דילוג לתוכן
  • דף הבית
  • תקנון הפורום
  • מילון מושגים המלא
  • המדריך המלא למשתמש
  • פוסטים אחרונים
  • משתמשים
  • חיפוש גוגל בפורום
כיווץ
לוגו מותג
  1. דף הבית
  2. עסקאות רכב
  3. שירשור מפוצל מ''סקירת כלל רכבי 7 מקומות'' בעניין הצרפתיות.

שירשור מפוצל מ''סקירת כלל רכבי 7 מקומות'' בעניין הצרפתיות.

מתוזמן נעוץ נעול הועבר עסקאות רכב
179 פוסטים 25 כותבים 1.7k צפיות
  • מהישן לחדש
  • מהחדש לישן
  • הכי הרבה הצבעות
תגובה
  • תגובה כנושא
התחברו כדי לפרסם תגובה
נושא זה פוצל מתוך הנושא סקירת כלל רכבי 7 מקומות Klonimoos
נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
  • מ מתלמד 0

@חכם-באשי לא, במוצאי החג אכתוב על התביעה, ואיך זה הסתיים.

D מנותק
    D מנותק
    DanielC
    כתב נערך לאחרונה על ידי DanielC

@חכם-באשי מה שאמרתי לך זה כסת"ח אחד גדול, שחוץ מלבזבז את הזמן ולהוציא כסף לא מועיל.
    בירושלים לא כדאי לגשת למכון “טסט-ליין” אלא"כ אתה רוצה להשתמש בטופס כדי להוריד את המוכר משמעותית
    אם תרצה אתן לך את מספר הפלאפון שלי שתוכל ליצור איתי קשר לאבחן אותו

ח תגובה 1 תגובה אחרונה
    2
    • D DanielC

@חכם-באשי מה שאמרתי לך זה כסת"ח אחד גדול, שחוץ מלבזבז את הזמן ולהוציא כסף לא מועיל.
      בירושלים לא כדאי לגשת למכון “טסט-ליין” אלא"כ אתה רוצה להשתמש בטופס כדי להוריד את המוכר משמעותית
      אם תרצה אתן לך את מספר הפלאפון שלי שתוכל ליצור איתי קשר לאבחן אותו

