יעוץ ברכישת רכב, תודה לעונים!!
-
משיחה עם בעל רכב כזה 2010
יש ג’ חלקים: קלאצ’ מפעיל ומחשב
בטויוטה אומרים שהגיר המכני עצמו בד"כ בסדר
אבל המפעיל של הגיר אצלו הלך והרס את הקלאצ’ והגיר שוב ושוב
גם המנוע בדגם הזה רגיש יותר זה לא כמו קורולה
אולי כדאי לחפש קורולה רובוטית טובה או אוריס רובוטית שזה אותו דבר
החיסכון די קרוב
אבל צריך להיות בענין של הרובוטית והמסתעף… -
@נהג-מתחיל איזה יד?
באיזור 13-14 לדעתי. -
@נהג-מתחיל כמה הוא רוצה?
-
@נהג-מתחיל כמה הוא רוצה?
@יראת-שמים
13 הוא רשם ביד 2 -
@יראת-שמים
13 הוא רשם ביד 2@נהג-מתחיל לדעתי נשמע הגיוני. כמובן בכפוף לבדיקה.
כדאי להוציא דו"ח עבר ביטוחי לפני שהולכים לראות את הרכב, כדי שיתן לך מידע אם היתה פעם איזו תאונה וכדו’, אתה צריך בשביל זה שיתוף פעולה של המוכר.
מוציאים את הדו"ח הזה ממרכז הסליקה של חברות הביטוח, ואתה צריך בשביל זה כמה פרטים מהמוכר: ת.ז. של בעל הרכב, תאריך בעלות, מספר רכב, ואולי עוד משהו, זה עולה 12 שקלים סה"כ…
ולא לוותר על בדיקה של מוסכניק נורמלי, ואם יש תקלות וכו’, כמובן להתמקח במחיר.
בהצלחה! -
@נהג-מתחיל לדעתי נשמע הגיוני. כמובן בכפוף לבדיקה.
כדאי להוציא דו"ח עבר ביטוחי לפני שהולכים לראות את הרכב, כדי שיתן לך מידע אם היתה פעם איזו תאונה וכדו’, אתה צריך בשביל זה שיתוף פעולה של המוכר.
מוציאים את הדו"ח הזה ממרכז הסליקה של חברות הביטוח, ואתה צריך בשביל זה כמה פרטים מהמוכר: ת.ז. של בעל הרכב, תאריך בעלות, מספר רכב, ואולי עוד משהו, זה עולה 12 שקלים סה"כ…
ולא לוותר על בדיקה של מוסכניק נורמלי, ואם יש תקלות וכו’, כמובן להתמקח במחיר.
בהצלחה!@יראת-שמים תודה על כל העזרה!!
הלכתי לראות את האוטו [האמת שעל עבר ביטוחי טרם התייחסתי ברצינות עד עתה]
וסיכמתי עם איזה אחד שמבין ברכבים שאם זה נראה לי אני יקרא לו
אבל לא הייתי צריך לקרוא לו… הרכב לא התאים לי, דלק לו איזה נורה והמצב הכללי ביחס למחיר לא התאים למה שאני הייתי מוכן לשלם עליו…
ה’ יעזור שאני ימצא כבר משהו, כי זה כבר הולך ונהיה דחוף… -
שלום וברכה
אני מחפש רכב לחודשיים עד 4 חוד’, באיזור תקציב של 10-15 אל"ש
אני יודע שעכשיו כולם יפנו אותי לשרשורים שכבר דנו בנושא, מה לעשות ואני לא מצליח להעזר בהם, אז אודה למי שיעזור לי בכל זאת.
הדברים שאני צריך ברכב.- שוק טוב שאוכל למכור אותו במחיר שקניתי [או יותר] אחרי כמה חודשים.
- חסכוני בדלק.
- שאהיה רגוע…[אולי קוראים לזה אמינות?..] שאני יכול למכור אותו ברוגע עוד 4 חודשים באותו תמורה שקניתי אותו.
- שקט ויציב על הכביש, פשוט יש לי במשפחה מישהו שנסיעה קשה עושה לו בחילות.
