מה לדעתך יש לעשות כאשר מישהו מפרסם פוסט בשבת?
-
@מתלמד-0 כתב במה לדעתך יש לעשות כאשר מישהו מפרסם פוסט בשבת?:
@נייטרון-חפשי זה לא פורום להחזרה בתשובה (איך הבנת ממני שכן??), וגם לא לעקיצות וטיפול במחללי שבת. (ואת זה היית צריך להזכיר לכל מי שהציע הצעות בסגנון).
לכן, אם כל מי שכותב בשבת יקבל הודעה שהפוסט שלו לא פורסם, כיון שאינו עומד בכללי הפורום,רצוי בתוספת לינק שמפנה לכללים-החרשתי.
אם הוא בחר להפר את הכללים, שבכלל לא בטוח שהוא טרח לקרוא כמו הרבה (למרות שזה לא כלל נפוץ-רק בפורום חרדי), מה לו כי ילין??
אבל אנו חרדים, לפני שאנו בעלי רכב, גם בהתנהגות שנדרשת מצד עצמנו, וגם איך חילוני מסתכל עלינו, ולכן גם מי שמפר את הכללים לא יכול “להיעקץ” בפרט אם ההפרה על משהו דתי!!
קשה לי מאד עם מפלס השנאה שנובעת מבורות וחוסר ידיעה בכל מה שנוגע לדת, ברמה האנושית בלי קשר לחובתנו כחרדים שלא להמאיס את התורה.כשאני קורא את התגובה שלך ושל @אלי-2023 שכתב אחריך אני שואל את עצמי אם אני נמצא באותו שרשור שאחזתי בו קודם, נראה לי שאיכשהו גלשו כאן לגמרי מהנושא (זה לא התחיל ממך) ותגובות רבות הוצאו מהקשרם בגלל שקראו אותם בנפרד ולא כהמשך לפוסט קודם, ברשותך אפרט כמה נקודות:
- מי כתב לעקוץ וכו’ וכו’ וגומר!? זאת הייתה אופציה אמנם בסקר שאפילו זכתה בכמה הצבעות, אבל אף אחד לכאורה לא התכוון לשימוש בעקיצות כ’ענישה’ אלא כשיטה ליישר את המשתמש הסורר (‘תינוק שנשבה’ כמובן!!!) לכללי הפורום, יש כאלו שרואים את זה כשיטה יותר ‘מקרבת’ מאשר למחוק לו את הפוסט, זכותך לחלוק. וכבר טרחו לפני להסביר את העניין למה כיוונו ב’לעקוץ’. (תגובות תוקפניות יותר - אם היו, נמחקו ע"י המנהל)
- כתבת ש: ‘אם כל מי שכותב בשבת יקבל הודעה שהפוסט שלו לא פורסם, כיון שאינו עומד בכללי הפורום, רצוי בתוספת לינק שמפנה לכללים-החרשתי’, וגם @אלי-2023 כתב: ‘למרות שזה עצוב אבל יכול לקרות מצב כזה ולדעתי שהמנהל יכתוב לו בפרטי שיש תקנון לפורום וצריכים לעמוד בו ונגמר סיפור’, אתה מוזמן לעיין במה שכתבתי (למשל) בתחילת השרשור ודו"ק ותשכח שממש על כגון זה דובר.
- הנושא האם זה עבירה על תקנון הפורום לא באה כסיבה לצורת תגובה מסויימת אלא כהצדקה מוסרית (-מצידך) ותדמיתית (-מצד ה’עבריין’ ואיך שהוא יקבל את זה) להגיב כפי שאתה רואה לנכון בלאו הכי אלא שאם זה לא היה מעוגן בכללים לא היית יכול להגיב כך אעפ"כ, טפשי שצריך להסביר את זה אבל אני רואה שנתפסו לעניין יותר מידי.
@מתלמד-0 כתב במה לדעתך יש לעשות כאשר מישהו מפרסם פוסט בשבת?:
אבל אנו חרדים, לפני שאנו בעלי רכב, גם בהתנהגות שנדרשת מצד עצמנו, וגם איך חילוני מסתכל עלינו,
קשה לי מאד עם מפלס השנאה שנובעת מבורות וחוסר ידיעה בכל מה שנוגע לדת, ברמה האנושית בלי קשר לחובתנו כחרדים שלא להמאיס את התורה.בזה אני מסכים, אבל זה שוב סטייה מהנושא ולכן הוכנס לספויילר, וצריך מצד שני גם לא לתת לכאב הזה לגרום לנו להרפיס את התורה (ועבור זה יש לנו גם מאמרי חז"ל על ‘עם הארץ… וכו’ וכו’ על אף שמאמרים אלו גופא הם הסיבה הגדולה לשנאתו העצומה של ‘שנה ופירש’ וכפי שכתב רש"י שם), ואנא לא לתקוף אותי על זה לפני שקוראים פעם שניה ומכניסים לפופורציה, הוצג כאן צד אחד והצגתי צד שני כדי לאזן, לא מתאים שאכתוב כאן מאמר שלם על השקפת היהדות וגדולי התורה בנושא, זה לא פורום לתורה.
ובשקט אגלה לך שיש גם שנאה שנובעת דווקא מהכירות וידיעה במידה זו או אחרת, אלא שאנו נוקטים תמיד לכף זכות כל שלא הוחזק רשע, ובייחוד בימינו שרבים נחלקים אף בתוך עצמם בין שנאה זו לשנאה זו.