ח מחובר
      ח מחובר
      חכם באשי
      כתב נערך לאחרונה על ידי

@DanielC אשמח למספר

D תגובה 1 תגובה אחרונה
      0
      • ח חכם באשי

@DanielC אשמח למספר

D מנותק
        D מנותק
        DanielC

@חכם-באשי בבקשה

תגובה 1 תגובה אחרונה
        1
        • מ מתלמד 0

@חכם-באשי יש לי פוסט שמזמן חשבתי להעלות ועכשיו אני חושב שזו הזדמנות.
          אז לפני שנים לא רבות בדיוק בתקופה הזו, אסרו חג סוכות אני מגיע למכון בדיקה במודיעין לבדוק קרניבל 2011, מנכה שנפטר.
          אני לתומי חשבתי שרכב שעשה 100,000 ועוד בדיזל, עדיין לא התחיל את החיים. אוי איזה תמים הייתי.
          הבחור הגיע מאחת ההתנחלויות עם זקן קטן ורובה גדול, והכנסנו את הכלה לבדיקה.
          לאחר הבדיקה קיבלתי טופס סטנדרטי, דברים מינוריים וחוץ מזה כמה קשקושים. אגב ,מבדיקה שעשיתי אחר כך-כולם כותבים אותם קשקושים.
          וכך רכשתי רכב פח, כבר תבינו למה, בכשלושים וחמשה אלף שקלים. רגע לפני שנפרדנו, ואני מתרגש לגשת ולדהור על הרכב, הבחור מצביע על איזה מיכל ומסביר לי שצריך להיות שם תמיד “רטוב”, ולדבריו היתה נזילה והוא תיקן, אבל כדאי שאני יעקוב אחר מפלס המים.
          לקחתי אותו אחר כבוד לביתי, וכמו שניחשתם, חוץ מסולר הייתי זקוק לתדלק אותו במים. כן, במים. מסתבר שלקרניבל יש תאבון לא קטן בכלל וחוץ מסולר הוא לוגם מים, בכמויות.
          אחרי שבועיים שלושה, התקשרתי לאשתו של הצדיק, הוא היה במילואים, והתלוננתי בפניה על השתיין הכרוני.
          לא הייתי מופתע כשהתברר לי שהם מודעים לזה שהרכב מכור למים וגם לאחר נסיון גמילה לא ברור שהסתכם בסתימה ברדיאטור, הוא עדיין שותה מים, והרבה.
          סיכמנו שאמסור לבעלה את הרכב שייקח אותו לקרית ארבע היא חברון, למוסך שמכיר את הרכב.
          נסעתי לירושלים לישיבה שלו, ומסרתי לו את הרכב.
          לאחר כשבועיים הגעתי למוסך, והוא אמר לי שמזמן הוא חשד בראש, הוא הראש הוא אשם. כמפלט אחרון הוא אמר שינסה להזמין מיכל עיבוי. היום כבר אני לא מבין איזה מוסכניק לא יודע לאתר דליפות בבדיקת פחמן חד חמצני בנוזל קירור.
          בינתיים, הוא שם סיליקון ולדבריו הוא איתר איזה סדק זעיר. לאחר שזה לא עזר והרכב היה ממשיך לגרום לחשבון המים שלי לתפוח, או לרוקן את מי המזגן של השכנים, פלוס צרורות שעברתי עם הרכב, בין היתר מצבר שהיה נגמר פתאום, כך שנכנסתי לרשימה השחורה של ידידים ועד שלא עשיתי בדיקת זליגה בשילת ושילמתי חמש מאות שקל היא לא נפתרה, החלטתי, לאחר סיכום עם המוכרים לגשת למוסך קיה בראשון לציון כאוטוריטה בתחום.
          נפרדתי מעוד שש מאות שקל, והרכב עלה על ליפט.
          אחרי שעה ניגשים אלי שלושה אנשים, שני בוחנים והמנהל. המנהל אומר לי שב, תשמע מה התוצאות.
          לאחר תחקור קצר, מי מה מו ומתי קניתי. המנהל אומר לי תשמע, לרכב הזה אין מנוע. כלומר, יש אבל אין. הוא גמור. מנוע משומש מפירוק יעלה לך איזור שתיים עשרה אלף, וראש כאן זה פלסטר. אני במקומך, הוא אומר לי, נגש למוכר ומבטל את העסקה, הוא בודאי ידע מהבעיה והסתיר אותה ממך.
          יצרתי קשר חזרה עם המוכר ומסרתי לו את הדברים, במקביל הכנתי מכתב ומסרתי לידיד שלי שהוא עורך דין שישלח למכון דרישה לפיצוי עקב רשלנות, כיון שבטופס הבדיקה הופיע שמערכת הקירור תקינה.

כיתוב בבעיות טעינה

כיתוב בבעיות טעינה

אחר הדברים האלה אני מקבל טלפון מאדם מבוגר שהציג את עצמו כאביו של בעל המכון, השיחה בינינו הגיעה לטונים קצת צורמים לאחר שהבהרתי לו חד משמעית שאני לא מתכונן לוותר והולך איתם עד הסוף.
          בדיקה קצרה בגוגל העלתה שמדובר באחד הלשעברים במשרד הרישוי והוא מוזכר בכמה פרוטוקולים וועדות.
          במקביל אשתו של המוכר הודיעה לי שהם יבררו מה ההלכה ומה שהרב שלהם יגיד הם יעשו.
          למחרת היא מתקשרת ואומרת שהרב שלהם שהוא ר"מ בישיבה של בעלה בירושלים, אמר שעל פי ההלכה מדובר בפגם מהותי, ולכן עליהם להשיב את הכסף וזכותי לבטל את המקח, ולכן זה מה שנעשה.
          כאן אני צריך לעצור ולומר שקצת מרגיש לי שאצלנו זה קצת היה יותר קשה, אתם יודעים כמה זה קשה להוציא מ"מוחזק"…, בפרט שהם היו דחוקים ממש בכסף ולכן סיכמתי אתה שיעבירו לי שלושים ושתיים אלף.
          ההעברה בוצעה, וסיכמנו שאמסור להם את הרכב חזרה בהזדמנות הראשונה, בינתיים הרכב נשאר בבעלות שלי עד שהמכון יפצה אותי.
          לאחר כמה ימים אני מקבל שוב טלפון מאביו של בעל המכון, והפעם בטון רגוע הוא מציע לי להביא את הרכב למוסך מוכר במודיעין והם יחליפו ראש עם אחריות על חשבונם, לי כמובן זה כבר לא משנה כי הכסף חזר אלי, נסעתי שוב לירושלים, מסרתי את הרכב למוכר שייקח אותו למודיעין, וחזרתי לביתי.
          אם חשבתם שבזה נגמר הסיפור, עכשיו תחזיקו חזק.
          אחרי שבועיים אני רואה את המספר של אבא של בעל המכון על הצג. שמחתי, הייתי בטוח שהרכב מוכן.
          אני מרים, והוא שואל אותי, תגיד הרכב בנזין או סולר? לא הבנתי את השאלה, מזותומרת? ברור סולר! אלא מה?
          ואז הוא אומר לי, ומה תגיד אם הכנסנו אותו לבדיקה ושאבנו עשר ליטר בנזין?
          כאן הייתי בטוח שהוא מנסה לתחמן אותי ולטפול עלי אשמה כדי להתנער מאחריות. שאלתי אותו, אם היה בנזין איך הוא הגיע בכלל למוסך? הוא עונה לי, על גרר!
          התקשרתי מיד למוכר, וכאן התברר לי שבגלל שהם קנו מאזדה ובמשך חודשיים תדלקו בנזין, אז הוא מתוך הרגל עשה את זה בדרך למוסך😭😭😭😭
          והוא בחכמתו לא סיפר להם שאחרי כמה קילומטרים מהתחנה הרכב נכבה.
          אחרי שבועיים שוב שיחה מהמוסך עם דרישה לקחת את הרכב לאחר שהם לא ענו תשובה אם הם מחליפים מנוע אצלו, כמובן בתשלום, או במוסך אחר.
          איך שהוא נכנס למוסך הוא גם יצא, על גרר.
          בינתיים הבעלות נשארה עלי ואחרי חצי שנה לבקשתו העברתי אותה שוב על שמו לא לפני שהוא שילם אגרה על כביש שש.
          עד כאן הסאגה שעברתי.
          את המסקנות מה הבדיקות האלו שוות, תסיקו לבד.
          אה, שכחתי עוד משהו.
          אחרי כמה חודשים קניתי הונדה frv, התקשרתי למכון ואמרתי להם, נכון הלך לכם, בטעות תדלקו בנזין ויצאתם מזה בעור שיניכם. אבל תכלס שילמתי על בדיקה ולא קיבלתי!.. לכן הגעתי אליהם עם ההונדה לבדיקה חינמית לא לפני שהמנהל החתים אותי שאין לי תביעות כלפי המכון ועובדיו.
          ולמי שמתעניין, ההונדה יצאה תקינה ושירתה אותי יותר משנה.

