מציאת החלפים לרכב ע''י מק''ט ורכישתם
-
איך נמצא את החלק
באתר הזה נקליד את מספר השילדה בשורת החיפוש, מספר השילדה מופיע בכל מיני מקומות אבל הכי טוב למצא אותו ברישיון הרכב שלכם.
אחרי שמצאנו את הרכב נראה תרשימים מדוייקים של הרכב שלנו, בצד שמאל נבחר בקטגוריה שנרצה מנוע\שילדה\טיפוח\חשמל ועוד... נתמקד באיזור שנרצה נבחר תרשים שלו ונמצא את החלק
נ.ב. מעלה נוספת בחיפוש החלקים באופן הזה, במקרה ויש לנו בעיה מסויימת ברכב ואנחנו יודעים מהי נוכל ע''י התרשימים האלו לדעת איפה החלק או החוט הסורר ממוקמים בלי לפרק חצי רכב
אם לדוגמה נבחר להחליף גומיית אטם מכסה שסתומים נחפש בקטגוריית מנוע תרשים המראה ציור של המנוע פתוח על חלקיו (שימו לב שיכולות להיות כמה תמונות זהות בחרו אחת שמצויין בה כמה שיותר אופציות לבחירת החלקים)נתמק על החלק הרצוי ונוכל לראות את המק''ט שלו
חשוב לדעת שברכע שיש לנו ביד את מס' החלק אנחנו יכולים למצוא אותו יותר בקלות (עדיין לא תמיד) כי ברגע שבאתר מסויים מצאנו גומיה לi30 ואנחנו צריכים לקיה פורטה בדיקת מספר חלק תיתן לנו אינדקציה ותצביע לנו על כך שמדובר על אותה גומיה בדיוק!!רכישה
מכאן מתחילה העבודה המתישה לרוב "מציאת החלק להזמנה"
1 נתחיל בעלי אקספרס נקליד בשורת החיפוש את המק''ט נדפדף ונבחר את החלק טיפ: אם לא מצאתם נסו להקליד עם ריווח בין המספרים בתמונה הבאה (צד ימין למטה) תוכלו לראות שהרצף הוא 22441-2B002
שימו לב לכמה דגמים מתאימה הגומיה (מה שאומר שמדובר באותו מנוע בכל הרכבים המוזכרים ובכל זאת ההספקי כח בהם שונה לרוב) נקודה נוספת יש לי יונדאי i25 הנקראת גם אקסנט מה שלא מופיע במפרט בהסתכלות ראשונית ובפועל תרגום המילה אקסנט היא ''מבטא'' וכן מופיע במפרט בנוסף הגומיה מתאימה גם לקיה פורטה שנקראת בכלל בעולם קיה קראטה
אז ברגע שיש לנו את המק''ט אפשר לרכוש את החלק אפי' שלא מוזכר הרכב שלנו ספציפית
2 נקליד בגוגל את מספר המק''ט (כנ''ל גם כאן נסו כמה אופציות להקלדה) ונחפש
3 יש הרבה אתרים למציאת החלקים אני עובד על מציאת אתרים ואשמח לעזרתכם במציאתם
אתר המומלץ בפורומים הישראלים ובקבוצת 'הכנופיה' אמין וזול חלקים מקוריים
חבר שלי שעבד בחנות חלפים הביא לי את אלו לא ניסיתי אותם
1
2
3
תגובות בקישור הבא בלבד
אשמח להערות הארות וסתם פירגונים -
-
באתר זה תוכלו למצא את מס' השלדה לפי מס' הרכב https://www.konesonline.co.il/locating/vehicle
קרדיט (וכמובן לייק) לחברנו @klopkk היקר -
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-