כמה עולה ביטוח השכרות
-
@ישראל10 כתב בכמה עולה ביטוח השכרות:
כמנהג בעלי בתים חשובים דפה, אני משאיל את הרכב מפעם לפעם, כדי לספסד קצת מהעלויות הגבוהות של הרכב.
חשבתי, אולי יש אפשרות לעשות ביטוח הכולל השכרה, כפי שיש לחברות ביטוח…
השאלה היא, כמה זה עולה שנתי?
[עד 12 13 אלף, זה שווה לי, מעל, זה יותר מידי…].בשביל לעשות ביטוח השכרה צריך להיות חברת השכרה וזה מצריך שיהיה לך 30 רכבים. למיטב ידיעתי החאפרים מצטרפים לאנשים שלהם יש “חברת השכרה”. אני לא חושב שצריך לעשות העברת בעלות אבל ירשם בספר לדראון עולם שהרכב היה השכרה והמחירון שלו יהיה בהתאם.
@מאיר כתב בכמה עולה ביטוח השכרות:
החאפרים מצטרפים לאנשים שלהם יש “חברת השכרה”.
איך אפשר לעשות את זה? אני שוקל להשכיר בצורה חוקית (מבחינת ביטוח) - זו אופציה מעניינת. אם הרכב לא מאד יקר (כמה עשרות אלפים) לא כ"כ אכפת הירידת ערך השאלה כמה החברת השכרה גובה על התענוג… אשמח מאד לקבל פרטים. תודה
-
איך אפשר לעשות את זה? אני שוקל להשכיר בצורה חוקית (מבחינת ביטוח) - זו אופציה מעניינת. אם הרכב לא מאד יקר (כמה עשרות אלפים) לא כ"כ אכפת הירידת ערך השאלה כמה החברת השכרה גובה על התענוג… אשמח מאד לקבל פרטים. תודה
-
@מאיר123 תלוי מאד באיזה עיר אתה,
כי אני מכיר כמה מקומות שלא תצטרך ללכת לחברת השכרה,
יש עוד אנשים כמות שרוצים לסבסד את העלויות של הרכב… -
-
@מאיר123 הבנתי מה אתה רוצה,
אבל התכוונתי שאם יש עוד כמה אנשים כמוך שרוצים להשלים הכנסה,
אפשר ביחד להגיע ל-30 רכבים ולעשות משהו רישמי (לכן שאלתי איפה אתה גר, אני מאמין שיהיה לך קשה להשיג 30 רכבים אלא"כ יש כבר משהו קיים)@יהודה-5 צריך 30 רכבים משנת הייצור האחרונה!
אני לא יודע אם צריך דווקא חדש מהחברה, או שאפשר גם 0 ק"מ/יד שנייה מפרטי
מן הסתם יותר זול להיות סניף של חברה קיימת (אני יודע שחברה מסויימת בבני ברק, הרכבים רשומים ע"ש אותו שם חברה, אבל באשדוד)
יש איפשהו בפורום מסמך הוראות להקמת חברת השכרה, לא עושה תיאבון…
אם כבר הקפיצו את השרשור, לקחת מחבר (לא מאיש זר) 40/50 ש"ח, השתתפות בהוצאות הביטוח והלוואת הקנייה חשיב שכירות? (מדובר במישהו שהיה נותן גם בלי, מניסיון. אבל כיוון שלפעמים מציק, רוצה לתגמל במעט) -
@יהודה-5 צריך 30 רכבים משנת הייצור האחרונה!
מן הסתם יותר זול להיות סניף של חברה קיימת (אני יודע שחברה מסויימת בבני ברק, הרכבים רשומים ע"ש אותו שם חברה, אבל באשדוד)
אם כבר הקפיצו את השרשור, לקחת מחבר (לא מאיש זר) 40/50 ש"ח, השתתפות בהוצאות הביטוח והלוואת הקנייה חשיב שכירות? (מדובר במישהו שהיה נותן גם בלי, מניסיון. אבל כיוון שלפעמים מציק, רוצה לתגמל במעט)@טוסון כתב בכמה עולה ביטוח השכרות:
לקחת מחבר (לא מאיש זר) 40/50 ש"ח, השתתפות בהוצאות הביטוח והלוואת הקנייה חשיב שכירות? (מדובר במישהו שהיה נותן גם בלי, מניסיון. אבל כיוון שלפעמים מציק, רוצה לתגמל במעט)
הלכתית או חוקית? (זה אמור להיות כרוך יחד אבל בכל זאת…)
-
@מאיר123 כתב בכמה עולה ביטוח השכרות:
מבחינת מחיר זה פחות יותר יותר כמו מחיר פרטי, הבעיה היא מי יסכים לעשות לך את זה, פעמים רבות מי שיסכים זה בעלי מגרשי רכב שיש להם ‘ליסינג’ (לליסינג אין את מגבלת 30 רכבים אבל מותר להם להשכיר), ע"פ הסטטיסטיקה אני לא ממליץ לך להתעסק איתם.
אל תכנס לשטות הזאת לפני שתבדוק טוב את מה שאמרתי לך פה.
-
@יהודה-5 צריך 30 רכבים משנת הייצור האחרונה!
אם כבר הקפיצו את השרשור, לקחת מחבר (לא מאיש זר) 40/50 ש"ח, השתתפות בהוצאות הביטוח והלוואת הקנייה חשיב שכירות? (מדובר במישהו שהיה נותן גם בלי, מניסיון. אבל כיוון שלפעמים מציק, רוצה לתגמל במעט)@טוסון כתב בכמה עולה ביטוח השכרות:
אם כבר הקפיצו את השרשור, לקחת מחבר (לא מאיש זר) 40/50 ש"ח, השתתפות בהוצאות הביטוח והלוואת הקנייה חשיב שכירות? (מדובר במישהו שהיה נותן גם בלי, מניסיון. אבל כיוון שלפעמים מציק, רוצה לתגמל במעט)
אני כמובן לא פוסק, אבל לענ"ד הקב"ה נתן לנו שכל כדי שנשתמש בו, לכאורה אדם שמשכיר רכבים באופן קבוע זה גזל גמור,
אבל אם אדם נותן לחבר קרוב ללא כל תמורה מוסכמת מראש והמקבל רק רוצה לצ’פר את הנותן, לא הייתי אומר שיש בזה בעיה… -
@טוסון כתב בכמה עולה ביטוח השכרות:
אם כבר הקפיצו את השרשור, לקחת מחבר (לא מאיש זר) 40/50 ש"ח, השתתפות בהוצאות הביטוח והלוואת הקנייה חשיב שכירות? (מדובר במישהו שהיה נותן גם בלי, מניסיון. אבל כיוון שלפעמים מציק, רוצה לתגמל במעט)
אני כמובן לא פוסק, אבל לענ"ד הקב"ה נתן לנו שכל כדי שנשתמש בו, לכאורה אדם שמשכיר רכבים באופן קבוע זה גזל גמור,
אבל אם אדם נותן לחבר קרוב ללא כל תמורה מוסכמת מראש והמקבל רק רוצה לצ’פר את הנותן, לא הייתי אומר שיש בזה בעיה…@יהודה-5 כתב בכמה עולה ביטוח השכרות:
@טוסון כתב בכמה עולה ביטוח השכרות:
אבל אם אדם נותן לחבר קרוב ללא כל תמורה מוסכמת מראש והמקבל רק רוצה לצ’פר את הנותן, לא הייתי אומר שיש בזה בעיה…זה חשוב אבל נושא בפנ"ע שכבר נידון במקו"א (ניתן לפתוח שוב אבל בשרשור נפרד)