ח מחובר
          ח מחובר
          חכם באשי
          כתב נערך לאחרונה על ידי חכם באשי

@DanielC תודה

תגובה 1 תגובה אחרונה
          0
          • מ מתלמד 0

@חכם-באשי יש לי פוסט שמזמן חשבתי להעלות ועכשיו אני חושב שזו הזדמנות.
            אז לפני שנים לא רבות בדיוק בתקופה הזו, אסרו חג סוכות אני מגיע למכון בדיקה במודיעין לבדוק קרניבל 2011, מנכה שנפטר.
            אני לתומי חשבתי שרכב שעשה 100,000 ועוד בדיזל, עדיין לא התחיל את החיים. אוי איזה תמים הייתי.
            הבחור הגיע מאחת ההתנחלויות עם זקן קטן ורובה גדול, והכנסנו את הכלה לבדיקה.
            לאחר הבדיקה קיבלתי טופס סטנדרטי, דברים מינוריים וחוץ מזה כמה קשקושים. אגב ,מבדיקה שעשיתי אחר כך-כולם כותבים אותם קשקושים.
            וכך רכשתי רכב פח, כבר תבינו למה, בכשלושים וחמשה אלף שקלים. רגע לפני שנפרדנו, ואני מתרגש לגשת ולדהור על הרכב, הבחור מצביע על איזה מיכל ומסביר לי שצריך להיות שם תמיד “רטוב”, ולדבריו היתה נזילה והוא תיקן, אבל כדאי שאני יעקוב אחר מפלס המים.
            לקחתי אותו אחר כבוד לביתי, וכמו שניחשתם, חוץ מסולר הייתי זקוק לתדלק אותו במים. כן, במים. מסתבר שלקרניבל יש תאבון לא קטן בכלל וחוץ מסולר הוא לוגם מים, בכמויות.
            אחרי שבועיים שלושה, התקשרתי לאשתו של הצדיק, הוא היה במילואים, והתלוננתי בפניה על השתיין הכרוני.
            לא הייתי מופתע כשהתברר לי שהם מודעים לזה שהרכב מכור למים וגם לאחר נסיון גמילה לא ברור שהסתכם בסתימה ברדיאטור, הוא עדיין שותה מים, והרבה.
            סיכמנו שאמסור לבעלה את הרכב שייקח אותו לקרית ארבע היא חברון, למוסך שמכיר את הרכב.
            נסעתי לירושלים לישיבה שלו, ומסרתי לו את הרכב.
            לאחר כשבועיים הגעתי למוסך, והוא אמר לי שמזמן הוא חשד בראש, הוא הראש הוא אשם. כמפלט אחרון הוא אמר שינסה להזמין מיכל עיבוי. היום כבר אני לא מבין איזה מוסכניק לא יודע לאתר דליפות בבדיקת פחמן חד חמצני בנוזל קירור.
            בינתיים, הוא שם סיליקון ולדבריו הוא איתר איזה סדק זעיר. לאחר שזה לא עזר והרכב היה ממשיך לגרום לחשבון המים שלי לתפוח, או לרוקן את מי המזגן של השכנים, פלוס צרורות שעברתי עם הרכב, בין היתר מצבר שהיה נגמר פתאום, כך שנכנסתי לרשימה השחורה של ידידים ועד שלא עשיתי בדיקת זליגה בשילת ושילמתי חמש מאות שקל היא לא נפתרה, החלטתי, לאחר סיכום עם המוכרים לגשת למוסך קיה בראשון לציון כאוטוריטה בתחום.
            נפרדתי מעוד שש מאות שקל, והרכב עלה על ליפט.
            אחרי שעה ניגשים אלי שלושה אנשים, שני בוחנים והמנהל. המנהל אומר לי שב, תשמע מה התוצאות.
            לאחר תחקור קצר, מי מה מו ומתי קניתי. המנהל אומר לי תשמע, לרכב הזה אין מנוע. כלומר, יש אבל אין. הוא גמור. מנוע משומש מפירוק יעלה לך איזור שתיים עשרה אלף, וראש כאן זה פלסטר. אני במקומך, הוא אומר לי, נגש למוכר ומבטל את העסקה, הוא בודאי ידע מהבעיה והסתיר אותה ממך.
            יצרתי קשר חזרה עם המוכר ומסרתי לו את הדברים, במקביל הכנתי מכתב ומסרתי לידיד שלי שהוא עורך דין שישלח למכון דרישה לפיצוי עקב רשלנות, כיון שבטופס הבדיקה הופיע שמערכת הקירור תקינה.

