דילוג לתוכן
  • דף הבית
  • תקנון הפורום
  • מילון מושגים המלא
  • המדריך המלא למשתמש
  • פוסטים אחרונים
  • משתמשים
  • חיפוש גוגל בפורום
  • פנייה למנהל הפורום
כיווץ
☰
לוגו
  • דף הבית
  • מבחני רכב
  • חדשות רכב
  • מדריך למשתמש
  • ...
  • יצירת קשר
  • פרסם אצלנו
      1. דף הבית
      2. משפטי, תביעות, ביטוחים ותאונות
      3. האם זו הדרך להוזיל את הביטוח באלפי שקלים..!?

האם זו הדרך להוזיל את הביטוח באלפי שקלים..!?

מתוזמן נעוץ נעול הועבר משפטי, תביעות, ביטוחים ותאונות
      42 פוסטים 13 כותבים 264 צפיות
      • מהישן לחדש
      • מהחדש לישן
      • הכי הרבה הצבעות
      תגובה
      • תגובה כנושא
      התחברו כדי לפרסם תגובה
      נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
      • סוסיתא קדישתאס סוסיתא קדישתא

@פריוס-2 כתב בהאם זו הדרך להוזיל את הביטוח באלפי שקלים..!?:

אם הוא ירשום על רכב של אחד ההורים שלו - בדווקא! ביטוח 3 פעמים בשבוע (נראה לי מספיק אפילו שבוע אחד), אז זה נרשם שיש לך עבר ביטוחי מאז!

תוכל לפרט מעט יותר?
        מה הכוונה 3 פעמים בשבוע

ורק ההורים או גם קרוב משפחה (אח וכדו’)?

פ מנותק
        פ מנותק
        פריוס 2
        כתב נערך לאחרונה על ידי

תוכל לפרט מעט יותר?
        מה הכוונה 3 פעמים בשבוע

לא עשיתי על זה בדיקה ברורה, כי זה לא היה רלוונטי לי… נזכרתי מאוחר מידיי לאחר שנה וחצי שיכל להירשם לי עבר ביטוחי…😢
        אבל בכל אופן, אני גם שמעתי על זה מחברים, וגם הבנתי ככה מהחברת ביטוח, שאם היה לי דווקא על אחד ההורים (לא חברים או בני משפחה) ביטוח לפחות 3 ימים בשבוע מסוים, מהשבוע הזה מתחיל להירשם עליי עבר ביטוחי.

תגובה 1 תגובה אחרונה
        1
        • פ פריוס 2

@חובק-עולם תודה רבה על השיתוף שעשית את זה, אולי תספר לי ולכולם פה, היה לך מקרים חריגים שבהם נתקעת בגלל המהלך הזה? והאם באמת זה צבר לך עבר ביטוחי שתפס בכל החברות?
          בקשר למכירה - נכון, אני גם בחלק מהבדיקות שלי על זה ראיתי את הדבר הזה, חבל שאין אותו גם בקנייה…
          בקנייה, חייב ללכת לדואר עם המוכר ושתי הקונים שזה קצת מורכב, אבל אפשר לפתור את זה בזה שהמוכר וההורה חותמים בנפרד על המסמך הזה של יפוי כח, ומצרפים ת"ז מקורית, ואת הרשיון רכב, וככה אפשר לעשות את זה לבד.

חובק עולםח מנותק
          חובק עולםח מנותק
          חובק עולם
          כתב נערך לאחרונה על ידי

היה לך מקרים חריגים שבהם נתקעת בגלל המהלך הזה?

כגון מה? אם אתה שואל לגבי תביעות- ב"ה לא היו.

והאם באמת זה צבר לך עבר ביטוחי שתפס בכל החברות?

כן. תפס העבר הביטוחי. מה הכוונה בכל החברות? בליברה. בה אני מבוטח כרגע זה תפס מה שהייתי מבוטח בהפניקס על הרכב בשותפות.

פ תגובה 1 תגובה אחרונה
          0
          • חובק עולםח חובק עולם

היה לך מקרים חריגים שבהם נתקעת בגלל המהלך הזה?

כגון מה? אם אתה שואל לגבי תביעות- ב"ה לא היו.

