שירשור מפוצל מ''סקירת כלל רכבי 7 מקומות'' בעניין הצרפתיות.
-
האם הסאן-רוף של ה-5008 בגרסת פרימיום לא מגיע עם כיסוי הרמטי, רק עם רשת שלא מספיקה בקיץ ???
@צפוני1000 זה ממש לא רשת כמו שהוא מתאר זה כיסוי מבד מיוחד חוסם שמש שנפתח ונסגר באמצעות כפתור (ופתיחת הגג באמצעות כפתור אחר).
בטסלה אין כיסוי לגג הפנורמי בכלל (וקונים מאליאקספרס כיסוי שמש או לסבול) אבל חס וחלילה מי ידבר זה “טסלה”
ועזוב את זה שהכתבה הזאת היא בלוף אחד גדול -
@DanielC כתב בקניתי סיטרואן c4 במכרז:
@מאיר פשוט אני יעשה חשבון.
כמעט בטוח ב 99.9% שטבעות הבוכנה גמורות ורצועת הטיימינג התפוררה.
כך שאחרי הקניה - או לקנות משטח גלוני שמן או לשפץ מנוע אצל גבע בתל אביב בעלות של 12 אש"ח + מע"מ.
לבדוק שחיישני חמצן + ממיר קטליטי מתפקדים ואין שום מנורה דולקת.
ואח"כ אפשר להנות ממנו (תרתי משמע זה באמת מנוע זריז וחזק אפי’ שהוא רק 3 בוכנות) 3-5 שנים עד שהמנוע שוב יתחיל לצרוך שמן ואז למכור לפירוק/למישהו שמעוניין להתעסק…
ד"א - אין בעיה בטורבו של המנוע הזה.לא הבנתי, מדובר בתגובה הנ"ל ברכב C4, שמוזכר לעיל כרכב טוב, כמקבילו ה-5008,
שנתון 2020, 150K ק"מ, ואתה אומר שהרכב גמור, ובעוד 3-5 שנים לפירוק ?
פספסתי פה משהו !? או שזה כל ההבדל בין מנוע 1.2 לבין מנוע 1.6 - עד כדי כך ? -
@DanielC כתב בקניתי סיטרואן c4 במכרז:
@מאיר פשוט אני יעשה חשבון.
כמעט בטוח ב 99.9% שטבעות הבוכנה גמורות ורצועת הטיימינג התפוררה.
כך שאחרי הקניה - או לקנות משטח גלוני שמן או לשפץ מנוע אצל גבע בתל אביב בעלות של 12 אש"ח + מע"מ.
לבדוק שחיישני חמצן + ממיר קטליטי מתפקדים ואין שום מנורה דולקת.
ואח"כ אפשר להנות ממנו (תרתי משמע זה באמת מנוע זריז וחזק אפי’ שהוא רק 3 בוכנות) 3-5 שנים עד שהמנוע שוב יתחיל לצרוך שמן ואז למכור לפירוק/למישהו שמעוניין להתעסק…
ד"א - אין בעיה בטורבו של המנוע הזה.לא הבנתי, מדובר בתגובה הנ"ל ברכב C4, שמוזכר לעיל כרכב טוב, כמקבילו ה-5008,
שנתון 2020, 150K ק"מ, ואתה אומר שהרכב גמור, ובעוד 3-5 שנים לפירוק ?
פספסתי פה משהו !? או שזה כל ההבדל בין מנוע 1.2 לבין מנוע 1.6 - עד כדי כך ?@צפוני1000 פספסת משהו גדול, 1.2 בנזין לא דומה לא כמעט ולא מתקרב לאמינות של ה 1.6 הדיזל. C4 המקביל של ה 5008 הוא עם המנוע דיזל 1.6.
ההבדלים שמים וארץ מנוע ה 1.2 יש בו כשל סדרתי, כבר כתבנו על זה בהתחלה -
@צפוני1000 אם אתה עדיין מחפש לפני שעה העלו מודעה ששווה בדיקה
פרימיום - בעלות פרטית 7 שנים עם טסט לשנה שלמה.
תריץ עליו בדיקה בקארזון -
תריץ עליו בדיקה בקארזון -
@טוסון זה מנוע EP6C אני לא מכיר אותו מקרוב אבל מה שידוע לי זה שהאמינות שלו סבירה…
היה לו כשל שבהנעה קרה שומעים רעש מאזור הטיימינג שנבע ממותחן (אני לא יודע אם היה ריקול), וכן צריכת שמן שנובעת אטם מכסה שסתומים/ראש מנוע.
יש את אותם המכלולים על פיג’ו 208 1.6 VTI 120 כ"ס, תעיף עליהם מבט ביד 2 תקבל אינדיקציה לגבי המנוע אם הם נדפקים סדרתית, לא נראה לי -
@טוסון זה מנוע EP6C אני לא מכיר אותו מקרוב אבל מה שידוע לי זה שהאמינות שלו סבירה…
היה לו כשל שבהנעה קרה שומעים רעש מאזור הטיימינג שנבע ממותחן (אני לא יודע אם היה ריקול), וכן צריכת שמן שנובעת אטם מכסה שסתומים/ראש מנוע.
