רכב למשפחה בת ארבעה ילדים
-
@פלמינגו כתב ברכב למשפחה בת ארבעה ילדים:
תודה לכולם!!!
קראנו כל תגובה בתשומת לב. חשבנו שאולי נסתפק ברכב 5 מקומות בינתיים. יש המלצות מיוחדות לרכב כזה עד 20,000?שה' ינחה אותכם בבחירות טובות.
תצטרך להגדיר מכאן כדי שאנשים יוכלו לעזור לך להתכוונן מה חשוב לך
רכב קטן או גדול יחסית ל5 מקומות, חסכוני? שנתון נמוך או גבוה רכב נוח או פחות אמין או שלא כ''כ אכפת לך פעם בכמה זמן להחליף איזה חלק (נשמעת שאלה טיפשית אך היא מתבקשת) בד''כ רכב אמין הוא מהפחות נוחים. הוא לא אירופאי אז יש פחות דברים ורכיבים שיחוו בלאי אבל זה בא על חשבון הנוחות וצריכת הדלק
יש עוד כמה פרמטרים תשתף אותנו בצרכים שלך -
אני מתכוונן על רכב יפני או קוריאני משפחתי - קטן או רגיל, וצריך המלצות על דגמים ספציפיים לא מדי יקרים, לא חייב מותג. העיקר שייסע כמו שצריך בלי הרבה בלאי והחלפות חלקים.
אני לא מספיק יודע כמה חשוב ק"מ נמוך, ומה נחשב ק"מ טוב בכל דגם.
אשמח למידע כזה שימקד אותי יותר - דגם טוב - ק"מ טוב - ומחיר טוב ביחס לנתונים הנ"ל - עד 20,000 ש"ח.
תודה רבה לכולם על העזרה, זה מאוד עוזר לי להתקדם.
-
@פלמינגו קודם כל לדעתי טוב שירדתם מרכב 7 מקומות לפעמים ההוצאות עליו הם יכולות להיות גדולות מידי אפילו האחזקה החודשית לפני תקלות כמו אגרת טסט שיקרה בגלל מנוע גדול וכן ביטוח ואפשר עוד להאריך אבל נראה לי שמספיק...
ולגופו של עניין רכבים טובים ואמינים בתקציב שלך של 20 אלף, מבחינת קלומטר בכל רכב עדיף שיהיה עם קמ נמוך, אבל כאן מגיע נקודה שצריך לשים עליה לב ולכן צריך ואפילו חייב לקחת לבדיקה גם אם הבנאדם גמר את ההלל שלוש פעמים על האוטו שלפעמים יש רכבים שאומנם הקלומטר נמוך אבל זה לא בגלל שהאוטו באמת נסע קצת אלא בגלל שהאוטו לא נסע בכלל ואז מה שקורה שכל הגומיות והצינורות יבשים והצרות חס ושלום יבואו בצרורות, לכן צריך לשים לב לזה זה חשוב מאוד.
ולסוגי הרכבים שלעניות דעתי יתאימו לך:
1.טויוטה קורולה(אחרי 2008 לשים לב שזה אוטומט לא רובוטי) בתקציב של עד 20לפעמים זה קצת קשה למצוא אבל שווה לחפש ככה מציאה טובה במחיר הזה... (אפשר גם מעל 200k קמ עד 250k)
2. טויוטה פריוס (לבדוק בטריה הייבריד חשוב מאוד)[מבחינת קמ פחות או יותר]
3. מצובישי לנסר (עדיף רק מנוע 1.8 ולא 1.5 הוא קשה לו לסחוב אומנם שותה קצת דלק אבל אמין מאוד)[עד 220k קמ]
4. הונדה סיוויק ( לבדוק שהאוטו לא מבחורצי'ק שקרע את האוטו) גם כן שותה קצת דלק אבל שווה את האמינות**.(יש גם דגם היברידי קל די חסכוני וגם אמין כמובן)**[בשני הדגמים גם בהיברידי וגם ברגיל עד 240kקמ]
5. הונדה אינסייט(קצת קשה למצוא בתקציב שלך עם קמ נמוך אבל יש מציאות לפעמים)[מבחינת קמ כמו הונדה סיוויק]
6.קיה סיד.[עד 220k קמ]
7. קיה פורטה.[ ק"מ כנ"ל]
8. יונדאי i30cw.[ק"מ כנ"ל]
9. ניסאן טידה.[ק"מ כנ"ל]
10. מאזדה 3. ( גם כן שותה קצת דלק אבל אמין)[ק"מ כנ"ל אפשר אולי קצת יותר]
11.סובארו אימפרזה.[ק"מ כנ"ל]
אם מעניין אותך גם מנועי 2000 אז יש לך גם:
טויוטה אוונסיס [קמ כמו הקורולה פחות או יותר]
מאזדה 6[ עד 240 אלף קמ]
סובארו d4[כנל]- יהיו כאלה שיחלקו עלי על המספרי הק"מ אבל זה רק בשביל למרכז אותך פחות או יותר לא ממש מדוייק...
