לימוד נהיגה ידני
-
אני מתכננן להוסיף רשיון על ידני
מי בבקשה מהידניים שכאן יכול לתת לי על רגל אחת ככה שיהיה רקע על הגיר הידני
כמו לדוגמא שמחליפים הילוך במהירות 20 קמ"ש
אם אפשר לסוע רוורס עם ניוטרל
וכמובן איך לערבב את הדלק טוב עם הידית הילוכים
ומה בעיקר צריך לתת דגש בנהיגה על ידניתודה
-
קודם כל מז"ט על ההחלטה
א תחפש עיר ללימוד בלי פקקים שלא תנקע את הרגל
ב תחפש מורה שיסביר לך רק על הידני בלי למרוח אותך בשיעורים כלליים
ג תחפש רכב ידני של מישהו כדי להתאמן בהעברת ההילוך ושחרור הקלאץ לאט (חבל לבזבז על זה שיעורים)
ד תנסה למצוא מורה עם רכב דומה לרכב שבו תרצה לנהוג (יש שינויים בין הרכבים בצורת ההילוכים)
בהצלחה
אם יש שאלות נוספות יותר ממוקדות בשמחה
מה שאני יודע
אני לצערי לא נוהג על ידני אבל חושב ובכיוון לזה
-
@יוני כתב בלימוד נהיגה ידני:
קודם כל מז"ט על ההחלטה
א תחפש עיר ללימוד בלי פקקים שלא תנקע את הרגל
ב תחפש מורה שיסביר לך רק על הידני בלי למרוח אותך בשיעורים כלליים
ג תחפש רכב ידני של מישהו כדי להתאמן בהעברת ההילוך ושחרור הקלאץ לאט (חבל לבזבז על זה שיעורים)
ד תנסה למצוא מורה עם רכב דומה לרכב שבו תרצה לנהוג (יש שינויים בין הרכבים בצורת ההילוכים)
בהצלחה
אם יש שאלות נוספות יותר ממוקדות בשמחה
מה שאני יודע
אני לצערי לא נוהג על ידני אבל חושב ובכיוון לזה
תודה רבה
א. לפי זכרוני שלקחתי כמה שיעורים בידני עד שעזבתי הרגל נחה על הרצפה של הרגל רק בהעברות מחזירים אותה לקלאץ'
ב. מאיפה אני יודע מה הוא ירצה ללמד אותי תכל'ס הוא הבוס לא אני לא ככה?
ג. זה חוקי? שואל בקטע טוב
ד. קצת קשה רובם עם דאצ'יות ומיעוטם עם רנועוד שאלות
הטסט של ידני כמה זמן הוא?
הלימוד יהיה בירושלים עיר קדשנו תכל'ס כי אין לי ברירה אחרת
השאלה אם שווה להתאמץ בכל אופן לנסוע לעיר קרובה וללמוד?
צריך גם 28 שיעורים שוב פעם או מספיק חלק? -
@עניו-כמשה כתב בלימוד נהיגה ידני:
א. לפי זכרוני שלקחתי כמה שיעורים בידני עד שעזבתי הרגל נחה על הרצפה של הרגל רק בהעברות מחזירים אותה לקלאץ'
אכן כן לא מומלץ להשאיר על הקלאץ' זה הורס אותו
זמן הטסט הוא אותו דבר כמו באוטומט בד"כ הטסטר יותר יקפיד על דברים שקשורים לידני כגון זינוק בעליה העברת הילוכים בזמן שחרור קלאץ' איטי ולגמרי
אני ממליץ על מורה באופקים בשם מאיר איבגי הוא ייתן לך מה שאתה תרצה לדעתי שווה את הנסיעה עד לשם אמנם כמו שאמרת הוא מלמד על דאצ'יה
לדעתי ירושלים עיר קשה מאד לטסטים ובפרט לידני הרבה פקקים הרבה זינוק בעליה לא ממליץ בכלל בכל מקרה לא נראה לי שיש מספר מסויים של שיעורים שצריך אלא רק מה שאתה צריך כדי לשלוט -
@עניו-כמשה הטסט אותו אורך כמו רגיל, רק שמטבע הדברים הטסטר נותן יותר דגש על עניינים שקשורים בהילוכים.
היה דיון בפורום האם נסיעה בניוטרל מזיקה, ויל"ע האם רלוונטי ברכב ידני.
אין כלל שבעשרים קמ"ש מעבירים הילוך, הכל תלוי בתנאי הדרך (עליה, ירידה, מישור) וברכב עצמו, יש רכבים שההילוך קצר יותר, ויש שארוך יותר. בדרך כלל עוברים לשני ב20 קמ"ש.
כשיהיה לי זמן, אשתדל להרחיב לך עוד.
בהצלחה! -
@עניו-כמשה אני עשיתי את זה בתקופה האחרונה העדפתי ליסוע למודיעין,
(עם רכב מדרום ירושלים זה יכול לקחת 25 דק', רק זה על חשבון הדקות הראשונות של השיעור שהמורה כל רגע צריך להזכיר לך ליסוע לאט)אני אישית לקחתי רכבים מחברים בשביל להרגיש את הנסיעה מהר מאד אתה יכול לרכוש את זה, רוב השיעורים שעשיתי היו לא בשביל ההילוכים אלא בשביל לנהוג כמו שצריך בטסט, ועיין כאן
-
@עניו-כמשה כמה זמן אתה נוהג על אוטומט? אם אתה נהג ותיק ואתה מסודר מבחינת כללי הנהיגה אני לא בטוח ששווה את המאמץ לעשות שיעורים רחוק. אא"כ קשה עליך מבנה הניהוג ברכב ידני.
אגב סוג הרכב חשוב והמומלץ ביותר הוא דיזל מכיוון שמאד קל למצוא בו את נקודת החיכוך בקלאץ'. אבל גם בדיזלים יש טובים יותר ויש פחות. בהתחלה למדתי על דאצ'יה סנדרו והיה חמוד, אח''כ כשעברתי לנתיבות למדתי על אוקטביה 2.0 טורבו דיזל והיה צריך לזרוק קלאץ' בהילוך 6 בעמידה בשביל שיכבה המנוע...