עד ראיה- מה הייתם עושים במקומי?
-
מעשה שהיה: נכנסתי ל’‘מרכז עסקים עילית’’ בכנסיה לק’'ס מי שמכיר, והנה אני רואה גברת עם קורולה מנסה לצאת מחניה ברוורס, והנה היא לא שמה לב שהיא צמודה לרכב שכור של ‘הרץ’ רנו SUV גבוהה חדשה בניילון, ולתדהמתי היא חרצה לו על הטמבון 3 חריצים קטנים… הערתי את תשומת לבה והיא מיד עצרה, עוד לא הספיקה להשאיר פרטים- מגיע תייר חרדי אמריקני עשיר ואומר לי- לא יודע עברית… עברתי ליידיש, והוא אומר לי שזה רכב שכור ולא מעניין אותו, נתן גז ונסע… אני משער שהיה לו ביטול השתתפות, ולכן שחררתי אותה לדרכה מה שנקרא יצאה מזה בחינם…
אותי עניין האם הייתם ‘מלשינים’ לחברת ‘הרץ’?
רב אחד אמר לי שזה לא ענייני ולא צריך…
בכל אופן חשוב להיזהר כשיוצאים ברוורס בין רכבים חונים לקחת קשת רחבה ולא להצמד…@חיים-Y0737
במידה שאישה חייבת לשלם
אולי יש כאן השבת אבדה וחייבים לומר להם. -
@חיים-Y0737
במידה שאישה חייבת לשלם
אולי יש כאן השבת אבדה וחייבים לומר להם.@יעקב-5 כתב בעד ראיה- מה הייתם עושים במקומי?:
וחייבים לומר להם.
העניין הוא שהתייר מיהר, כנראה איש עסקים, אז אולי כלול בביטול השתתפות? כבר שאלה לפורום תורני…
-
@חיים-Y0737
במידה שאישה חייבת לשלם
אולי יש כאן השבת אבדה וחייבים לומר להם.@יעקב-5 כתב בעד ראיה- מה הייתם עושים במקומי?:
שאישה חייבת לשלם
לא ראיתי את הפגיעה בעיניים, רק ראיתי שהיא נצמדה ושמתי לב שהשריטות היו בצבע תואם לקורולה שלה…
-
מעשה שהיה: נכנסתי ל’‘מרכז עסקים עילית’’ בכנסיה לק’'ס מי שמכיר, והנה אני רואה גברת עם קורולה מנסה לצאת מחניה ברוורס, והנה היא לא שמה לב שהיא צמודה לרכב שכור של ‘הרץ’ רנו SUV גבוהה חדשה בניילון, ולתדהמתי היא חרצה לו על הטמבון 3 חריצים קטנים… הערתי את תשומת לבה והיא מיד עצרה, עוד לא הספיקה להשאיר פרטים- מגיע תייר חרדי אמריקני עשיר ואומר לי- לא יודע עברית… עברתי ליידיש, והוא אומר לי שזה רכב שכור ולא מעניין אותו, נתן גז ונסע… אני משער שהיה לו ביטול השתתפות, ולכן שחררתי אותה לדרכה מה שנקרא יצאה מזה בחינם…
בכל אופן חשוב להיזהר כשיוצאים ברוורס בין רכבים חונים לקחת קשת רחבה ולא להצמד… -
@חיים-Y0737 צריך לשאול מו"צ
רק תוסיף למשוואה שיש סיכוי לא מבוטל שחברת ההשכרה לא תדרוש רק את הנזק ע"פ ההלכה אלא תעשה את המוות לאישה הנ"ל ודרוש סכומים מופרכים@אבי-ים כתב בעד ראיה- מה הייתם עושים במקומי?:
ודרוש סכומים מופרכים
זו הסיבה שבחרתי ב’‘שב ואל תעשה’‘… כמובן שאלתי גם רב ואמר שהאחריות על השוכר וזה בעיה שלו ואי’'צ להתערב