מכאן, כדאי, לא חובה:
נוחות
ומתאים לעליות של ירושלים.
שוב תודה לכולם.
יש לי איזה חשק להונדה ג’אז/סיוויק, פשוט זה חיבת הרכב הראשון שהיה ג’אז, למרות שהוא היה די רועש… אבל אין לי מושג לאיזה שנתון קילמטרז כדאי להתמקד…
אולי גם סוזוקי ספלאש מתאים?
קיצור עזרה ליהודי מבולבל!
תודה רבה!@נהג-מתחיל
אולי אני בור
אבל בשביל אחד כמוך אני לא מבין למה אתה לא הולך על רכבים כאלה זולים, שהם גם אמינים בטירוף.
יש לי שלש חברים שעשו זאת לאחרונה בתור אנשים שרוצים רכב רק לקצת זמן זה רכב גם אמין גם חסכוני וגם קומפקטי.
ככה שגם אם נפלת בפח אתה תיפול בקצת, הרי בכל קניית רכב יש סיכונים, שאולי לא תצליח למכור או שילך מנוע או שרימו אותך וכדו’, אז אם זה בשביל הרבה זמן אז שווה לקחת את הסיכונים, אבל בשביל תקופה קצרה לדעתי זה לא שווה את הסיכונים, והתחזוקה נורא זולה, כל החברים שלי קנו אותם לפני מעל חצי שנה ואף אחד לא היה זקוק לטיפול למעט החלפת מצבר.
לא הרובוטית
למשל
https://www.yad2.co.il/vehicles/item/luwtm6nl?opened-from=feed&component-type=main_feed&spot=standard&location=6&pagination=1
וזה נראה רכב מאד שמור והיה גם אצל נהגת, רק אני לא מצליח לראות אם זה הרובוטי.
https://www.yad2.co.il/vehicles/item/6n8krhlj?opened-from=feed&component-type=main_feed&spot=standard&location=5&pagination=1 -
@יראת-שמים תודה על כל העזרה!!
הלכתי לראות את האוטו [האמת שעל עבר ביטוחי טרם התייחסתי ברצינות עד עתה]
וסיכמתי עם איזה אחד שמבין ברכבים שאם זה נראה לי אני יקרא לו
אבל לא הייתי צריך לקרוא לו… הרכב לא התאים לי, דלק לו איזה נורה והמצב הכללי ביחס למחיר לא התאים למה שאני הייתי מוכן לשלם עליו…
ה’ יעזור שאני ימצא כבר משהו, כי זה כבר הולך ונהיה דחוף…@נהג-מתחיל כדאי לראות עבר ביטוחי לפני שהולכים לראות, זה יכול לחסוך הרבה טרחה ועגמ"נ.
בעז"ה תמצא אוטו שיתאים בדיוק לצרכים שלך, אולי תדבר עם @שמואל-קליין אם יש לו איזה רכב בשבילך.
אגב, פתאום שמתי לב, ספלאש 2010 200,000 ק"מ, ובהנחה שתעשה עליו עוד 10-15K, לא בהכרח שהוא נראה מציאה שנחטפת, יש לו שוק סבבה, אבל הוא לא רכב שנחשב ‘מציאה’ שתמכור אותו בהכרח תוך רגע. לשיקולך.זה כבר הולך ונהיה דחוף…
הייתי ממליץ לך לגדר זמן כמה פעמים ביום שתשב על יד 2, תעשה לך שם סינון שנראה לך לנכון-לפי חברות, דגמים, תיבת הילוכים, קילומטאז’ וכו’, תעשה קבלת התראות למייל, שלא תפספס, ועם ס"ד תצליח.
-
@נהג-מתחיל
אולי אני בור
אבל בשביל אחד כמוך אני לא מבין למה אתה לא הולך על רכבים כאלה זולים, שהם גם אמינים בטירוף.
יש לי שלש חברים שעשו זאת לאחרונה בתור אנשים שרוצים רכב רק לקצת זמן זה רכב גם אמין גם חסכוני וגם קומפקטי.
