דילוג לתוכן
  • דף הבית
  • תקנון הפורום
  • מילון מושגים המלא
  • המדריך המלא למשתמש
  • פוסטים אחרונים
  • משתמשים
  • חיפוש גוגל בפורום
כיווץ
לוגו מותג
  1. דף הבית
  2. טיפולים, אחזקה ותקלות
  3. האם זה מסובך להחליף שמן ופילטר לרכב בכוחות עצמי?

האם זה מסובך להחליף שמן ופילטר לרכב בכוחות עצמי?

מתוזמן נעוץ נעול הועבר טיפולים, אחזקה ותקלות
43 פוסטים 11 כותבים 598 צפיות
  • מהישן לחדש
  • מהחדש לישן
  • הכי הרבה הצבעות
תגובה
  • תגובה כנושא
התחברו כדי לפרסם תגובה
נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
  • יצחק רשטוני יצחק רשטונ

@החפץ-בעילום-שמו כתב בהאם זה מסובך להחליף שמן ופילטר לרכב בכוחות עצמי?:

האם חובה להתחיל עם פקק השמן ורק אז הפילטר שמן?

תבדוק קודם שאתה מצליח לשחרר קצת את הפילטר , אחרי שראית שאתה מצליח לשחרר את הפילטר תפתח את בורג הניקוז ואז את הפילטר

האם לכל פילטר שמן יש בית שהוא נכנס בו? חשבתי שהפילטר מגיע חתיכה אחת מחברים ומפרקים

זה מה שכתבתי לך למעלה שאני לא זוכר אם יש לך פילטר פנימי או רגיל .

ה מנותק
    ה מנותק
    החפץ בעילום שמו
    כתב נערך לאחרונה על ידי

@יצחק-רשטונ הפילטר שלי מתחבר לבורג. כמו שמקבלים אותו באריזה ככה הוא נכנס לרכב. רואים אותו בוודאות מתחת לרכב בצורה הזאת.

אשמח לדעת איפה אתה מוכר חלקים דרך המייל או משהו כזה. תודה רבה על כל העזרה

יצחק רשטוני תגובה 1 תגובה אחרונה
    0
    • ה החפץ בעילום שמו

@יצחק-רשטונ הפילטר שלי מתחבר לבורג. כמו שמקבלים אותו באריזה ככה הוא נכנס לרכב. רואים אותו בוודאות מתחת לרכב בצורה הזאת.

יצחק רשטוני מנותק
      יצחק רשטוני מנותק
      יצחק רשטונ
      מאסטר
      כתב נערך לאחרונה על ידי

הפילטר שלי מתחבר לבורג. כמו שמקבלים אותו באריזה ככה הוא נכנס לרכב. רואים אותו בוודאות מתחת לרכב בצורה הזאת.

אז יש לך פיטר רגיל לא פנימי

בשמחה
      אני לא מוכר חלקים, במקרה יש קצת דברים שיש לי כמו פילטר פנימי של טויוטה אבל פילטר חיצוני אין לי טויוטה [יש לי הונדה]
      אם אתה רוצה להשיג אותי אתה יכול להשאיר מייל או טלפון

תגובה 1 תגובה אחרונה
      0
      • יצחק רשטוני יצחק רשטונ

האם חובה להתחיל עם פקק השמן ורק אז הפילטר שמן?

תבדוק קודם שאתה מצליח לשחרר קצת את הפילטר , אחרי שראית שאתה מצליח לשחרר את הפילטר תפתח את בורג הניקוז ואז את הפילטר

האם לכל פילטר שמן יש בית שהוא נכנס בו? חשבתי שהפילטר מגיע חתיכה אחת מחברים ומפרקים

זה מה שכתבתי לך למעלה שאני לא זוכר אם יש לך פילטר פנימי או רגיל .

ה מנותק
        ה מנותק
        החפץ בעילום שמו
        כתב נערך לאחרונה על ידי

@יצחק-רשטונ תבורך על העצה שלך. קניתי מאלי אקספרס מפתח “עכביש” שלא עושה את העבודה כלל וכלל. ואם הייתי מרוקן את השמן, הייתי בבעיה רצינית.
        ראיתי שהוא לא פותח, השגתי מחבר שלי פלייר כזה בצורה של עיגול סגור שמתכוונן.

לקח הרבה זמן, זה פעם ראשונה, אני לא מכיר את הרכב, אבל ברוך ה’ שעשינו והצלחנו.
        מה שתקע אותי זה שהחלף הביא לי שייבה שלא מתאימה בכלל לבורג, והוא טען בתוקף שזה מתאים לטויוטה. היא הייתה גדולה מידי יחסית לבורג. אז הלכתי לטויוטה ולקחתי מקורית. המוכר אמר לי לשים 10 שקל בקופת צדקה… (זה עולה 15 ש"ח בערך)

תודה רבה לכולם.

ז מ 2 תגובות תגובה אחרונה
        5
        • ה החפץ בעילום שמו

@יצחק-רשטונ תבורך על העצה שלך. קניתי מאלי אקספרס מפתח “עכביש” שלא עושה את העבודה כלל וכלל. ואם הייתי מרוקן את השמן, הייתי בבעיה רצינית.

מה שתקע אותי זה שהחלף הביא לי שייבה שלא מתאימה בכלל לבורג, והוא טען בתוקף שזה מתאים לטויוטה. היא הייתה גדולה מידי יחסית לבורג. אז הלכתי לטויוטה ולקחתי מקורית. המוכר אמר לי לשים 10 שקל בקופת צדקה… (זה עולה 15 ש"ח בערך)

תודה רבה לכולם.