הכי חשוב לבדוק שהאוטו היה מטופל ושמור, לעשות בדיקה שווה כל שקל למנוע, גיר, שילדה, ואם אתה הולך למכוני בדיקה לא להילחץ הם תמיד מכסים את עצמם בבדיקה עם הרבה נערווים...
אם יש עוד שאלות אנחנו כאן....
- יהיו כאלה שיחלקו עלי על המספרי הק"מ אבל זה רק בשביל למרכז אותך פחות או יותר לא ממש מדוייק...
-
@צילפינגים כתב ברכב למשפחה בת ארבעה ילדים:
@פלמינגו קודם כל לדעתי טוב שירדתם מרכב 7 מקומות לפעמים ההוצאות עליו הם יכולות להיות גדולות מידי אפילו האחזקה החודשית לפני תקלות כמו אגרת טסט שיקרה בגלל מנוע גדול וכן ביטוח ואפשר עוד להאריך אבל נראה לי שמספיק...
ולגופו של עניין רכבים טובים ואמינים בתקציב שלך של 20 אלף, מבחינת קלומטר בכל רכב עדיף שיהיה עם קמ נמוך, אבל כאן מגיע נקודה שצריך לשים עליה לב ולכן צריך ואפילו חייב לקחת לבדיקה גם אם הבנאדם גמר את ההלל שלוש פעמים על האוטו שלפעמים יש רכבים שאומנם הקלומטר נמוך אבל זה לא בגלל שהאוטו באמת נסע קצת אלא בגלל שהאוטו לא נסע בכלל ואז מה שקורה שכל הגומיות והצינורות יבשים והצרות חס ושלום יבואו בצרורות, לכן צריך לשים לב לזה זה חשוב מאוד.
ולסוגי הרכבים שלעניות דעתי יתאימו לך:
1.טויוטה קורולה(אחרי 2008 לשים לב שזה אוטומט לא רובוטי) בתקציב של עד 20לפעמים זה קצת קשה למצוא אבל שווה לחפש ככה מציאה טובה במחיר הזה... (אפשר גם מעל 200k קמ עד 250k)
2. טויוטה פריוס (לבדוק בטריה הייבריד חשוב מאוד)[מבחינת קמ פחות או יותר]
3. מצובישי לנסר (עדיף רק מנוע 1.8 ולא 1.5 הוא קשה לו לסחוב אומנם שותה קצת דלק אבל אמין מאוד)[עד 220k קמ]
4. הונדה סיוויק ( לבדוק שהאוטו לא מבחורצי'ק שקרע את האוטו) גם כן שותה קצת דלק אבל שווה את האמינות**.(יש גם דגם היברידי קל די חסכוני וגם אמין כמובן)**[בשני הדגמים גם בהיברידי וגם ברגיל עד 240kקמ]
5. הונדה אינסייט(קצת קשה למצוא בתקציב שלך עם קמ נמוך אבל יש מציאות לפעמים)[מבחינת קמ כמו הונדה סיוויק]
6.קיה סיד.[עד 220k קמ]
7. קיה פורטה.[ ק"מ כנ"ל]
8. יונדאי i30cw.[ק"מ כנ"ל]
9. ניסאן טידה.[ק"מ כנ"ל]
10. מאזדה 3. ( גם כן שותה קצת דלק אבל אמין)[ק"מ כנ"ל אפשר אולי קצת יותר]
11.סובארו אימפרזה.[ק"מ כנ"ל]
אם מעניין אותך גם מנועי 2000 אז יש לך גם:
טויוטה אוונסיס [קמ כמו הקורולה פחות או יותר]
מאזדה 6[ עד 240 אלף קמ]
סובארו d4[כנל]- יהיו כאלה שיחלקו עלי על המספרי הק"מ אבל זה רק בשביל למרכז אותך פחות או יותר לא ממש מדוייק...