והאם באמת זה צבר לך עבר ביטוחי שתפס בכל החברות?

כן. תפס העבר הביטוחי. מה הכוונה בכל החברות? בליברה. בה אני מבוטח כרגע זה תפס מה שהייתי מבוטח בהפניקס על הרכב בשותפות.

פ מנותק
            פ מנותק
            פריוס 2
            כתב נערך לאחרונה על ידי פריוס 2

@חובק-עולם מושלם, תודה רבה!

af00dab4-4b6a-4b6a-8da9-8602bafcf313-image.png

תגובה 1 תגובה אחרונה
            1
            • אהרון שלוםא אהרון שלום

@פריוס-2
              לא קראתי פה את הכל אבל אנשים עושים את הרישיון רכב על שמנו
              ואת הביטוח על הורה או מי שיש לו עבר
              ובחברת ביטוח רושמים את השם ככה “אברהם (שם ההורה) משה (שם הבן) כהן” כמובן בדוי
              וזה צובר עבר גם לך ומבטח אותך במחיר של מי שיש לו עבר
              מניסיון זה עובד
              בלי שום שינוי בעלות

פ מנותק
              פ מנותק
              פריוס 2
              כתב נערך לאחרונה על ידי פריוס 2

@אהרון-שלום כתב בהאם זו הדרך להוזיל את הביטוח באלפי שקלים..!?:

מניסיון זה עובד
              בלי שום שינוי בעלות

בדקתי את זה עכשיו מול שתי חברות ביטוח, אין שום סיכוי לעשות את המהלך הזה עליי אלא א"כ עושים העברת בעלות משותפת על הרכב, וכפי שציינתי בפוסט הראשון.
              אלא א"כ אמרו, שמודבר בבן שמשתמש בעבר הביטוחי של אחד ההורים שלו, וגם אז הוא צריך להיות - רווק, מעל גיל 25, וגר איתם בבית, ואז אולי אפשר לעשות את ההנחה בהסתמך על העבר ביטוחי של ההורים, וללא העברות בעלות של הרכב משותפת.
              אם אתה יודע משהו אחר, נשמח שתעדכן את כולם…

א טוסוןט 2 תגובות תגובה אחרונה
              0
              • פ פריוס 2

מניסיון זה עובד
                בלי שום שינוי בעלות

בדקתי את זה עכשיו מול שתי חברות ביטוח, אין שום סיכוי לעשות את המהלך הזה עליי אלא א"כ עושים העברת בעלות משותפת על הרכב, וכפי שציינתי בפוסט הראשון.
                אלא א"כ אמרו, שמודבר בבן שמשתמש בעבר הביטוחי של אחד ההורים שלו, וגם אז הוא צריך להיות - רווק, מעל גיל 25, וגר איתם בבית, ואז אולי אפשר לעשות את ההנחה בהסתמך על העבר ביטוחי של ההורים, וללא העברות בעלות של הרכב משותפת.

א מנותק
                א מנותק
                א.ב.
                כתב נערך לאחרונה על ידי

בדקתי את זה עכשיו מול שתי חברות ביטוח

ברוב החברות לא זורמים עם זה
                מה שידוע לי שרחלי בליברה מציעה את זה בעצמה
                אגב בזמנו שאלתי רב אם מותר לי לרשום ברכב את אבא שלי בתור נהג עיקרי למרות שהוא לא נוגע ברכב והוא פסק שאין שום בעיה

תגובה 1 תגובה אחרונה
                0
                • פ פריוס 2

מניסיון זה עובד
                  בלי שום שינוי בעלות

טוסוןט מחובר
                  טוסוןט מחובר
                  טוסון
                  מייבין
                  כתב נערך לאחרונה על ידי

