מאזדה 5 2009 מסוכן, ומאז רק צרות! אשמח לעזרה.
-
הנושא מאד מעניין אותי מכיוון שגם אני לפעמים עושה את השירות הזה לאנשים בסביבתי הקרובה.
בדרך כלל סוכנים/מתווכים מתחלקים לשניים
א. כאלה שקונים מחזקים במלאי ומוכרים
ב. כאלה שרק מתווכים, כלומר מקבלים סכום קבוע מראש על עבודת החיפוש /בירור /בדיקה /התמקחות.
בדרך כלל הסוג הראשון מרוויח יותר ועובד פחות וגם יש לו יותר נגיעות אישיות ולכן מקובל שהוא נותן אחריות ואילו הסוג השני מקבל פר העבודה והאינטרס שלך ושלו זהים וגם הרווח שלו יותר קטן ולכן בדרך כלל לא לוקח אחריות אלא רק מסביר לך מה הוא רואה ולמה לדעתו רכב פלוני הוא עיסקה משלתמת וכו’
ציינת ששילמת לו 1200 שקלים תיווך, נשמע שהוא נמנה על הסוג השני ומצד שני מתחילת דבריך וגם מהאחריות שהוא נותן נשמע שהוא מהסוג הראשון ולכן העניין כולו טעון בירור אם הוא מהסוג השני יכול להיות שהוא עשה את מקסימום הבדיקות מצידו והרכב באמת היה נראה לו תקין ומשתלם פר הנתונים והמחיר שלו ואף שהוא פישל הוא לא רמאי אלא שהוא פיספס משהו או שהוא לא מספיק מקצועי השאלה היא למה הוא לקח אחריות , אם הוא מהסוג הראשון אז הוא בהחלט צריך לקחת אחריות וגם יש מקום להניח שהוא העדיף לראות את הרכב בעין חיובית יותר ממה שהוא באמת וגם צריך להבין למה הוא נטל 1200 שקלים .
בקיצור כדאי שתחדד יותר את העניין הזה.הייתי שמח שהעניין הזה יתברר כי יש לי גם חבר שקנה רכב מסוכן מוכר וכשראיתי אותו (את הרכב) הייתי בהלם שזה רכב שעבר דרך מישהו ש"סומכים" עליו בזמן שהרכב היה במצב שאם תבחר מודעה אקראית מיד 2 כמעט בטוח שתיפול על משהו טוב יותר
@יצחק-רשטונ לדעתי הוא שייך לסוג הראשון כי הרכב היה אצלו תקופה ארוכה (להבנתי כמה חודשים) וגם היה רשום על התו סוחר שלו כך שהוא היה צריך לדעת היטב מה מצבו של הרכב וזה גם מה שהוא אמר לי (שהוא יודע היטב מה מצב הרכב והוא כל כך שמור שהוא יכול לתת לי אחריות ל3 חודשים אפילו שזה רכב מאד ישן )
-
אעשה סדר שילמתי 1700 שח על החלפה של 2 ציריות למאכער שהסוכן שלח אותי (הוא רצה אפילו 1800 אך הסכים להוריד לי 100 שח)
אכן זה יקר בשביל תיקון בכפר אך הוא אמר שהם מאד “מקצוענים” ולכן שווה לשלם להם את המחיר הזה
שילמתי 1400 על 2 צלחות קדמיות והחלפת בלמים בכל הגלגלים זה במוסך בתל אביב שהלכתי מעצמי ואני לא חושב שזה יקר אם כן תגיד לי
בטבריה החליפו ציריה + כיוון פרונט (חייבים אחרי החלפה של ציריה ) תושבת גיר שהייתה קרועה לחלוטין ומילוי שמן גיר שנשפך כולו בגלל הצירייה שהתפרקה כל זה 1700 (+ מעמ) (כרגע הרכב עדין במוסך כי הם רוצים לבדוק למה ההילוכים לא עוברים חלק וכן את הנורת המנוע שהזכרתי
יכול להיות שזה יקר אבל באמת לא היתה לי שום אופציה אחרת כי הרכב לא זז סנטימטר ואין לי אפשרות גרירה למרכז כי אין לי קבלה על התיקון של הציריות בכפר ואני לא רוצה לשלם פי 3 או 4 על גרירה למרכז
בנוסף אצטרך גם לשלם על הגרירה 550 שח כי אין לי זכות לגרירה מהסיבה הנ"ל@PEREZ כתב במאזדה 5 2009 מסוכן, ומאז רק צרות! אשמח לעזרה.:
שילמתי 1400 על 2 צלחות קדמיות והחלפת בלמים בכל הגלגלים זה במוסך בתל אביב שהלכתי מעצמי ואני לא חושב שזה יקר אם כן תגיד לי
עכשיו כשאתה כותב שהחליף גם רפידות אחורי, אז זה אמנם יקר אבל לא שוד ובתנאי ששם לך צלחות איכותיות, אם זה מקוריות (לא מאמין) אז זה מחיר הוגן.
@PEREZ כתב במאזדה 5 2009 מסוכן, ומאז רק צרות! אשמח לעזרה.:
בטבריה החליפו ציריה + כיוון פרונט (חייבים אחרי החלפה של ציריה ) תושבת גיר שהייתה קרועה לחלוטין ומילוי שמן גיר שנשפך כולו בגלל הצירייה שהתפרקה כל זה 1700 (+ מעמ) (כרגע הרכב עדין במוסך כי הם רוצים לבדוק למה ההילוכים לא עוברים חלק וכן את הנורת המנוע שהזכרתי
אולי בגלל ש’נסעת’ בלי שמן נדפק ההילוכים