ייעוץ ברכישת רכב
-
אני מתלבט ברכישת קיה ספורטאז ב60 K מבדיקה קצרה ראיתי שאני יכול לקבל במחיר הזה 2016 מנוע 2.0 עם קילומטראז 180000
ופתאום שמתי לב שבמחיר הזה אני יכול לקבל 2019 1.6 דיזל עם180000
לכאורה אותו מחיר שנתון חדש יותר וחסכוני יותר [1 ל18]
רציתי לשאול את דעתכם@קיה-ריו כתב בייעוץ ברכישת רכב:
אני מתלבט ברכישת קיה ספורטאז ב60 K מבדיקה קצרה ראיתי שאני יכול לקבל במחיר הזה 2016 מנוע 2.0 עם קילומטראז 180000
רציתי לשאול את דעתכםלפני נגיעה אם הם אמינים או לא
יש חילוק גדול בין בנזין לדיזל קצת קשה להשוות ביניהם
בקצרה מה יותר מתאים לך זה תלוי מה הצרכים שלך
כמה ק"מ האם עירוני או בין עירוני מישור או עליות וכו’
כדאי שתפרט ואז יוכלו להתאים לך -
@קיה-ריו כתב בייעוץ ברכישת רכב:
רציתי לשאול את דעתכםלפני נגיעה אם הם אמינים או לא
יש חילוק גדול בין בנזין לדיזל קצת קשה להשוות ביניהם
בקצרה מה יותר מתאים לך זה תלוי מה הצרכים שלך
כמה ק"מ האם עירוני או בין עירוני מישור או עליות וכו’
כדאי שתפרט ואז יוכלו להתאים לך -
@יוני כעיקרון אני נוסע היום כ 15000 ק"מ בשנה עירוני מישור
אבל התוכנית הוא להתחיל נסיעות או משלוחים כמה שעות ביום
ואני רוצה דיזל כי התרגלתי למומנט שלו -
@קיה-ריו מתלבט האם כדאי לי לקנות קיה נירו 2024 אם 36אלף ק"מ ב 130K וההפרש יהיה על חשבון הדלק והתחזוקה
-
@קיה-ריו 70 אל״ש תחסוך בנסועה של 15 אלף ק״מ?
או שאתה מתכוון רק ביחס לירידת ערך כי אתה ממילא מוכר עוד שלוש שנים, ועדיין. (מן הסתם תיקח מימון, אז תחשב גם את הריביות)עריכה: עכשיו שמתי לב שכתבת שאתה מתכנן נהיגה של כמה שעות ביום.
-
ספורטאז’ בכל הדגמים - גיר מאד בעייתי שמתחמם וגורם לעצירה של הרכב עד שהוא מתקרר. (כנראה לא לחינם יש שעון חום לתיבת ההילוכים)
וכן קלאצ’ים שנשחק ועלות החלפה לא קטנה.
מנועים - בנזין מנוע 1.6 ו 2.0 לא מומלצים, מנוע 1.6 נוטה לצרוך שמן בכמות גבוהה וכן בוצה במנוע ולהרס בטרם עת (הם שובקים חיים מהר), מנוע 2.0 יותר מאריך ימים מ1.6 אך הוא גם סובל מאותם בעיות רק ששם זה לוקח קצת יותר זמן.
את הדיזל אני לא מכיר (ולפי מה שראיתי הוא נחשב כאמין), אך הוא גם סובל מבעיית הקלאצ’ים כמו שאר הדגמים. -
ספורטאז’ בכל הדגמים - גיר מאד בעייתי שמתחמם וגורם לעצירה של הרכב עד שהוא מתקרר. (כנראה לא לחינם יש שעון חום לתיבת ההילוכים)
וכן קלאצ’ים שנשחק ועלות החלפה לא קטנה.
מנועים - בנזין מנוע 1.6 ו 2.0 לא מומלצים, מנוע 1.6 נוטה לצרוך שמן בכמות גבוהה וכן בוצה במנוע ולהרס בטרם עת (הם שובקים חיים מהר), מנוע 2.0 יותר מאריך ימים מ1.6 אך הוא גם סובל מאותם בעיות רק ששם זה לוקח קצת יותר זמן.
את הדיזל אני לא מכיר (ולפי מה שראיתי הוא נחשב כאמין), אך הוא גם סובל מבעיית הקלאצ’ים כמו שאר הדגמים. -
@DanielC לפי גיפי טי אני ישלם תשלום חודשי זהה על ספורטאז 2019 ו180000 קילומטר ועל קיה נירו 24 עם 36 קילומטר מבחינת כל החישובים
השאלה זה נכון לקפוץ לכזה רכב יקר -
@DanielC אני שם לב ששם מדובר על 2017
לאחר בירורים שעשיתי ב 2024 אין כבר את כל הבעיות גיר
תקן אותי אם אני טועה -