מניסיון זה עובד
                  בלי שום שינוי בעלות

יש לי סיפור מסובך, אני רשמתי במפורש בפוליסה בליברה 3 נהגים נקובים, אבא שלי, אחי, ואני
                  אחי היה הנהג העיקרי, והשתמש בעבר הביטוחי של אבא שלי (כי הייתה תביעה קצת לפני שעשה רישיון) ואני הייתי נהג משני, נקוב בפוליסה, אחרי זה ביקשתי להוסיף גם את אבי, ונקבו אותו בלי תשלום
                  היום, שאני לא צריך לרשום נהג מתחת שנה רישיון, אני העיקרי, ומשתמש בעבר של ההורים
                  אה, ובשני המקרים הרכב בכלל רשום על שם מישהו שלישי שאין לו רישיון במקרה אחד, ולא נקוב במקרה השני, לא שאלו על זה בכלל, אבל ציינתי במפורש בשיחה

העולה מהדברים שבספויילר
                  א. נקיבת נהג עיקרי אחר בעל עבר לא מצריכה שינוי בעלות (בליברה) אם כי כאן יוכלו ח"ו לטעון לרמאות, מה שלא שייך כשהרכב ע"ש מישהו שלישי שאינו מבוטח
                  ב. עבר ביטוחי של הורים נחשב (זה גם אצל גיטי וויס) אבל צריך שיהיה מבוטח (נקוב, או גיל תואם) קבוע, וי"א שגר באותו עיר, ויש מחמירים לאותו כתובת

אם אשכחך ירושלים תשכח ימיני

עין פקח, תפלתי קח, כמו חלב המדשן
                  בנה בית זבול, והשב גבול, הַכרמל והבשן
                  שפט אלם, וְאז ישלם, המבעה והמבעיר

תגובה 1 תגובה אחרונה
                  0
                  • פ מנותק
                    פ מנותק
                    פריוס 2
                    כתב נערך לאחרונה על ידי

בדקתי עכשיו מול החברות ביטוח, אין הבדל אם זה ההורה או כל שותף אחר - העיקר שיש לו עבר ביטוחי נקי של 3 שנים!

בנוסף הכנתי מדריך קצר על העניין, (עדכנתי בפוסט הראשי).

איך עושים את זה נכון:

חשוב! חייב כבר בהעברת בעלות לרשום את הרכב גם עליכם וגם על ההורה (או כל אדם אחר עם עבר ביטוחי נקי של 3 שנים)!

אחרת תצטרכו לעשות שוב העברת בעלות שתוריד לכם יד ברכב.

1. לפני שניגשים לדואר:

• העברת בעלות של שותפות אי אפשר לעשות באזור האישי הממשלתי. חובה לגשת פיזית לסניף דואר שמבצע העברות בעלות.

• שימו לב: חייבים לקבוע תור מראש לאמצע השבוע (דרך My Visit או האתר) הדואר סגור ביום שישי.

• טיפ לזירוז התהליך: אתם יכולים לגשת לדואר לגמרי לבד! לא המוכר ולא השותף הנוסף חייבים להגיע פיזית. לשם כך אתם חייבים להביא איתכם: תעודות זהות מקוריות גם של השותף וגם של המוכר + שני טופסי ייפוי כוח מקוריים וחתומים בנפרד (אחד מהשותף ואחד מהמוכר) + רישיון הרכב המקורי. בלי המסמכים והתעודות המקוריות של כולם - אי אפשר לבצע את ההעברה.

2. במעמד העברת הבעלות (קריטי לעניין הדוחות!):

• פקיד הדואר ישאל איך לרשום אתכם. אתם חייבים לוודא שאתם נרשמים כ"בעלים ראשון" והשותף הנוסף כ"בעלים שני".

• למה זה קריטי? כי דוחות ממצלמות (מהירות, נת"צ) נשלחים אוטומטית למי שרשום כבעלים הראשון. ככה השותף נשאר מחוץ לתמונה ולא מסתבך עם קנסות.

• אגב, הרישום עצמו של שני שותפים בקנייה נחשב כהוספת “יד אחת” בלבד לרכב.

3. סגירת הביטוח מול הסוכן (קריטי לעבר הביטוחי שלכם!):

• מבקשים שהפוליסה תהיה רשומה כשגם אתם (בנוסף להורה או השותף) מוגדרים כ"בעל הפוליסה" או “הנהג העיקרי”.

• זה מה שיבטיח שאתם (וגם בת הזוג, אוטומטית) מתחילים לצבור עבר ביטוחי נקי משלכם לעתיד מול חברות הביטוח.