כיתוב בבעיות טעינה

כיתוב בבעיות טעינה

אחר הדברים האלה אני מקבל טלפון מאדם מבוגר שהציג את עצמו כאביו של בעל המכון, השיחה בינינו הגיעה לטונים קצת צורמים לאחר שהבהרתי לו חד משמעית שאני לא מתכונן לוותר והולך איתם עד הסוף.
            בדיקה קצרה בגוגל העלתה שמדובר באחד הלשעברים במשרד הרישוי והוא מוזכר בכמה פרוטוקולים וועדות.
            במקביל אשתו של המוכר הודיעה לי שהם יבררו מה ההלכה ומה שהרב שלהם יגיד הם יעשו.
            למחרת היא מתקשרת ואומרת שהרב שלהם שהוא ר"מ בישיבה של בעלה בירושלים, אמר שעל פי ההלכה מדובר בפגם מהותי, ולכן עליהם להשיב את הכסף וזכותי לבטל את המקח, ולכן זה מה שנעשה.
            כאן אני צריך לעצור ולומר שקצת מרגיש לי שאצלנו זה קצת היה יותר קשה, אתם יודעים כמה זה קשה להוציא מ"מוחזק"…, בפרט שהם היו דחוקים ממש בכסף ולכן סיכמתי אתה שיעבירו לי שלושים ושתיים אלף.
            ההעברה בוצעה, וסיכמנו שאמסור להם את הרכב חזרה בהזדמנות הראשונה, בינתיים הרכב נשאר בבעלות שלי עד שהמכון יפצה אותי.
            לאחר כמה ימים אני מקבל שוב טלפון מאביו של בעל המכון, והפעם בטון רגוע הוא מציע לי להביא את הרכב למוסך מוכר במודיעין והם יחליפו ראש עם אחריות על חשבונם, לי כמובן זה כבר לא משנה כי הכסף חזר אלי, נסעתי שוב לירושלים, מסרתי את הרכב למוכר שייקח אותו למודיעין, וחזרתי לביתי.
            אם חשבתם שבזה נגמר הסיפור, עכשיו תחזיקו חזק.
            אחרי שבועיים אני רואה את המספר של אבא של בעל המכון על הצג. שמחתי, הייתי בטוח שהרכב מוכן.
            אני מרים, והוא שואל אותי, תגיד הרכב בנזין או סולר? לא הבנתי את השאלה, מזותומרת? ברור סולר! אלא מה?
            ואז הוא אומר לי, ומה תגיד אם הכנסנו אותו לבדיקה ושאבנו עשר ליטר בנזין?
            כאן הייתי בטוח שהוא מנסה לתחמן אותי ולטפול עלי אשמה כדי להתנער מאחריות. שאלתי אותו, אם היה בנזין איך הוא הגיע בכלל למוסך? הוא עונה לי, על גרר!
            התקשרתי מיד למוכר, וכאן התברר לי שבגלל שהם קנו מאזדה ובמשך חודשיים תדלקו בנזין, אז הוא מתוך הרגל עשה את זה בדרך למוסך😭😭😭😭
            והוא בחכמתו לא סיפר להם שאחרי כמה קילומטרים מהתחנה הרכב נכבה.
            אחרי שבועיים שוב שיחה מהמוסך עם דרישה לקחת את הרכב לאחר שהם לא ענו תשובה אם הם מחליפים מנוע אצלו, כמובן בתשלום, או במוסך אחר.
            איך שהוא נכנס למוסך הוא גם יצא, על גרר.
            בינתיים הבעלות נשארה עלי ואחרי חצי שנה לבקשתו העברתי אותה שוב על שמו לא לפני שהוא שילם אגרה על כביש שש.
            עד כאן הסאגה שעברתי.
            את המסקנות מה הבדיקות האלו שוות, תסיקו לבד.
            אה, שכחתי עוד משהו.
            אחרי כמה חודשים קניתי הונדה frv, התקשרתי למכון ואמרתי להם, נכון הלך לכם, בטעות תדלקו בנזין ויצאתם מזה בעור שיניכם. אבל תכלס שילמתי על בדיקה ולא קיבלתי!.. לכן הגעתי אליהם עם ההונדה לבדיקה חינמית לא לפני שהמנהל החתים אותי שאין לי תביעות כלפי המכון ועובדיו.
            ולמי שמתעניין, ההונדה יצאה תקינה ושירתה אותי יותר משנה.