הכי חשוב לבדוק שהאוטו היה מטופל ושמור, לעשות בדיקה שווה כל שקל למנוע, גיר, שילדה, ואם אתה הולך למכוני בדיקה לא להילחץ הם תמיד מכסים את עצמם בבדיקה עם הרבה נערווים...
אם יש עוד שאלות אנחנו כאן....
מדהים! איזו השקעה וירידה לפרטים הקטנים. ממש עשית לנו סדר בעניינים.
מה עם טויוטה אוריס? - יהיו כאלה שיחלקו עלי על המספרי הק"מ אבל זה רק בשביל למרכז אותך פחות או יותר לא ממש מדוייק...
-
@פלמינגו רובם בדרך כלל בתקציב הזה עם תיבת הילוכים רובוטית לכן גם לא ציינתי את האוריס אבל אם תמצא ככה עם תיבה אוטומטית במחיר ובתקציב שלך ועם קמ סביר שעד 230 אלף שווה את ההשקעה רק צריך לשים לב טוב שזה לא רובוטי ...
ועוד הערה קטנה לתשומת לבך אני לא יודע איזה גודל של רכב אתה מחפש אבל האוריס הוא נמצא בין הטויוטה יאריס לטויוטה קורולה משהו שם באמצע מבחינת הגודל הפנימי של האוטו תשים לב לנקודה הזאת גם כן.
בהצלחה. -
אם יש עוד שאלות אנחנו כאן....שוב תודה עצומה על הכל.
השאלה היא אם על סמך הבדיקה והתוצאות אני אדע להחליט לבד אם ללכת על זה או לרדת מהאוטו.
מה אומרים שם בבדיקה, זה שחור לבן או שאני צריך להבין כל מיני נתונים שהם אומרים ולהחליט בדברים שאין לי באמת הבנה בהם? -
@פלמינגו לרוב אם נפלת על בודק במצב רוח טוב הוא יסביר לך בטוב טעם ודעת שאתה תבין הכל ותוכל להחליט האם זה אוטו טוב לקניה
אני הייתי פעמים עם חבר בשני סניפים שונים של מכון בדיקה של קומפיוטסט פעם אחת בסוף יום שאנחנו היינו אחרונים ובקושי היה לו סבלנות לענות לנו על השאלוצ ובאמת יצאנו מתוסבכים אבל בפעם השנייה ענו לנו על על השאלות בצורה יוצאת דופן וכנראה היינו צריכים בפעם הראשונה להגיע בבוקר שיהיה לבודק כיף לתת שירות ולא שהוא רוצה ללכת הביתה כבר.... -
קראנו כל תגובה בתשומת לב. חשבנו שאולי נסתפק ברכב 5 מקומות בינתיים
תחשבו שוב נסיעה מעל המותר פירושה נסיעה בלי ביטוח מה שאומר שגם אתה הנהג הזהיר ביותר בעולם אם חלילה נכנס בך שיכור ואחד מנוסעי הרכם נפצע קל והיה צריך להגיע לבית חולים לבדיקות וללכת הביתה הנהג שהיה בלי ביטוח יצטרך לשלם עשרות אלפי שקלים מכיסו כי במקרה של תאונת דרכים אין תשלום של קופת חולים וכל הוצאות הטיפול הרפואיכולל הכל נופלים על הנהג