• טיפ: בדרך כלל ההפרש במחיר ממש קטן, שווה לשדרג לביטוח “כל נהג” (מעל הגיל/ותק שלכם) וזה לא פוגע לכם בעבר הביטוחי שעדיין נרשם על שמכם, כל עוד אתם עדיין רשומים כבעלי הפוליסה.

שאלות ותשובות - ממה השותף או אתם יכולים להיפגע (הסיכונים):

• ביטוח לאומי או גמח”ים: אם השותף מקבל (או יבקש בעתיד) קצבאות שתלויות במבחן הכנסה (כמו הבטחת הכנסה), בעלות על רכב נוסף עלולה לשלול לו את הקצבה.

• מכירה עתידית של הרכב: כשתרצו למכור את הרכב הלאה לקונה חדש, אין צורך להסתבך עם הדואר שוב! האזור האישי הממשלתי (Gov.il) מאפשר כיום מכירה של רכב בשותפות: שני הבעלים נכנסים לאזור האישי שלהם, מבצעים פעולת “ייפוי כוח מקוון” אחד לשני במסך הייעודי, ואז אפשר להשלים את העברת הבעלות לקונה באונליין בצורה רגילה.

• הוספת ידיים בעתיד: אם בעתיד תרצו סתם להוריד את השותף מהרישיון ולהישאר בעלים יחידים (למשל בגלל בעיה עם ביטוח לאומי), הפעולה הזו תוסיף עוד “יד” לרכב במחירון. בנוסף, במקרה פטירה חלילה, אי אפשר למכור את הרכב בלי להוציא קודם צו ירושה.

• כבישי אגרה (כביש 6 וכו’): חובה לעשות מיד מנוי על כרטיס האשראי שלכם! אם יהיו חובות והם יתנפחו, חברות הגבייה יכולות משפטית לרדוף ולעקל גם לשותף.

• חשיפה משפטית/עיקולים: מבחינה יבשה הרכב שייך גם לשותף. חובות שלו יכולים לגרור עיקול של הרכב, ובתאונות ענק במקרי קיצון (נזק שחורג מכיסוי הביטוח של מיליונים), הוא עקרונית חשוף לתביעה יחד איתכם.

בהצלחה!

תגובה 1 תגובה אחרונה
                    1
                    • פ פריוס 2

שלום לכולם,
                      אני חדש בפורום ובעולם הרכבים,
                      אבל כמו כל דבר לפני שאני עושה אני אוהב ללמוד ולחקור אותו לעומק…

קניתי עכשיו רכב ראשון ב"ה
                      וחיפשתי דרך להוזיל את המחיר של הביטוח שלי, אני נהג מעל 24 ועם פחות משנתיים רשיון, ואשתי 23 ונהגת חדשה.
                      התקשרתי לפחות ל15 סוכנים וחברות מכל ההמלצות שעברתי פה בפורום, וגם מעוד חברים, וההצעות הכי זולות שקיבלתי היו 5150 ש"ח רק בשבילי, ואם אני מוסיף את אשתי זה קופץ לי לפחות ל 9000 ש"ח!

תכלס זה יקר לי מאוד, ניסתי לבדוק עוד דרכים להוזיל את המחירים, עד שהגעתי למסקנה הזאת:

הפתרון פשוט לרשום את הרכב בבעלות משתופת על שם כל אחד שיש לו עבר ביטוחי נקי של 3 שנים!
                      בשביל לעשות את זה נכון, אז צריך לעשות שקונים את הרכב העברת בעלות בדואר (א"א לעשות העברת בעלות לבעלות משותפת דרך גוב), ולרשום את הרכב בעלות עיקרית - אני, בעלות נוספת - השותף.
                      ולחברת ביטוח לומר שהרכב רשום על שתינו, מה שזה עושה כזה דבר, החברה רושמת את הפוליסה בתור מובטח עיקרי - אני, ובנוסף את השותף בתור שותף שני בפוליסה, בעקבות זה הביטוח שואב ממנו את העבר הביטוחי הנקי שלו - ולכן מציע לך מחיר זול משמעותית כמו מישהו שיש לו כבר עבר ביטוחי נקי!
                      בנוסף הרי אני ירצה מתישהו שאני יוכל להתנתק מהשותף שלי ושיהיה לי בעצמי עבר ביטוחי, ובדקתי, וזה לא פוגע לי ברישום של העבר ביטוחי - שמתחיל להצטבר לי בעצמי מהיום (כי הרי רשום גם עליי הפוליסה) וגם לאשתי זה נחשב עבר, למרות שלא רשום עליה מפורש שהיא צוברת עבר ביטוחי, למרות זאת עדיין זה תופס כי היא צוברת את העבר ביטוחי כמוני בגלל שאנחנו נשואים.
                      רק בשביל לסבר את האוזן ההצעה הכי זולה שקיבלתי במהלך הזה, אם הביטוח רק עליי 4000 ש"ח, וכולל אשתי 5700 ש"ח! פער של אלפי שקלים!