ככה שגם אם נפלת בפח אתה תיפול בקצת, הרי בכל קניית רכב יש סיכונים, שאולי לא תצליח למכור או שילך מנוע או שרימו אותך וכדו’, אז אם זה בשביל הרבה זמן אז שווה לקחת את הסיכונים, אבל בשביל תקופה קצרה לדעתי זה לא שווה את הסיכונים, והתחזוקה נורא זולה, כל החברים שלי קנו אותם לפני מעל חצי שנה ואף אחד לא היה זקוק לטיפול למעט החלפת מצבר.
לא הרובוטית
למשל
https://www.yad2.co.il/vehicles/item/luwtm6nl?opened-from=feed&component-type=main_feed&spot=standard&location=6&pagination=1
וזה נראה רכב מאד שמור והיה גם אצל נהגת, רק אני לא מצליח לראות אם זה הרובוטי.
https://www.yad2.co.il/vehicles/item/6n8krhlj?opened-from=feed&component-type=main_feed&spot=standard&location=5&pagination=1@מצויין-101
החשבון שלי ש2006 עוד כמה חודשים צריך טסט פעמיים בשנה, ואז כבר ודאי אנשים הרבה פחות ירצו לקנות והשוק שלו ירד [אבל אולי במחירים של 7000 זה לא ישפיע? לא יודע…
@יראת-שמים האמת היא שלא דחוף לי רכב שאני יוכל למכור תוך רגע אבל כן חשוב לי שאחרי חודש נניח שהוא ביד 2 הוא ימכר כמעט באותו מחיר שקניתי אותו…
ולגבי מה שייעצת לי על יד 2, זה עצה טובה מאד, כי א"א כל הזמן להיות ביד 2… ושוב ישר כוח על כל העזרה.
וה’ הטוב ישלח לי ס"ד. -
@מצויין-101
החשבון שלי ש2006 עוד כמה חודשים צריך טסט פעמיים בשנה, ואז כבר ודאי אנשים הרבה פחות ירצו לקנות והשוק שלו ירד [אבל אולי במחירים של 7000 זה לא ישפיע? לא יודע…
@יראת-שמים האמת היא שלא דחוף לי רכב שאני יוכל למכור תוך רגע אבל כן חשוב לי שאחרי חודש נניח שהוא ביד 2 הוא ימכר כמעט באותו מחיר שקניתי אותו…
ולגבי מה שייעצת לי על יד 2, זה עצה טובה מאד, כי א"א כל הזמן להיות ביד 2… ושוב ישר כוח על כל העזרה.
וה’ הטוב ישלח לי ס"ד.@נהג-מתחיל
הרכבים האלה נורא אמינים ובעיקרון שוים הרבה יותר מסוזוקי פלאש וכל אלה, אפילו יאריס 2005 מול יאריס של 2010 (אלא אם מפריע לך נראות הרכב שרואים שהוא דגם ישן) וצא ולמד מה ההבדל במחירים של הרכבים של 2010 בין סוזוקי 2010 ליאריס 2010,
ולכן אני חושב שהם שוים הרבה יותר מ7000 או 6000 אלף שקל, ורק בגלל הטסט פעמיים בשנה זה המחיר, ותראה את המחירים של יאריס 2005 אין כמעט הבדל, וזה המחיר שתוכל לבקש עליו, וגם נראה לי שיקנו ממך אותו,
אין הכי נמי הטסט פעמיים בשנה כבר הוריד לו את המחיר ולכן לדעתי הוא כל כך משתלם, וזאת הסיבה שכבר עכשיו הוא כזה זול אפילו שהוא הרבה יותר טוב, אז אדרבה תרכב על זה.
ובמקום להיות איתו במוסך כטבעם של רכבים ישנים אז תהיה איתו באותו זמן בטסט.
