מעשיה: המסמר שהציל
-
נורה אדומה הבהבה לה בתוך קנהּ מתחת ללחצן המצוקה, לצד נורת הפנצ'ר שעיטרה את לוח המחוונים. רכב הטויוטה נסע לו לאיטו הכי קרוב שאפשר לשול הדרך במטרה לא לעכב את תנועת הכביש. בין שמשות הרכב ישב לו הנהג כשמוחו מתרוצץ בין טירדות יומו העמוס לבין העובדה שיש לו צמיג סורר המצריך התייחסות ראויה, שכן כמות האויר בו נחותה משמעותית מאחיו הצמיגים.
כשמיודענו הגיע לתחנת הדלק , שם מילא את האויר כמו ילד טוב, תוך כדי שהוא מזהה מסמר מרושע הנעוץ בסוליית צמיגו ללא בושת. "כמה מקולל מסמר זה" אמר בליבו בעל הרכב, "בזבז את זמני והשחיר את ידי" סיים.
חיש הלך הלה אל הפנצ'ר מאכער האיזורי וגולל בפניו את המאורע בו בזמן שהלה מכניס את גֵ'קוֹ לתחתית המכונית.
לפתע, קול קורה ניסר את חחל האויר "ניצלת מהמסמר!!!" קרא העובד. מיודענו הרים את גבותיו בתמיהה, מה כבר יכל המסמר לעשות לו שממנו הוא ניצל ממש.. אך בטרם שאל, המשיך עובד המקום ואמר "צמיגך נשחקו בצידם הפנימי עד אשר נחשף הברזל של הצמיג ולו היית נוסע כך ברכב עוד זמן מועט מתפוצצים היו הצמיגים באמצע הדרך כשלהם פוטנציאל נזק אדיר!!!!שימו לב שהצמיג ממש חדש (בצד שמאל יש הרבה בשר ואף נשארו סיבי הכתף (הגידים) בצד הצמיג)
כל עכבה לטובה כפשוטו! יודו לה' חסדו ונפלאותיו לבני אדם (תהילים כ"ז ח')
בע"ה מחר יגיעו לי צמיגים חדשים ואעשה כיוון פרונט אחורי ואשתף אתכם מה הייתה התקלה.
-
@במוו מזל טוב לך, וכל הכבוד על הכתיבה.
[אני לא חושב שאתה מבין באמת ממה ניצלת פה... אם אתה נוהג לעבור את ה110 קמ"ש בנהיגה, תשאל רב ברצינות על ברכת הגומל]
אבל - - - איך לא שמת לב לזה לבד??
זה מצב שבו היית אמור להרגיש שבכביש רטוב הרכב משייט כמו סירת פדלים ריקה ששכחו לקשור למזח -
@במוו ממה נגרם דבר כזה
זה לא אומר שהצמיג חברה דפוקה?
איזה צמיגים מדובר? -
@ראובן-שבתי זה אומר שצריך כיוון פרונט אחורה
-
-
@קינג-קומפיוטר כתב במעשיה: המסמר שהציל:
@במוו או שעבדו עליך ומכרו לך צמיג ישן ויבש או שלא החלפת צמיגים כמו שצריך
עם צמיגים סינים שנמכרים 4 ב1000 ועם פרונט לא מכוון לא הגעתי למצב כזה
כמה קמ הצמיג הזה עבר?זה קרה לשני הצמיגים האחוריים. אחד מישלן בן חצי שנה בדיוק והשני 3.5 שנים. לשניהם קרה אותו הדבר.
בפרונט אין שחור ולבן וכל אחד והמקרה שלו. יתכן ואצלי והצמיג מכוון בצורה כזו: / וזאת התוצאה.
למעשה לא הגיעו לו היום הצמיגים והוא יעשה לי את הפרונוט מחר עם הצמיגים החדשים
-
@במוו כתב במעשיה: המסמר שהציל:
זה קרה לשני הצמיגים האחוריים. אחד מישלן בן חצי שנה בדיוק והשני 3.5 שנים. לשניהם קרה אותו הדבר.
לא הבנתי שמת שם שני צמיגים לא באותו גיל על אותו סרן?
מי הפנצ'רמאכער הרשלן שעשה דבר כזה?
ברור שתהיה שחיקה מטורפת, הלחץ שיש על הצמיגים הוא לא שוויוני וגורם לחוסר יציבות ושחיקה לצמיגים -
@במוו כתב במעשיה: המסמר שהציל:
זה קרה לשני הצמיגים האחוריים. אחד מישלן בן חצי שנה בדיוק והשני 3.5 שנים. לשניהם קרה אותו הדבר.
לא הבנתי שמת שם שני צמיגים לא באותו גיל על אותו סרן?
מי הפנצ'רמאכער הרשלן שעשה דבר כזה?
ברור שתהיה שחיקה מטורפת, הלחץ שיש על הצמיגים הוא לא שוויוני וגורם לחוסר יציבות ושחיקה לצמיגיםמאחורה הרבה ישימו לך לא תואם
מקדימה זה הבעייה
בוא נגיד ככה, לא זה מה שגרם, אולי זה קירב את הקץ -
@ראובן-שבתי יש לך הסבר אחר מה גורם למישלן בן חצי שנה להגיע למצב כזה?
זה שכולם חאפרים לא הופך את זה לתקין -
זה שכולם חאפרים לא הופך את זה לתקיןאם הגלגל מסתובב שמיניות ברור שזה יקרה, גלגל מיועד להסתובב על ציר נקי, ולא להתחכך ברצפה, בשביל זה עושים כיוון פרונט
-
@אבי-ים כתב במעשיה: המסמר שהציל:
@EBA ומה עם דוושת הגז... גם ברכב בנזין/דיזל/חשמלי
נחמד
אבל לא מתקרב לבלם יד-רגל, פרונט אחורי (שזה קצת הפכים).
דרך אגב באנגלית קוראים לתחנת דלק Gas Station
שזה גז סטיישן (וכמובן שיש שם בנזין וסולר) -
זה שכולם חאפרים לא הופך את זה לתקיןבלי להכנס לוויכוח האם זה חאפרי או לא. לא זה מה ששחק לו את הצמיגים, מנסיון של חצי מהנהגים שעושים את זה.
-
טוב, אז ככה.
הלכתי לעשות כיוון פרונט אחורי (קיים בחלק מהרכבים בעיקר סטיישן) אך הוא לא הצליח לכוון 'משהו עקום שם' נאמר לי.
הלכתי ממוסך למוסך עד שהפנו אותי למכון פרונט מקצועי בבאר שבע, מקום מטורף עם כ10 ליפטים של פרונט ועומס מטורף (ביום שישי...) ושם יישרו לי את המתלים, תיקנו לי חופש הגה וכמובן כיוון פרונט. הכל עלה 1350 ש"ח כולל מע"מ (בנוסף ל2 צמיגים מישלן -800 שח)
חתיכת הוצאה אבל ניצלתי בנס.
זה המקום להודות ל @אליהו ו @הכל-בעז-ה על העזרה.מישהו יודע מה זה כיוון עוקבות סרן אחורי?