ובנוסף אני יכול לשדרג ביטוח על כל נהג חדש ובגיל 23 ב5800!
                      (וזה עדיין לא פוגע בעבר הביטוחי שנרשם על שתינו - אם עושים בדיוק כמו שצינתי למעלה)

הסיכונים שבמהלך הזה, בגלל שהרכב רשום גם על שם השותף זה יכול לתקוע אותי במכירה של הרכב במקרה של ח"ו מוות, ואת השותף זה יכול לתקוע אם הוא מקבל קצבאות מביטוח לאומי או מגמח"ים, שהם רואים שרשום על שמו 2 רכבים שזה מראה שהוא קצת עשיר…

חוץ מזה, במקרה של דוחות או תאונות חלילה, עדיין אני מקבל את כל התביעות כי הרכב רשום עליי כבעלות עיקרית, ורק במקרה קצה לדוגמה תאונה ח"ו מעל הרף של הביטוח (מעל 2 מיליון בדרך כלל - שזה המון) אז הביטוח פונה גם לבעלים המשני של הרכב, שזה ההורה, אבל זה באמת במקרה קיצון, ומקסימום חותמים ביחד על מסמך שיוצרים, שאומר שכל מה שיקרה הנזקים עליי, ושהרכב בפועל הוא שלי.

בקיצור, בגלל שאת כל הנתונים האלו בררתי לבד, אומנם במשך ימים ושעות, בשביל לראות שאני לא מפספס פה איזה משהו, אשמח מאוד לתגובות, מכאלה שביצעו את זה בעבר, וגם מאלה שעדיין לא…

עריכה: איך עושים את זה מעשי, בספוילר:

איך עושים את זה נכון:

חשוב! חייב כבר בהעברת בעלות לרשום את הרכב גם עליכם וגם על ההורה (או כל אדם אחר עם עבר ביטוחי נקי של 3 שנים)!

אחרת תצטרכו לעשות שוב העברת בעלות שתוריד לכם יד ברכב.

1. לפני שניגשים לדואר:

• העברת בעלות של שותפות אי אפשר לעשות באזור האישי הממשלתי. חובה לגשת פיזית לסניף דואר שמבצע העברות בעלות.

• שימו לב: חייבים לקבוע תור מראש לאמצע השבוע (דרך My Visit או האתר) הדואר סגור ביום שישי.

• טיפ לזירוז התהליך: אתם יכולים לגשת לדואר לגמרי לבד! לא המוכר ולא השותף הנוסף חייבים להגיע פיזית. לשם כך אתם חייבים להביא איתכם: תעודות זהות מקוריות גם של השותף וגם של המוכר + שני טופסי ייפוי כוח מקוריים וחתומים בנפרד (אחד מהשותף ואחד מהמוכר) + רישיון הרכב המקורי. בלי המסמכים והתעודות המקוריות של כולם - אי אפשר לבצע את ההעברה.

2. במעמד העברת הבעלות (קריטי לעניין הדוחות!):

• פקיד הדואר ישאל איך לרשום אתכם. אתם חייבים לוודא שאתם נרשמים כ"בעלים ראשון" והשותף הנוסף כ"בעלים שני".

• למה זה קריטי? כי דוחות ממצלמות (מהירות, נת"צ) נשלחים אוטומטית למי שרשום כבעלים הראשון. ככה השותף נשאר מחוץ לתמונה ולא מסתבך עם קנסות.