ח מחובר
            ח מחובר
            חכם באשי
            כתב נערך לאחרונה על ידי

@מתלמד-0 באמת סיפור מותח ומלחיץ כי זה יכול לקרות לכל אחד

מה שמעניין אותי זה שאחרי מה שעברת עם אותו מוסך או / מכון החלטת כן ללכת לשמה אני יכול להבין את זה שאמרת גם ככה אני לא משלם אז להזיק זה לא יזיק ואת הכסף גם ככה כבר שילמתי אבל באותה מידה גם יכלת לדרוש את הכסף בחזרה

מה שמעניין אותי לדעת זה האם זה היה לך פשוט יותר קל לבקש בדיקה על חשבונם מאשר לבקש את הכסף או שבסופו של דבר אתה כן חושב שיש משהו בבדיקה כי הרי אחרי שהוא החתים אותך אז הוא יכל גם להתנקם בך בזה שהיה משהו משמעותי ולא להגיד לך ולא היית יכול לעשות לו כלום

מ תגובה 1 תגובה אחרונה
            0
            • D DanielC

@חכם-באשי אתה צריך לראות טופס בדיקה ממוצע רובו חירטוטים כדי להוריד מעצמם אחריות, בעצם אתה לא מקבל אחריות על כלום ומשלם 500 ש"ח ומבזבז שעתיים מהחיים רק בשביל לקבל דף שאין לו ערך ומשמעות.
              הדבר היחידי שם זה בדיקה לגבי תאונות אם לא עבר תאונת שלדה.
              נזילת שמן זה חשוב אתה לא יודע מהיכן ובכמה כסף תצא מזה, יכול להיות נזילה במחזיר שמן בין מנוע לגיר וצריך לפרק גיר בשביל להחליף מחזיר שמן (גומיה) ואתה מבין לבד שדבר כזה קטן עלות התיקון גבוהה.

מ מנותק
              מ מנותק
              מתלמד 0
              כתב נערך לאחרונה על ידי

@DanielC הכי מצחיק זה במערכת בלימה שכתוב -לפרק גלגלים ולבדוק רפידות.
              למה הם לא עושים את זה? על מה אני משלם?
              או בדוק/החלף רצועת תזמון. התבלבלנו בתפקידים? לא אני אמור להורות לכם לבדוק?

D תגובה 1 תגובה אחרונה
              0
              • מ מתלמד 0

@DanielC הכי מצחיק זה במערכת בלימה שכתוב -לפרק גלגלים ולבדוק רפידות.
                למה הם לא עושים את זה? על מה אני משלם?
                או בדוק/החלף רצועת תזמון. התבלבלנו בתפקידים? לא אני אמור להורות לכם לבדוק?