היה אצלנו במשפחה מישהו אויברחוכם שנסע מעל המותר ובא מולו נהג שסטה מהנתיב והתנגש בו חזיתית ונפצעו כל הנוסעים מי יותר ומי פחות הנהג שלא היה אשם בתאונה אבל היה בלי ביטוח חוייב לשלם את כל ההוצאות הרפואיות של כל הפצועים שהסתכמו במכה מליוני שקלים כן כמה מליונים רק כדי לשבר את האוזן יום אישפוז בבית חולים בלי שום טיפול עולה כ3800 שח ואחד הפצועים היה מאושפז 150 יוםשזה לבד למעלה מחצי מליון שקל אז לכל מי שחושב מקסימום יתפוס אותי שוטר ייתן לי קנס 750 שח שיחשוב שובלעצם הנושא הונדה FRV מומלץ בהחלט חבר שלי עכשיו עבר לשבע מקומות היה כמה שנים FRV לא ראה מוסך והוא נסע איתו עד 270K
-
@חובק-עולם כתב ברכב למשפחה בת ארבעה ילדים:
מהיכי תיתי
מעשה שהיה אצלנו במשפחה הנהג בסופו של דבר ברח מהארץ כי הבין שבלי לזכות בלוטו הוא לעולם לא יגמור לשלם את החובות
-
@יצחק-א כתב ברכב למשפחה בת ארבעה ילדים:
@חובק-עולם כתב ברכב למשפחה בת ארבעה ילדים:
מהיכי תיתי
מעשה שהיה אצלנו במשפחה הנהג בסופו של דבר ברח מהארץ כי הבין שבלי לזכות בלוטו הוא לעולם לא יגמור לשלם את החובות
כזה קל לברוח מהארץ? מה עם צו הסגרה?
-
@YKingsmart לברוח באמת לא היה קל
צו הסגרה לא עושים על חובות של כסף רק על דברים פלילים -
@מאיר כתב ברכב למשפחה בת ארבעה ילדים:
תנסה לחשוב על הונד frv רכב 6 מקומות מוצלח ואמין.
בהמשך לכך, הציעו לנו אתמול רכב כזה יד 3 2007, 213,000 ק"מ ב-15 אלף. מוסכניק אמין אומר שהוא במצב טוב יחסית. שווה?
אם כן, אנחנו נוסעים בעיקר בעיר ושמענו ששותה די הרבה. האם שווה להשקיע הסבה לגז? -
עד עכשיו סחבנו בלי רכב, אבל כבר די הגענו לקצה. יש לנו ב"ה ארבעה ילדים קטנים (הגדול בן 6), ואין לנו מושג על מה כדאי ללכת. כל תגובה שלכם ממש תקדם אותנו.
לכאורה היינו קונים רכב שבעה מקומות, אבל המחיר של התחזוקה והדלק מרתיעים אותנו. החלופה היא רכב קטן ורחב יחסית שנתקין בו חגורה רביעית. זה סיוא או אפשרי? על הרעיון של רכב סטיישן עם ספסל ויתרנו בגלל הבטיחות.
צפי השימוש ברכב הוא בתוך העיר במשך השבוע, פלוס נסיעה אחת מחוץ לעיר הלוך חזור פעם בשבוע. בשבתות אנחנו תמיד בתוך העיר.
מה בערך ההבדל בין רכב חמישה לשבעה מקומות מבחינת התקציב, בתחזוקה ובדלק, בבלאי, מבחינת טיב הרכב שאפשר למצוא? יש למישהו רעיון לרכב מומלץ? והאם כדאי ללכת דרך סוכן או לא?
המון תודות למי שקרא עד כה, ואלפי תודות למי שיאיר את עינינו במענה בהיר.אני מכיר מישהו עם הונדה frv על גז ושמעתי שהוא מעוניין למכור, אם זה מעניין אותך תגיד לי