• אגב, הרישום עצמו של שני שותפים בקנייה נחשב כהוספת “יד אחת” בלבד לרכב.

3. סגירת הביטוח מול הסוכן (קריטי לעבר הביטוחי שלכם!):

• מבקשים שהפוליסה תהיה רשומה כשגם אתם (בנוסף להורה או השותף) מוגדרים כ"בעל הפוליסה" או “הנהג העיקרי”.

• זה מה שיבטיח שאתם (וגם בת הזוג, אוטומטית) מתחילים לצבור עבר ביטוחי נקי משלכם לעתיד מול חברות הביטוח.

• טיפ: בדרך כלל ההפרש במחיר ממש קטן, שווה לשדרג לביטוח “כל נהג” (מעל הגיל/ותק שלכם) וזה לא פוגע לכם בעבר הביטוחי שעדיין נרשם על שמכם, כל עוד אתם עדיין רשומים כבעלי הפוליסה.

שאלות ותשובות - ממה השותף או אתם יכולים להיפגע (הסיכונים):

• ביטוח לאומי או גמח”ים: אם השותף מקבל (או יבקש בעתיד) קצבאות שתלויות במבחן הכנסה (כמו הבטחת הכנסה), בעלות על רכב נוסף עלולה לשלול לו את הקצבה.

• מכירה עתידית של הרכב: כשתרצו למכור את הרכב הלאה לקונה חדש, אין צורך להסתבך עם הדואר שוב! האזור האישי הממשלתי (Gov.il) מאפשר כיום מכירה של רכב בשותפות: שני הבעלים נכנסים לאזור האישי שלהם, מבצעים פעולת “ייפוי כוח מקוון” אחד לשני במסך הייעודי, ואז אפשר להשלים את העברת הבעלות לקונה באונליין בצורה רגילה.

• הוספת ידיים בעתיד: אם בעתיד תרצו סתם להוריד את השותף מהרישיון ולהישאר בעלים יחידים (למשל בגלל בעיה עם ביטוח לאומי), הפעולה הזו תוסיף עוד “יד” לרכב במחירון. בנוסף, במקרה פטירה חלילה, אי אפשר למכור את הרכב בלי להוציא קודם צו ירושה.

• כבישי אגרה (כביש 6 וכו’): חובה לעשות מיד מנוי על כרטיס האשראי שלכם! אם יהיו חובות והם יתנפחו, חברות הגבייה יכולות משפטית לרדוף ולעקל גם לשותף.

• חשיפה משפטית/עיקולים: מבחינה יבשה הרכב שייך גם לשותף. חובות שלו יכולים לגרור עיקול של הרכב, ובתאונות ענק במקרי קיצון (נזק שחורג מכיסוי הביטוח של מיליונים), הוא עקרונית חשוף לתביעה יחד איתכם.

בהצלחה!

בברכת,
                      התורה חסה על ממונם של ישראל…

ח מנותק
                      ח מנותק
                      חיים Y0737
                      מייבין
                      כתב נערך לאחרונה על ידי

א"א לעשות העברת בעלות לבעלות משותפת דרך גוב

כמדומה שלפני כשבועיים השרה רגב חתמה על תיקון המאפשר העברת בעלות ממשותף לרגיל, תבדוק האם אפשר באתר גם לרשום משותף [לא נסיתי]

פ תגובה 1 תגובה אחרונה
                      0
                      • פ פריוס 2

@פריוס-2 יש לך מושג האם צריך דווקא קרוב משפחה מדרגה ראשונה כדי לעשות את המהלך הזה?