-
@אבי-ים כתב בעד ראיה- מה הייתם עושים במקומי?:
ודרוש סכומים מופרכים
זו הסיבה שבחרתי ב’‘שב ואל תעשה’‘… כמובן שאלתי גם רב ואמר שהאחריות על השוכר וזה בעיה שלו ואי’'צ להתערב
@חיים-Y0737 כתב בעד ראיה- מה הייתם עושים במקומי?:
@אבי-ים כתב בעד ראיה- מה הייתם עושים במקומי?:
ודרוש סכומים מופרכים
כנראה בשילוב הסברות
היא מצידה לכאורה חייבת בדי"ש לשלם כמה שהנז האמיתי שתעשה להם הע"ב

-
בכל אופן חשוב להיזהר כשיוצאים ברוורס בין רכבים חונים לקחת קשת רחבה ולא להצמד…@חיים-Y0737 כתב בעד ראיה- מה הייתם עושים במקומי?:
לרכב שכור
מניין לך שזה רכב שכור ולא ליסינג למשל. אני מעריך שלדעת רבך, ברגע שהרכב שכור - חברת ההשכרה הטילה את מלוא האחריות על השוכר ולכן מכיון שהוא ויתר הרי שכבר אתה אינך צד בעניין.
-
לרכב שכור
מניין לך שזה רכב שכור ולא ליסינג למשל. אני מעריך שלדעת רבך, ברגע שהרכב שכור - חברת ההשכרה הטילה את מלוא האחריות על השוכר ולכן מכיון שהוא ויתר הרי שכבר אתה אינך צד בעניין.
@מאיר כתב בעד ראיה- מה הייתם עושים במקומי?:
לרכב שכור
אני לא בטוח שזה כך
כי גם אם האחריות עליו כמו שאסור לו להזיק בידיים אסור לו לוותר
לענ"ד זה יותר מצד שיחייבו אותה יותר מהנזק וממילא אין כאן השבת אבדה כי זה יותר מסירה למי שיתבע שלכ"ד.
ולדעתו זה מצד שהנהג היה נראה לו תייר מה שאתה מפקפק בו כי יש כאלו גם בארץ… מצד שני פחות סביר שהיה מוותר כ"כ מהר… בפרט שזה 2 שניות רק לקחת פרטים וביי -
לרכב שכור
אני לא בטוח שזה כך
כי גם אם האחריות עליו כמו שאסור לו להזיק בידיים אסור לו לוותר
לענ"ד זה יותר מצד שיחייבו אותה יותר מהנזק וממילא אין כאן השבת אבדה כי זה יותר מסירה למי שיתבע שלכ"ד.
ולדעתו זה מצד שהנהג היה נראה לו תייר מה שאתה מפקפק בו כי יש כאלו גם בארץ… מצד שני פחות סביר שהיה מוותר כ"כ מהר… בפרט שזה 2 שניות רק לקחת פרטים וביי@MEM כתב בעד ראיה- מה הייתם עושים במקומי?:
2 שניות רק לקחת פרטים וביי
ממש ככה, יש לו עד ראיה, הפוגעת מודה באשמה [לא היתה בטוחה אבל לא ברחה לשום מקום] והוא אומר בניב אידי-אמריקני ‘‘כובניש צייט’’ כלומר אין לי זמן חחח… לדעת הרב כנראה היה שם ביטול השתתפות, וזמנו יקר מאשר זוטות של 3 שריטות קטנות בטמבון [שרואים מקרוב בלבד, מה שנקרא שפשוף חניה קל] ומלוא האחריות עליו
-
לרכב שכור
רכב שכור ולא ליסינג
לפי המבטא זה היה מישהו מאיזור חיוג קרית יואל/מאנסי…
ורכבים של הרץ בק’‘ס? זה רק מההשכרה בנתב’'ג…