D מנותק
                D מנותק
                DanielC

@מתלמד-0 בגלגלי מגנזיום הם “בודקים” את הרפידות כי לא צריך לפרק גלגל, אבל בג’אנט רגיל שאי אפשר לראות דרכו את הרפידות נותנים לך לעשות את העבודה.
                גם לחץ דחיסה הם בודקים לפי מתח סטרטר הבדיקה הזאת לא שווה כלום בשביל לדעת את המצב של המנוע.
                פעם היו מפרקים פלאגים ומחברים לבוכנה שעון לבדוק את הלחץ, היום לא נוגעים בכלום (כי היו גורמים לבעיות בפירוק/הרכבה).
                לא הייתי מצפה שיבדקו עם מוסך שהרכב טופל בו אם החליפו רצועת טיימינג, והרבה פעמים אנשים לא מטפלים במוסכים מורשים אלא אצל מכונאים “ביתיים”.

מ 2 תגובות תגובה אחרונה
                1
                • ח חכם באשי

@מתלמד-0 באמת סיפור מותח ומלחיץ כי זה יכול לקרות לכל אחד

מה שמעניין אותי זה שאחרי מה שעברת עם אותו מוסך או / מכון החלטת כן ללכת לשמה אני יכול להבין את זה שאמרת גם ככה אני לא משלם אז להזיק זה לא יזיק ואת הכסף גם ככה כבר שילמתי אבל באותה מידה גם יכלת לדרוש את הכסף בחזרה

מה שמעניין אותי לדעת זה האם זה היה לך פשוט יותר קל לבקש בדיקה על חשבונם מאשר לבקש את הכסף או שבסופו של דבר אתה כן חושב שיש משהו בבדיקה כי הרי אחרי שהוא החתים אותך אז הוא יכל גם להתנקם בך בזה שהיה משהו משמעותי ולא להגיד לך ולא היית יכול לעשות לו כלום

מ מנותק
                  מ מנותק
                  מתלמד 0
                  כתב נערך לאחרונה על ידי

@חכם-באשי אני מאמין שאם הייתי מבקש את הכסף חזרה הייתי מקבל. לא עלה בדעתי עד שנזקקתי לבדיקה, וכמו שאמרת מכיון שזה ללא עלות, מה אכפת לי? כשחתמתי לו כי אין לי תביעות, זה היה על הבדיקה הראשונה. אבל באמת גם הבדיקה הזו היתה בלי אחריות כי ביררתי ורכב יותר מבן עשר בלי קשר אלי אין אחריות על בדיקה, רק בודאי לא משתלם לו לנקום כי הוא רוצה שקט ואדרבא במקום להעלים עדיף לו להרבות בעיות כדי שהוא יהיה מכוסה מפני טענות.

תגובה 1 תגובה אחרונה
                  1
                  • D DanielC

@מתלמד-0 בגלגלי מגנזיום הם “בודקים” את הרפידות כי לא צריך לפרק גלגל, אבל בג’אנט רגיל שאי אפשר לראות דרכו את הרפידות נותנים לך לעשות את העבודה.
                    גם לחץ דחיסה הם בודקים לפי מתח סטרטר הבדיקה הזאת לא שווה כלום בשביל לדעת את המצב של המנוע.
                    פעם היו מפרקים פלאגים ומחברים לבוכנה שעון לבדוק את הלחץ, היום לא נוגעים בכלום (כי היו גורמים לבעיות בפירוק/הרכבה).
                    לא הייתי מצפה שיבדקו עם מוסך שהרכב טופל בו אם החליפו רצועת טיימינג, והרבה פעמים אנשים לא מטפלים במוסכים מורשים אלא אצל מכונאים “ביתיים”.

מ מנותק
                    מ מנותק
                    מתלמד 0
                    כתב נערך לאחרונה על ידי

@DanielC מה שכתבת לגבי הלחץ דחיסה זה באמת בדיקה שטחית, לא ידעתי שזו הסיבה שהם הפסיקו לפרק פלגים. זו עבודה במנוע וי שש או שמונה.
                    את הרצועה הם יכולים להרגיש אם היא טריה או לא ולא לכתוב לכולם אותו נוסח.

תגובה 1 תגובה אחרונה
                    0
                    • D DanielC

מ מנותק
                      מ מנותק
                      מתלמד 0
                      כתב נערך לאחרונה על ידי

@DanielC מילא ההונדה היתה גרסת טרנד הפשוטה עם גלגלים רגילים, אבל הקרניבל היתה עם מגנזיום וגישה נוחה עניין של שתי דקות.

D תגובה 1 תגובה אחרונה
                      0
                      • מ מתלמד 0

@DanielC מילא ההונדה היתה גרסת טרנד הפשוטה עם גלגלים רגילים, אבל הקרניבל היתה עם מגנזיום וגישה נוחה עניין של שתי דקות.