שאלה ממש טובה!
                        לפי הבירורים שעשיתי זה נשמע שלא חייב… כי הם רק משתמשים בעבר הביטוחי שלו, תכלס אני רושם על חמי ולא על ההורים שלי, (כי אין להם רכב), אז זה נשמע שזה עובד…
                        הסיבה לזה שזה אמור לעבוד גם על כל נהג אם עבר ביטוחי נקי, כי הרי בכל מצב הרכב רשום על שם שניכם, וזה שונה ממקרה שחייב להיות רשום על ההורים -

לדוגמה, עוד מהלך ששמעתי אבל לא יודע בוודאות, שגם נהג חדש שרק עכשיו עשה רישיון, ועדין לא קנה רכב, אבל רוצה לקנות בהמשך בעז"ה,
                        אם הוא ירשום על רכב של אחד ההורים שלו - בדווקא! ביטוח 3 פעמים בשבוע (נראה לי מספיק אפילו שבוע אחד), אז זה נרשם שיש לך עבר ביטוחי מאז!
                        אבל בגלל שלא ידעתי את זה אז אני עושה את מה שכתבתי פה למעלה, אבל ממליץ לכל נהג חדש לברר אם זה נכון - וא"כ לעשות את זה כמה שיותר מהר - כי מאז מתחיל להירשם עליך עבר ביטוחי,
                        עכשיו השקעה של בערך 150 ש"ח… או אפילו פחות תלוי באיזה חברה, ואחר כך חיסכון של אלפי שקלים בשנה!

ח מנותק
                        ח מנותק
                        חיים Y0737
                        מייבין
                        כתב נערך לאחרונה על ידי

אני שואל: אם אבא שלי ביטח אותי לשבוע ברכבו לפני 4 שנים, יש לי עבר ביטוחי מאז???

פ תגובה 1 תגובה אחרונה
                        0
                        • ח חיים Y0737

א"א לעשות העברת בעלות לבעלות משותפת דרך גוב

כמדומה שלפני כשבועיים השרה רגב חתמה על תיקון המאפשר העברת בעלות ממשותף לרגיל, תבדוק האם אפשר באתר גם לרשום משותף [לא נסיתי]

פ מנותק
                          פ מנותק
                          פריוס 2
                          כתב נערך לאחרונה על ידי

@חיים-Y0737 נכון, גם @ חובק-עולם כבר הזכיר את זה, אבל כפי שכתבתי בפוסט הראשי, אין דרך היום לעשות מרגיל למשותף, אפשר הפוך ולכן זה מקל על המכירה, אבל לא על הקנייה.

חובק עולםח תגובה 1 תגובה אחרונה
                          0
                          • ח חיים Y0737

אני שואל: אם אבא שלי ביטח אותי לשבוע ברכבו לפני 4 שנים, יש לי עבר ביטוחי מאז???

פ מנותק
                            פ מנותק
                            פריוס 2
                            כתב נערך לאחרונה על ידי

@חיים-Y0737 תבדוק! אם אתה מעל 25, רווק, גר אצל ההורים - רוב הסכויים שכן.
                            אם לא עדיין יש סיכוי טוב… (פשוט את זה לא הבנתי ברור מחברת הביטוח)

ח תגובה 1 תגובה אחרונה
                            0
                            • פ פריוס 2

@חיים-Y0737 נכון, גם @ חובק-עולם כבר הזכיר את זה, אבל כפי שכתבתי בפוסט הראשי, אין דרך היום לעשות מרגיל למשותף, אפשר הפוך ולכן זה מקל על המכירה, אבל לא על הקנייה.

חובק עולםח מנותק
                              חובק עולםח מנותק
                              חובק עולם
                              כתב נערך לאחרונה על ידי

@פריוס-2 @חיים-Y0737
                              אני לא יודע מה השרה רגב חתמה לפני שבועיים אני עשיתי את העברת הבעלות לפני יותר מחודש.

תגובה 1 תגובה אחרונה
                              1
                              • פ פריוס 2

@חיים-Y0737 תבדוק! אם אתה מעל 25, רווק, גר אצל ההורים - רוב הסכויים שכן.
                                אם לא עדיין יש סיכוי טוב… (פשוט את זה לא הבנתי ברור מחברת הביטוח)

ח מנותק
                                ח מנותק
                                חיים Y0737
                                מייבין
                                כתב נערך לאחרונה על ידי

אם אתה מעל 25, רווק, גר אצל ההורים

אני נשוי וגר בעיר אחרת [ק’'ס כמובן🤤 ]
                                האם יעזור שהיה כמה פעמים במשך השנים?

