רכב כבה ברמזור...
-
יש לי בעיית נזילת מים, הרכב מאבד מים כנראה דרך משאבת המים…
אני ממלא תמיד מים, תכננתי לתקן השבוע, אךךך הנה אתמול כשנסעתי, הגעתי לרמזור, הרכב כבה, מד חום מנוע לא עלה, אבל כשפתחתי את מכסה המנוע, ראיתי קצת עשן יוצא מראש המנוע, ריח שרוף, צינור המים היה בלי לחץ מה שאומר שאין מים, מיכל העיבוי היה מלא בשפע, פתחתי את הפקק הרדיאטור, ונתתי למנוע להתקרר, אחרי רבע שעה הוספתי מים כ3 פלוס ליטר…
הצליח להניע, נסעתי מיד לחניה שלי (למזלי זה היה מרחק של 200 מטר… פחות מדקה נסיעה)אציין כי מפקק הרדיטור יצא ריח של שרוף אבל לא של בנזין או שמן
עוד אציין: בתחילה נסעתי נסיעה של 20 דקות, היה לי רעידות, ונסיעה לא כ"כ חלקה, אח"כ הסתדר פחות או יותר. (יש לי כבר תקופה נורה של המנוע דולקת. ככה"נ כוהליים לא תקיני ששמו לי (כויילים של i20 לגטס))
אחרי מנוחה של איזה שעתיים ומשהו, נסעתי שוב 20 דק’ נסיעה די חלקה ואז קרה מה שקרההאם לדעתכם הלך ראש מנוע או לא?
מה תמליצו לי לעשות?שפע ברכות ירעפו על ראשיכם!!
-
יש לי בעיית נזילת מים, הרכב מאבד מים כנראה דרך משאבת המים…
אני ממלא תמיד מים, תכננתי לתקן השבוע, אךךך הנה אתמול כשנסעתי, הגעתי לרמזור, הרכב כבה, מד חום מנוע לא עלה, אבל כשפתחתי את מכסה המנוע, ראיתי קצת עשן יוצא מראש המנוע, ריח שרוף, צינור המים היה בלי לחץ מה שאומר שאין מים, מיכל העיבוי היה מלא בשפע, פתחתי את הפקק הרדיאטור, ונתתי למנוע להתקרר, אחרי רבע שעה הוספתי מים כ3 פלוס ליטר…
הצליח להניע, נסעתי מיד לחניה שלי (למזלי זה היה מרחק של 200 מטר… פחות מדקה נסיעה)אציין כי מפקק הרדיטור יצא ריח של שרוף אבל לא של בנזין או שמן
עוד אציין: בתחילה נסעתי נסיעה של 20 דקות, היה לי רעידות, ונסיעה לא כ"כ חלקה, אח"כ הסתדר פחות או יותר. (יש לי כבר תקופה נורה של המנוע דולקת. ככה"נ כוהליים לא תקיני ששמו לי (כויילים של i20 לגטס))
אחרי מנוחה של איזה שעתיים ומשהו, נסעתי שוב 20 דק’ נסיעה די חלקה ואז קרה מה שקרההאם לדעתכם הלך ראש מנוע או לא?
מה תמליצו לי לעשות?שפע ברכות ירעפו על ראשיכם!!
@אברהם-אבנר יש בפורום מבינים גדולים ודאי נשמע את דעתם, עכ"פ אם כוהל לא תואם לרכב זה אומר שהפלג לא נותן ניצוץ כמו שצריך -תוצאה דלק לא נשרף כמו שצריך, תוצאה מנוע כבה, בנוסף זה מביא לסתימת ממיר [דלק לא שרוף שנכנס לממיר סותם אותו, תקלה P0420], מה גם שכוהליים [חוטי הצתה] שאינם מתאימים או גמורים יכולים גם להסב נזק משמעותי לפלאגים, זה תגובת שרשרת, בהקשר למים תפקיד המים הוא לעשות ב’ דברים, א’ לקרר את המנוע, ב’ לשמור על חום מנוע, ברגע שחסר מים אין מה שישמור על חום המנוע כלומר המנוע קר מדי [זה הסיבה שהתרמוסטט נפתח רק אחרי שהמים רותחים מאוד ולא לפני כי עד אז תפקידם גם לשמור על חום המנוע] אולי כתוצאה מזה המנוע לא מתפקד כראוי.