D מנותק
                        D מנותק
                        DanielC
                        כתב נערך לאחרונה על ידי

@מתלמד-0 אפילו לא 2 דקות

תגובה 1 תגובה אחרונה
                        1
                        • א אברך מתמיד

אשמח לשמוע עוד על פיז’ו וכדו’ 5 מקומות
                          תודה

א מנותק
                          א מנותק
                          אלי 0
                          כתב נערך לאחרונה על ידי

@אברך-מתמיד כתב בשירשור מפוצל מ''סקירת כלל רכבי 7 מקומות'' בעניין הצרפתיות.:

אשמח לשמוע עוד על פיז’ו וכדו’ 5 מקומות
                          תודה

@אלי-0 כתב בראיתי מציאה ביד 2 אני מניח אותה כאן לטובת הציבור:

אין ספק, בגזרת 5 מקומות פיגו 301 עם מנוע 1.6 גם עם גיר AL4 (ובטח עם האייסין) הרכב הכי מומלץ בפער. רכב בן 10 עולה כמו קורולה בת 20 והאמינות לא שונה מהותית…

תגובה 1 תגובה אחרונה
                          0
                          • א אלי 0

@שלמה כתב בשירשור מפוצל מ''סקירת כלל רכבי 7 מקומות'' בעניין הצרפתיות.:

דאצ’יה לודג’י (ידני) 1.5 טורבו דיזל או וורסו ידנית

לבדוק מצב קלאצ’, לא זול להחליף. הלודג’י מאוד חסכוני ודי סיים את הירידת ערך שלו מה שאומר שכלכלית הוא כנראה הכי משתלם למי שמתאים ידני. מה שכן זה דיזל ויש קולר שמן שבהרבה בנזינים אין וזה פוטנציאל לפריצה שלו בין השמן למים… עדיין כנראה זה הרכב הבא שלי.

ניסן קאשקאי עד 2014 (קצת ישן),

4X4 קבוע וזה שותה כהוגן…

קיה קארנס דיזל בתנאי שהחליפו קלאצ’ים,

ולא שהקלאצ’ים החדשים יחזיקו יותר מהקודמים, במיוחד בעירוני/פקוק.

רשימה יפה נתת פה, (רק התעלמת מצמד הצרפתיות השנויות במחלוקת…) רק’ לזכור שהכל סטטיסטיקה והשתדלות ויכול להיות הכל עם כל רכב.

ג מנותק
                            ג מנותק
                            כתב נערך לאחרונה על ידי גיל

@אלי-0 כתב בשירשור מפוצל מ''סקירת כלל רכבי 7 מקומות'' בעניין הצרפתיות.:

4X4 קבוע וזה שותה כהוגן…

אתה כותב דברים מידיעה? במחילה.
                            לא בכולן יש 4X4 בכלל, ובאלו שיש - אין לאף אחת “4X4 קבוע”.
                            בקשקאי יש בורר מצבים:
                            1. 2WD שזה ללא שימוש כלל ב-4X4.
                            2. 4WD Auto שזה מכניס לשימוש את ה-4X4 רק כשיש בכך צורך, ובגדול זה לא פעיל (אני משתמש בזה בתקופה כמו עכשיו של גשם ראשון ובעליות חלקלקות).
                            3. 4WD Lock שאז ה-4X4 עובד תמיד, ללא קשר לתנאי הדרך.

אה, והקשקאי לא שותה יותר מ-7 מקומות ממוצעת.

דבר שצריך להרגיל, להאיר פנים לאדם "רגיל", וזה בעצם כל התרגיל.
                            למדריכים שכתבתי בס"ד 🙏 לחץ כאן

א תגובה 1 תגובה אחרונה
                            2
                            • ג גיל

@אלי-0 כתב בשירשור מפוצל מ''סקירת כלל רכבי 7 מקומות'' בעניין הצרפתיות.:

4X4 קבוע וזה שותה כהוגן…

לא בכולן יש 4X4 בכלל, ובאלו שיש - אין לאף אחת “4X4 קבוע”.
                              בקשקאי יש בורר מצבים:
                              1. 2WD שזה ללא שימוש כלל ב-4X4.
                              2. 4WD Auto שזה מכניס לשימוש את ה-4X4 רק כשיש בכך צורך, ובגדול זה לא פעיל (אני משתמש בזה בתקופה כמו עכשיו של גשם ראשון ובעליות חלקלקות).
                              3. 4WD Lock שאז ה-4X4 עובד תמיד, ללא קשר לתנאי הדרך.