אין דעתי דעת מומחה ועליך להתייעץ עם מומחה לפני שאתה מקבל את דעתי, אבל כך ההגיון והמציאות אומרים לי. -
@נהג-מתחיל
הרכבים האלה נורא אמינים ובעיקרון שוים הרבה יותר מסוזוקי פלאש וכל אלה, אפילו יאריס 2005 מול יאריס של 2010 (אלא אם מפריע לך נראות הרכב שרואים שהוא דגם ישן) וצא ולמד מה ההבדל במחירים של הרכבים של 2010 בין סוזוקי 2010 ליאריס 2010,
ולכן אני חושב שהם שוים הרבה יותר מ7000 או 6000 אלף שקל, ורק בגלל הטסט פעמיים בשנה זה המחיר, ותראה את המחירים של יאריס 2005 אין כמעט הבדל, וזה המחיר שתוכל לבקש עליו, וגם נראה לי שיקנו ממך אותו,
אין הכי נמי הטסט פעמיים בשנה כבר הוריד לו את המחיר ולכן לדעתי הוא כל כך משתלם, וזאת הסיבה שכבר עכשיו הוא כזה זול אפילו שהוא הרבה יותר טוב, אז אדרבה תרכב על זה.
ובמקום להיות איתו במוסך כטבעם של רכבים ישנים אז תהיה איתו באותו זמן בטסט.
אין דעתי דעת מומחה ועליך להתייעץ עם מומחה לפני שאתה מקבל את דעתי, אבל כך ההגיון והמציאות אומרים לי.@מצויין-101
השאלה אם זה לא רכבים ש’להעביר’ אותם טסט כל פעם עולה עוד 300 למאכער…? -
@מצויין-101
השאלה אם זה לא רכבים ש’להעביר’ אותם טסט כל פעם עולה עוד 300 למאכער…?@נהג-מתחיל
לא יודע
אבל נראה לי שאתה יכול למצוא משהו טוב שלא יהיה לך בעיה להעביר אותו טסט, תחפש משהו שהיה אצל נהגת שהרכב הוא הביבי שלה,
ונראה לי שברכבים האלה קל להוריד אנשים במחיר דווקא בגלל כל הנ"ל.
וחוץ מזה ברכבים האלה יש גם הרבה פחות תקלות כפי הידוע לי בגלל קוטנם, ויש בהם מערכות פחות מסובכות וכו’ -
@יראת-שמים
כתבת בעבר שהמנוע של הספוויט לפני 2011 הוא בעייתי,
במה זה מתבטא והאם זה גורף, או שיש רכבים שע"י בדיקה בשעת הקניה אפשר לראות את הכיוון? -
@יראת-שמים
במה זה מתבטא והאם זה גורף, או שיש רכבים שע"י בדיקה בשעת הקניה אפשר לראות את הכיוון?@נהג-מתחיל
רובוטית אצל ערבי בערך 3000 תיקון מצמד כולל אקטואטור, ואולי מחשב. פחות או יותר.
ולטעמי זה רכב שלא מומלץ, זה כבר רכבים ישנים, שמחזיקים יפה, אבל כבר ישנים מאוד, והנסיעה שם לא משהו בכלל. -
מה אומרים על קורולה רובוטית 2008/9 מה יכול להיות הנזקים, ובכמה הם יכולים להסתכם מבחינת מחיר
@נהג-מתחיל כתב ביעוץ ברכישת רכב, תודה לעונים!!:
מה אומרים על קורולה רובוטית 2008/9 מה יכול להיות הנזקים, ובכמה הם יכולים להסתכם מבחינת מחיר
על זה אולי @צילפינגים ידע לענות. בגדול, זה עניין של קלאץ’, אבל יש גם נוחות נסיעה לוקה בחסר משמעותית.
במה זה מתבטא והאם זה גורף, או שיש רכבים שע"י בדיקה בשעת הקניה אפשר לראות את הכיוון?שאלה טובה, אני לא יודע תשובה. כתבתי את זה כי כך שמעתי ממוסכניק שהלכתי אליו לבדוק רכב. הוא טען שם משהו על המעברי מים ושזה מנוע רגיש יותר שאין לו את האמינות היפנית נגד הזנחה… לא יודע הרבה מעבר לזה, אבל זה לא עד כדי מנועי בנזין צרפתיים…
אולי @הכל-בעזרת-השם או @שמואל-קליין מכירים את הרכב הזה, וידעו לפרט לך יותר? -
@נהג-מתחיל כתב ביעוץ ברכישת רכב, תודה לעונים!!:
על זה אולי @צילפינגים ידע לענות. בגדול, זה עניין של קלאץ’, אבל יש גם נוחות נסיעה לוקה בחסר משמעותית.
