כשעוגמת נפש פוגשת טוב לב: הטויוטה הישנה שזכתה למהפך
-
כשעוגמת נפש פוגשת טוב לב: הטויוטה הישנה שזכתה למהפך
כשאיה גילתה שמישהו פגע בטויוטה קורולה הישנה שלה, זה היה יותר מפח ופלסטיק, זו הייתה פגיעה במזכרת מסבה האהוב שנפטר. פוסט שפרסמה בפייסבוק חולל שרשרת אירועים שהסתיימה בהפתעה גדולה
באופן טבעי, מובן והגיוני, אנחנו נוטים לייחס חשיבות לחדש, הנוצץ והיקר. זה לא מזדון או רוע, פשוט האופן שבו המוח שלנו עובד כאשר זה מגיע למוצרי צריכה. אבל לפעמים, משהו מפעם הוא יותר מסתם רהיט, תמונה, בגד או במקרה שלנו – מכונית. לפעמים משהו מפעם הוא מזכרת, קפסולת זמן שמחברת בין מי שאני היום למי שהייתי, לאנשים שיקרים לנו ואינם.
כאשר נתקלנו בפוסט של איה הוד ניקולט בפייסבוק היה ברור שזה אחד מהסיפורים האלו, כאשר הבנו לאן הוא התגלגל, ידענו שזו גם הזדמנות להוציא אותו החוצה ולספר אותו. לא רק כי הוא ראוי, אלא כי ההתגייסות לעזרתה הייתה כל כך מרגשת, שאי אפשר להשאיר אותה בלי קרדיט.

אז הסיפור הזה מתחיל נמוך, מאוד נמוך, ולא רק כי הוא מתחולל בקומה מינוס 2 של הקניון. הוא מתחיל נמוך כי איה חוזרת למכונית שהשאירה בחניה, רק כדי למצוא אותה שמוטת טמבון ופגועה אחרי שנהג אחר עבר, פגע במכונית שלה והמשיך בלי להשאיר פתק. וכמו שמודה איה, נכון ששום דבר בהופעה החיצונית של הקורולה 1996 לא בדיוק משדר “ערך”. את הערך הסנטימנטלי שיש לה עבורה קשה למדוד או להעריך מבחוץ.
“היא היתה של סבא שלי ז"ל. ניצול שואה שהיה אחד העוגנים בחיי. אהבתי את סבא שלמה שלי אהבת נפש ובכל פעם שאני נכנסת לטויוטה הזאת, אני מרגישה אותו איתי, אני נזכרת ברגעים שלנו יחד כשסבא הסיע אותי בטויוטה הזאת לתחנת האוטובוס או לבסיס הצבאי וזה מרגיע אותי”. ולמרות הצבע השרוף, שלא תטעו בה, המכונית הזו היא שורדת כבישים אמיתית “מכוניות מדהימות וחזקות כאלה כבר לא מייצרים היום! היא מדהימה. כל החלקים מקוריים. אפילו המפתח המקורי והסמל שרדו 30 שנה” מספרת איה.
וכך מול המכונית, כדור של עלבון וכעס תקוע בגרון, איה מנסה למצוא קצה חוט באמצעות מצלמות האבטחה של הקניון וכאשר היא מבינה שגם משם לא תגיע העזרה, היא פורקת את הסיפור הכואב בפוסט בקבוצה השכונתית.

אלא שמכאן, הסיפור מקבל תפנית מעניינת מאוד. “מישהו שגר בשכונה קרא את הפוסט שלי” היא מספרת, “אבל זה לא היה מי שפגע לי באוטו”. והאיש הזה הוא דור פיקל, מנכ"ל יוניון מוביליטי מבית יבואנית טויוטה יוניון מוטורס. פיקל מתכתב עם איה ומחליט לנסות לסייע ככל האפשר “הבנתי שיש אפשר לעשות כאן טוב, ולחזק על הדרך את הערכים של המותג ושל היבואן”.
לאחר מכן מתחיל הכדור להתגלגל במסדרונות החברה. פיקל, מעביר את הסיפור שלה לידי יואנה ברגיג, מנהלת קשרי הלקוחות אצל היבואנית ומשם למחלקת השירות שם נוחת אצל אריה לייב סמנכ"ל השירות, טכני וחלפים שמאשר את המחווה יוצאת הדופן כלפי איה – המכונית תשופץ על ידי היבואנית מהיסוד ותוחזר למצבה המקורי.

התחנה הבאה היא הגעה למרכז השירות של ניאו מוטורס ברעננה, שם היא נוחתת בידיים של יניב שלם. שהתגלו בדיוק כידיים המתאימות למשימה עם המומחיות שלו בשיפוץ מכוניות ישנות. המכונית הופשטה, לוטשה, חודשה, זרועות ארוכות נשלחו אל מעבר לים, קשרים הופעלו, חוטים נמשכו ולאט לאט הצטברו החלפים המקוריים (!) ואחרי שנצבעה והורכבה למצב שבו יצאה מהמפעל לפני 29 שנים
אז מה עכשיו? איה מספרת שהדבר הראשון שעשתה אחרי שקיבלה את המכונית מחדש היה לתלות בה תמונה של סבא שלמה וסבתא רוזה ז"ל. והתחנה הבאה של הקורולה הזו היא להיכנס לסטטוס האספנות שהיא ראויה לו “כחדשה” ולזכות להמשיך ללוות את המשפחה עוד הרבה שנים.
וכך הסיפור שמתחיל באחד הביטויים הדוחים ביותר של התנהגות נהג, של פגיעה ברכוש והימלטות, מסתיים בסוף טוב, בחבורת אנשים שמבינה שגם מכונית זולה יכולה להיות יקרה מאוד מבחינה סנטימנטלית וראויה להערכה ושימור.

קרדיטים.
צילום: יוניון מוטורס
כתיבה: מערכת אוטו