תגובה 1 תגובה אחרונה
                                0
                                • א מנותק
                                  א מנותק
                                  אבי KIA
                                  כתב נערך לאחרונה על ידי

במקרה תאונה צריך לראות שלא נפגע העבר הביטוחי של הנהג המבוגר

פ תגובה 1 תגובה אחרונה
                                  1
                                  • א אבי KIA

פ מנותק
                                    פ מנותק
                                    פריוס 2
                                    כתב נערך לאחרונה על ידי

בדקתי עכשיו, העבר הביטוחי שלו לא נפגע, כי זה פר רכב, כלומר, שגם חלילה עשיתי תאונה ברכב שלי והוא רשום עליו גם, זה נרשם על הרכב שלי שיש תביעות, אבל הוא שירצה לחדש לדוגמה את הביטוח על הרכב שלו, לא ירשם עליו שיש לו על הרכב תביעות, כי זה רכב אחר.
                                    בקיצור הוא לא אמור להפגע.

תגובה 1 תגובה אחרונה
                                    0
                                    • אהרון שלוםא מנותק
                                      אהרון שלוםא מנותק
                                      אהרון שלום
                                      כתב נערך לאחרונה על ידי

@פריוס-2
                                      בוודאות חבר שלי עשה על אבא שלו ששניהם בליברה בלי העברת בעלות
                                      רק ביקשו מהאבא לחתום שהוא נהג אצלו תקופה וכו

פ תגובה 1 תגובה אחרונה
                                      0
                                      • אהרון שלוםא אהרון שלום

@פריוס-2
                                        בוודאות חבר שלי עשה על אבא שלו ששניהם בליברה בלי העברת בעלות
                                        רק ביקשו מהאבא לחתום שהוא נהג אצלו תקופה וכו

פ מנותק
                                        פ מנותק
                                        פריוס 2
                                        כתב נערך לאחרונה על ידי

@אהרון-שלום והוא נהג באמת…?
                                        כי אם הוא הצהיר סתם אז יכולים במקרה של תאונה להתנער מהביטוח, ואם הוא באמת נהג, זה מה שהזכרנו מקודם שעובד רק על ההורים, ורווק וכו…

תגובה 1 תגובה אחרונה
                                        0
                                        • אהרון שלוםא מנותק
                                          אהרון שלוםא מנותק
                                          אהרון שלום
                                          כתב נערך לאחרונה על ידי אהרון שלום

@פריוס-2
                                          הוא נהג מדי פעם
                                          ואף אחד לא יבדוק את זה
                                          ונשוי

פ תגובה 1 תגובה אחרונה
                                          0
                                          • אהרון שלוםא אהרון שלום

@פריוס-2
                                            הוא נהג מדי פעם
                                            ואף אחד לא יבדוק את זה
                                            ונשוי

פ מנותק
                                            פ מנותק
                                            פריוס 2
                                            כתב נערך לאחרונה על ידי

@אהרון-שלום והביטוח היה על שמו או אפילו כל נהג?
                                            לגבי אף אחד לא יבדוק את זה, כל אחד יחשב את הסיכון שלו… הרי כל הנושא של ביטוח זה רק במקרה קצה, ובמקרה קצה, אתה לא רוצה שיהיה לך ספק ספיקא שלא תחשב מבוטח בגלל הצהרה כוזבת מצידך… והם יעשו הכל הרי להתנער מאחריות…
                                            לגבי הנשוי - כפי שאמרתי, אני לא בררתי את הנושא הזה עד הסוף… יכול להיות שאתה צודק.

תגובה 1 תגובה אחרונה
                                            0
                                            • אהרון שלוםא מנותק
                                              אהרון שלוםא מנותק
                                              אהרון שלום
                                              כתב נערך לאחרונה על ידי אהרון שלום

@פריוס-2
                                              היה על שם הבן
                                              ואין אפשרות להתנער כי הוא באמת נהג וגם אם לא אי אפשר להוכיח שלא נהג אם היה לו רישיון בזמן הזה

פ תגובה 1 תגובה אחרונה
                                              0

• 1
                                              • 2
                                              • 3

57

3.1k

משתמשים

10.0k

נושאים

136.0k

פוסטים