ז מנותק
          ז מנותק
          זיק המבריק
          כתב נערך לאחרונה על ידי

@החפץ-בעילום-שמו תעקוב שאין נזילות
          הצלחה רבה
          ונסיעה טובה

תגובה 1 תגובה אחרונה
          1
          • ה החפץ בעילום שמו

תודה רבה לכולם.

מ מנותק
            מ מנותק
            מתלמד 0
            מייבין
            כתב נערך לאחרונה על ידי

@החפץ-בעילום-שמו כדאי שתדע שלפעמים לשייבה יש שתי צדדים, צד עם חריץ והוא צריך להיות לכיוון האגן.
            אם אין נזילות, אל תדאג. אם יש הזעות תבדוק אולי שמת הפוך.

ה תגובה 1 תגובה אחרונה
            1
            • מ מתלמד 0

@החפץ-בעילום-שמו כדאי שתדע שלפעמים לשייבה יש שתי צדדים, צד עם חריץ והוא צריך להיות לכיוון האגן.
              אם אין נזילות, אל תדאג. אם יש הזעות תבדוק אולי שמת הפוך.

ה מנותק
              ה מנותק
              החפץ בעילום שמו
              כתב נערך לאחרונה על ידי

@מתלמד-0 שאלתי את ג’ימיני איך לשים, הוא אמר שיש צד אחד נפוח יותר וצד אחד פחות. הנפוח הולך לכיוון הבורג והפחות הולך לכיוון הקרטר.
              @זיק-המבריק מתי צריך לבדוק את זה? בהנעה הראשונה אתמול לא ראיתי כלום, לא מהפילטר ולא מהבורג.

תודה רבה לכולם

ז מ 2 תגובות תגובה אחרונה
              0
              • ה החפץ בעילום שמו

@מתלמד-0 שאלתי את ג’ימיני איך לשים, הוא אמר שיש צד אחד נפוח יותר וצד אחד פחות. הנפוח הולך לכיוון הבורג והפחות הולך לכיוון הקרטר.
                @זיק-המבריק מתי צריך לבדוק את זה? בהנעה הראשונה אתמול לא ראיתי כלום, לא מהפילטר ולא מהבורג.

תודה רבה לכולם

ז מנותק
                ז מנותק
                זיק המבריק
                כתב נערך לאחרונה על ידי

@החפץ-בעילום-שמו אחרי נסיעה אפשר להניח איזה קרטון למטה ואח"כ כדאי להעיף מבט אם לא מזיע מסביב שים לב שמייד אחרי נסיעה הרכב חם!

תגובה 1 תגובה אחרונה
                0
                • ה החפץ בעילום שמו

תודה רבה לכולם

מ מנותק
                  מ מנותק
                  מתלמד 0
                  מייבין
                  כתב נערך לאחרונה על ידי

הנפוח הולך לכיוון הבורג והפחות הולך לכיוון הקרטר

אצלי הפוך.

ה תגובה 1 תגובה אחרונה
                  0
                  • מ מתלמד 0

הנפוח הולך לכיוון הבורג והפחות הולך לכיוון הקרטר

אצלי הפוך.

ה מנותק
                    ה מנותק
                    החפץ בעילום שמו
                    כתב נערך לאחרונה על ידי

@מתלמד-0 מה שאמר ג’ימני זה קצת הגיוני. הנפוח נמעך על ידי הסיבוב של הבורג ואז הוא מתיישר על ההברגה.

אולי הוא טועה, אין לי מושג. לא נראה לי שזה כזה קריטי, בינתיים לא ראיתי משהו מוזר.

מ תגובה 1 תגובה אחרונה
                    0
                    • ה החפץ בעילום שמו

@מתלמד-0 מה שאמר ג’ימני זה קצת הגיוני. הנפוח נמעך על ידי הסיבוב של הבורג ואז הוא מתיישר על ההברגה.

אולי הוא טועה, אין לי מושג. לא נראה לי שזה כזה קריטי, בינתיים לא ראיתי משהו מוזר.

מ מנותק
                      מ מנותק
                      מתלמד 0
                      מייבין
                      כתב נערך לאחרונה על ידי מתלמד 0

@החפץ-בעילום-שמו מה זה קשור לאטימה? כיון שכמו שכתבתי אני לא יודע איך אצלך, אכתוב מה קורה אצלי וההגיון שלדעתי עומד מאחרי הדברים.
                      אצלי השייבה זה בעצם גליל נחושת, ששטוח בצד אחד ונפוח בצד שבו נמצא תפר החיבור
                      כיתוב בבעיות טעינה
                      כשהבורג לוחץ על הצד השטוח, הצד הנפוח מתרסק ונפתח לשני טבעות וביניהם מרווח, כשהשמן קר הוא סמיך ואין בריחה, כשהוא מתחמם, גם השייבה מתחממת ובגלל ההתפשטות הטרמית הרבה של הנחושת נוצר לחץ על שני הטבעות תוך יצירת מעגל הגנה כפול מפני בריחה של השמן, ולכן הצד הנפוח חייב להיות לכיוון הקרטר.

אגב, יצאה לי תועלת אישית ממה שכתבת. שלשום הלכתי לקנות פלאנץ מים עליון חדש. לא התאפקתי ופתחתי את האריזה באוטובוס. יש בראשו בורג ניקוז/יוניט עם אטם נחושת. כשרציתי להחזיר לא ידעתי איך ונקלעתי לדילמה, כי האטם נפוח בצד אחד, אם כי חלק ובלי תפר, נזכרתי בדבריך ואמרתי שכיון שאין לי הוראה מפורשת כמו באטם אגן שמן והאטם חלק, ארכיב אותו עם הכיוון הנפוח לצד הבורג, ברוך השם אין נזילות והזעות.

תגובה 1 תגובה אחרונה
                      1

• 1
                      • 2
                      • 3

7

2.5k

משתמשים

8.2k

נושאים

108.3k

פוסטים