טיפים לנהיגה בטוחה.
-
כאן תקראו טיפים ועצות על נהיגה בטוחה
היו עירניים לקורה מסביבכם ובמראות. זאת כדי לזהות הכי מוקדם שאפשר תרחישים בכביש ולהיות ערוך ומוכן לכל סיטואציה. למשל אפשר לראות מאחור רכב חוליגן שמזגזג או לראות רכב שמתכנן לצאת מחניה ועוד ועוד... שמידע מוקדם יכול להועיל המון!
סעו במהירות סבירה וע"פ הכללים. גם אם אנחנו מרגישים שאפשר יותר, המציאות מוכיחה שכשיש הפתעות ויש הפתעות, בנהיגה במהירות סבירה הרבה יותר קל לתמרן או לבלום.
הרכב שליפניכם הוא האוייב הגדול שלכם. העיניים לא אמורות לזוז (פרט למראות ותמרורים וכדו') ממעקב אחרי הרכב שלפנינו, ולא משנה המרחק שלו. לעיתים אנחנו נוטים להסתכל לטווח הקצר ודוהרים כי השטח נקי וכשהרכב שלפנינו מאט ונכנס ל'שדה ראיה' שלנו, אנחנו מופתעים ומפתיעים.
לא להצמד לרכב שלפניכם בשום אופן! יש לשמור מרווח מכובד מהרכב שלפניכם שאילו הוא היה בולם או ח"ו מתנגש, אתם תספיקו לבלום בבטחה. וזהו מינימום של ונשמרתם ואנשים מזלזלים!
ואני יודע שלא כולם יאהבו את הכלל הזה, אבל אחרי שראיתי מספר לא מבוטל של סירטוני תאונה אני יכול לומר שכ50% מהתאונות היו יכולות להמנע אילו הייתה בהם שמירת מרחק מספקת! ויש אנשים עדיני נפש עם דם על הידיים כי לא שמרו מרחק כנדרש.דאגו שכל הנוסעים ברכב יהיו חגורים בחגורת בטיחות כנדרש
אין להשתמש 'אפי' לשניה אחת' בחפצים מסיחי דעת כגון פלאפון וכדו'
אם אתם מרגישים שהעייפות מתגברת עליכם, גם אם גדול הדור איתכם ברכב ממהר לחתונת בנו, עיצרו בצד ותנוחו כעשרים דק' לרענון! (כן אפשר לנסות משקאות מעירים או את פטנט הפלא - פיצוחים. אבל גם לפטנטים האלה יש גבול)
הרכיבו משקפיים או עדשות מתאימים.
בידקו שפנסי הרכב תקינים. הרבה פעמים אני רואה מרחוק אופנוע שבשניה האחרונה אני קולט שמדובר ברכב עם פנס שרוף.. וזה גובל בסכנת נפשות.
זה מה שעלה בקלמוסי כרגע. אם יש לכם מה להוסיף - תוסיפו בתגובות ואני אתקן לפי העניין
-
אמנם רמזת אך לא כתבת במפורש.
יש להביט לכיון האופק המרוחק תוך שימת לב למרחק מהרכב הקדמי.
מצוי טעות של נהגים רבים שמתכופפים קדימה ומביטים על הפגוש הקדמי, וברגע שישנה איזושהי סכנה ממש קרובה - או אז שמים הם את ליבם אליה - ואז 'דופקים' הם ברקס כה חזק שכל הנוהגים מאחוריהם צריכים לשפשף את קצה אפם...