במה זה מתבטא והאם זה גורף, או שיש רכבים שע"י בדיקה בשעת הקניה אפשר לראות את הכיוון?שאלה טובה, אני לא יודע תשובה. כתבתי את זה כי כך שמעתי ממוסכניק שהלכתי אליו לבדוק רכב. הוא טען שם משהו על המעברי מים ושזה מנוע רגיש יותר שאין לו את האמינות היפנית נגד הזנחה… לא יודע הרבה מעבר לזה, אבל זה לא עד כדי מנועי בנזין צרפתיים…
אולי @הכל-בעזרת-השם או @שמואל-קליין מכירים את הרכב הזה, וידעו לפרט לך יותר?@יראת-שמים
דיברתי עם המוסכניק שלי
והוא טען לי שזה רכבב אמין וכל הבעיה עם המעברי מים זה רק אם שמו מים רגילים… משהו כזה… -
@יראת-שמים
דיברתי עם המוסכניק שלי
והוא טען לי שזה רכבב אמין וכל הבעיה עם המעברי מים זה רק אם שמו מים רגילים… משהו כזה…@נהג-מתחיל ממה שאני יודע זה אותו מנוע שיש בSX4 שגם אתה הזכרת אותו לשמצה. (מנוע 1.5 ליטר, בנזין).
אגב, הוא לא כ"כ ראוי לשמצה הזו שיש עליו, פשוט הוא יותר רגיש להזנחות, וסביר להניח שבטווח של השנים מאז ששיווקו אותו ועד היום, היה לא מעט שהלך להם מנוע בגלל הזנחה כזו או אחרת… לעומת רכבים יפניים אחרים שהמנועים שלהם יותר עמידים להתעללויות.
ולכן, כשאתה בא לקנות רכב ישן עם מנוע שנחשב לרגיש, צריך לשים לב מאד לסימני הזנחה.ואגב…
כל הבעיה עם המעברי מים זה רק אם שמו מים רגילים
זה בכל רכב, ואז הבעיה היא לא רק מעברי מים…
-
@יראת-שמים
במה זה מתבטא והאם זה גורף, או שיש רכבים שע"י בדיקה בשעת הקניה אפשר לראות את הכיוון?@נהג-מתחיל המנוע לא בעייתי ולא מתקלקל סידרתית.[ברמה של סונטה סנטה פה ושות]
אבל בדגם הזה בשנתון הנ"ל זה דבר שקורה בהחלט. -
@נהג-מתחיל ממה שאני יודע זה אותו מנוע שיש בSX4 שגם אתה הזכרת אותו לשמצה. (מנוע 1.5 ליטר, בנזין).
אגב, הוא לא כ"כ ראוי לשמצה הזו שיש עליו, פשוט הוא יותר רגיש להזנחות, וסביר להניח שבטווח של השנים מאז ששיווקו אותו ועד היום, היה לא מעט שהלך להם מנוע בגלל הזנחה כזו או אחרת… לעומת רכבים יפניים אחרים שהמנועים שלהם יותר עמידים להתעללויות.
ולכן, כשאתה בא לקנות רכב ישן עם מנוע שנחשב לרגיש, צריך לשים לב מאד לסימני הזנחה.ואגב…
כל הבעיה עם המעברי מים זה רק אם שמו מים רגילים
זה בכל רכב, ואז הבעיה היא לא רק מעברי מים…
@יראת-שמים כתב ביעוץ ברכישת רכב, תודה לעונים!!:
@נהג-מתחיל ממה שאני יודע זה אותו מנוע שיש בSX4 שגם אתה הזכרת אותו לשמצה. (מנוע 1.5 ליטר, בנזין).
SX4 זה מנוע 1.6