אה, והקשקאי לא שותה יותר מ-7 מקומות ממוצעת.

א מנותק
                              א מנותק
                              אלי 0
                              כתב נערך לאחרונה על ידי אלי 0

@גיל כתב בשירשור מפוצל מ''סקירת כלל רכבי 7 מקומות'' בעניין הצרפתיות.:

מחילה לא מידיעה כך אמר לי בעל הרכב אולי באמת הוא לא יודע על מה הוא מדבר.

תגובה 1 תגובה אחרונה
                              1
                              • D DanielC

@צפוני1000 המחיר שלהם הוא באיזור 45-60K, אין הרבה צריך לחכות ל"מציאה", בבחינת יגעת ומצאת.
                                תחפש גם מחוץ ליד 2 תעזר במישהו שיכול לחפש ב"רשתות חברתיות"
                                אני מצאתי לא מיד 2
                                אף אחד לא יקנה ממנו במחיר כזה, חוץ מפראיירים שהם מתחלפים (אברך בכולל בתחילה התייעץ איתי איזה רכב לקנות, אמרתי לו בדיוק מה מתאים לצרכים שלו בתקציב שלו אך למחרת הוא הגיע לכולל עם יונדאי I30 שנת 2010 200K ק"מ במחיר כפול מהמחירון 28 אש"ח ולפני שהוא קנה הוא הלך למכון בדיקה וכתבו לו שם נזילת שמן (למרות ש95% מהבדיקה במכון היא כסת"ח אחד גדול) ואעפ"כ הוא קנה במחיר הזוי כזה. (עזבו את זה שמידי פעם הוא אומר לי שיש לו רעשים בכל מיני מקומות)
                                וכן גיסי התקשר אליי להראות לי (לבדוק את הנזק) שהוא קנה מאזדה 3 2008 ב 5800 ש"ח בלי בדיקה, הרכב גרוטאה בכל המובנים וככל הנראה יש בעיה במשאבת בלמים ולכן יש בעיה בבלימה + לא תקינים - 2 חיישני חמצן + חיישן נקישות (מחלה במאזדה) + משולשים + תפוחי הגה + מוטות קישור.

צ מחובר
                                צ מחובר
                                צפוני1000
                                כתב נערך לאחרונה על ידי צפוני1000

@DanielC כתב בשירשור מפוצל מ''סקירת כלל רכבי 7 מקומות'' בעניין הצרפתיות.:

המחיר שלהם הוא באיזור 45-60K, אין הרבה צריך לחכות ל"מציאה", בבחינת יגעת ומצאת.

מעניין, מחירון יד2 עומד על 65K…?

וכך גם הרושם מאתר יד2, בין 65-85K, גם אם מופרז, אם זה מחיר ביקוש/היצע, אז זה מחיר הגון ?

(לחכות למציאה תמיד אפשר, כמו חבר שלי שחיכה לאאוטלנדר מציאה, חסך 20K, ומאז כבר החליף מנוע ועוד…)

או שאתה סובר שמחיר השוק של 5008 דיזל 2008 פרימיום 100 ק"מ, עומד על 45-60, והמודעות ביד2 לא מייצגים כלל, ולא נמכרים כלל למבינים…?

D תגובה 1 תגובה אחרונה
                                0
                                • צ צפוני1000

@DanielC כתב בשירשור מפוצל מ''סקירת כלל רכבי 7 מקומות'' בעניין הצרפתיות.:

המחיר שלהם הוא באיזור 45-60K, אין הרבה צריך לחכות ל"מציאה", בבחינת יגעת ומצאת.

מעניין, מחירון יד2 עומד על 65K…?

וכך גם הרושם מאתר יד2, בין 65-85K, גם אם מופרז, אם זה מחיר ביקוש/היצע, אז זה מחיר הגון ?

(לחכות למציאה תמיד אפשר, כמו חבר שלי שחיכה לאאוטלנדר מציאה, חסך 20K, ומאז כבר החליף מנוע ועוד…)

או שאתה סובר שמחיר השוק של 5008 דיזל 2008 פרימיום 100 ק"מ, עומד על 45-60, והמודעות ביד2 לא מייצגים כלל, ולא נמכרים כלל למבינים…?

D מנותק
                                  D מנותק
                                  DanielC
                                  כתב נערך לאחרונה על ידי

@צפוני1000 המודעות ביד 2 לא מייצגות את המחיר של הרכב, זה לא המחיר האמיתי.
                                  תראה שהם לא יצליחו למכור

תגובה 1 תגובה אחרונה
                                  2

• 1
                                  • 2
                                  • 3
                                  • 4
                                  • 5
                                  • 8
                                  • 9

33

2.0k