית ומגיע מומחה וברוב נסיונו אומר לך מהיכן הנזק מגיע,
אף אחד לא יטען, סתם ידיע
או אותה טענה, טוב לא עשית לי כלום… ואז אתה הולך ומשתמש באיבחון לתקן.כמו שחנות אופטיקה לא תספק לך את תוצאות הבדיקה חינם שתלך איתה למתחרה
-
@יעקב-5
תקרא מה שכתבתי לעיל
אז זה מתחיל בקטנה ואחר"כ פתאום כבר לא נעים לומר פתאום מחיר שלא נקבע או לעצור באמצע העזרהוכן, שאלתי פעם מו"צ על מרצה שסיפר שהלך ברחוב ונהג מונית זיהה אותו וקרא לו, כבוד הרב, בא אני אקח אותך…
הרב היה המום
וכך אמר לי גם המוצ
ואם הרב היה מנסה לתפוס טרמפ שזה מעיד על כוונתו שלא להוציא על תחבורה ציבוריתיש דין שכולנו מכירים ותמיד היה קשה לי
מי בקש ממך טובות
היום קוראים לזה עקיצה
אף אחד לא יטען, סתם ידיע
או אותה טענה, טוב לא עשית לי כלום… ואז אתה הולך ומשתמש באיבחון לתקן.כמו שחנות אופטיקה לא תספק לך את תוצאות הבדיקה חינם שתלך איתה למתחרה
@אמיר
קודם כל אתה צודק
כוונתי היא שאדם שלא נמצא בתחום מסוים פשוט לא יודע כמה צריך/נהוג לשלם
בשונה מטכנאי/מוסכניק שיודעים שהם רוצים כסף ורק מחכים לדעת כמהוכן כמובן שמי שמקבל שרות או טובה שישאל כמה צריך לשלם על זה
וכן אני כמו כולם יכול לכתוב סיפורים מהתחום שבו אני עוסק בבין הסדרים…
-
ת תודה לבורא עולם 0 התייחס לנושא זה
-
@יעקב-5
תקרא מה שכתבתי לעיל
הרב היה המום
וכך אמר לי גם המוצ
מי בקש ממך טובות
היום קוראים לזה עקיצה
אף אחד לא יטען, סתם ידיע
@אמיר כתב באיך להפוך למתקין מולטימדיה:
זה בכלל לא מגעיל. אני מבין את הגישה שלך (יש בי משהו מזה, אמנם לא זכיתי להיות איש אשכולות כמוך אבל יש נושאים בהם אני מבין ומבקשים את עזרתי) אבל כן, במקום להגיד שאתה לא מבין בזה, אתה יכול להגיד שאתה מבקש משהו, סמלי או לא סמלי. זה הרבה הרבה יותר טוב.
-
א. תמיד כשמבקשים ממני טובה בנושא שאני מבין בו, אני מתחיל בשאלה למה אתה לא הולך לחנות … שם יש מעבדה שעושה את זה, ובשלב הבא אומר “אה אז אתה רוצה שאני אתרום לך את עלות התיקון”. אח"כ הרבה פעמים אני ממשיך טוב אני יעזור לך וכו’, אבל לפחות שידע שתרמתי לו…
ב. לגבי המצלמות בבית הכנסת, אחרי שפעם אחת ישבתי שעתיים לחפש למישהו מי הוציא לו דברים מהשקית, ואחרי כמה ימים ששאלתי אותו האם הצליח להוציא את זה מהגנב, אמר לי “אה זה היה משהו קטן ולא היה לי כח להתעסק עם זה”, וכששאלתי אז למה בקשתי ממני לחפש התשובה “סתם בשביל הסקרנות”. [כמובן שהוא לא ישב איתי בזמן שחיפשתי]. התחלתי לדרוש מכל מי שרוצה לבדוק משהו במצלמות: א. לשבת איתי בזמן של החיפוש ב. תשלום סימלי של 50 ש"ח על עצם הבדיקה בלי קשר לתוצאה, ואם זה לא שווה לך 50 ש"ח אז גם לי חבל על הזמן שלי.