יש את אותם המכלולים על פיג’ו 208 1.6 VTI 120 כ"ס, תעיף עליהם מבט ביד 2 תקבל אינדיקציה לגבי המנוע אם הם נדפקים סדרתית, לא נראה לי -
תריץ עליו בדיקה בקארזון@DanielC כתב בשירשור מפוצל מ''סקירת כלל רכבי 7 מקומות'' בעניין הצרפתיות.:
אם אתה עדיין מחפש לפני שעה העלו מודעה ששווה בדיקה
גם מסוכנות, וגם מבאר שבע, זאת אומרת לא טופל (כלל או לא בתדירות) בגבע בת"א או לובינסקי בי-ם, וגם 200K, קצת דוחה אותי…
אגב, אתה מרבה להזכיר את גבע בת"א, מה עם לובינסקי בי-ם היבואן של פיג’ו ?
אני מתכנן ללכת על ה-5008, אבל ייקח לי עוד כשבועיים לדעת האם יש לי תקציב לזה, ואכ"מ
-
@DanielC כתב בשירשור מפוצל מ''סקירת כלל רכבי 7 מקומות'' בעניין הצרפתיות.:
אם אתה עדיין מחפש לפני שעה העלו מודעה ששווה בדיקה
גם מסוכנות, וגם מבאר שבע, זאת אומרת לא טופל (כלל או לא בתדירות) בגבע בת"א או לובינסקי בי-ם, וגם 200K, קצת דוחה אותי…
אגב, אתה מרבה להזכיר את גבע בת"א, מה עם לובינסקי בי-ם היבואן של פיג’ו ?
אני מתכנן ללכת על ה-5008, אבל ייקח לי עוד כשבועיים לדעת האם יש לי תקציב לזה, ואכ"מ
@צפוני1000 מה הבעיה בבאר שבע ? לגבי הסוכנות יכול להיות שהוא עשה טריידאין ולקח רכב אחר ולא הגיע אליו אחרי תאונה (הוא ממש לא נראה אחרי איזה תאונה).
להפך בגלל שהרכב היה יד אחת מאז שעלה לכביש ז"א שהוא טופל (בוודאות כדי לשמור על אחריות היצרן) באופן קבוע, אולי לקראת 150K ומעלה אולי אנשים מתחילים לזלזל, ואולי לא. (מן הסתם טיפל במקום קבוע ויש ספר טיפולים מסודר), לגבי הק"מ 200K לא מרתיע אותי מנועי הדיזל עושים הרבה יותר.
דבר שני מי אמר שצריך לטפל אצל גבע בת"א ? כל מוסך מורשה יכול לטפל, עם כל הכבוד לגבע רוב התקלות של המותג כבר ידועות ולא צריך להיות גבע בשביל לטפל ברכב, חוץ מזה שאם תנסה לקבוע אצלו תור למוסך תצטרך לחכות כשבוע-שבועיים.
לובינסקי (לא יודע לגבי י-ם) ממה שאתה יכול לראות באינטרנט המחירים והשירות לא לטובתם… -
תריץ עליו בדיקה בקארזון@DanielC כתב בשירשור מפוצל מ''סקירת כלל רכבי 7 מקומות'' בעניין הצרפתיות.:
תריץ עליו בדיקה בקארזון
מצו"ב בדיקת מקארזון על 5008 אחר שהציעו לי:
…
“זה סוכנות טויוטה.
לקוחה שקנתה רכב חדש ועשתה טרייד אין.
אני אקבל את הרכב מחר מהסוכנות טויוטה…” -
@צפוני1000 שוב אני חוזר אני מדבר על דגם מאוד ספציפי, ומה גם שהדגם החדש הוא מ 2018 כך שזה לא מדד.
היום העלתי מכונאי טרמפ והוא שאל איזה מנוע זה וכשאמרתי לו הוא אמר שיש לו כמה חברים שיש להם כזה בדיוק וזה “רכב פגז” (כלשונו, הוא מטפל בכל הרכבים כולל צרפתיים) -
@DanielC
שים לב לבדיקה מקארזון ועוד בספוילר בהודעה שלי למעלה.
על פניו נראה טוב, אשמח לשמוע דעתך, ספר טיפולים אקבל מחר…מתנצל על הביקורת החוזרת, מודה לך מאוד על הסבלנות
@צפוני1000 לפי מה שמופיע בדו"ח הסליקה - שתי התאונות הם תאונות עצמיות ולא היה מעורב בהם צד ג’, מה שאומר שיכול להיות שהוא שפשף את הרכב בחניה יכול להיות בדלתות בקלות זה יכול להגיע לסכום כזה.
לצורך העניין - 2 דלתות פחחות וצבע + פלסטיק תחתון קישוט 2 דלתות + 2 פסי ניקל 2 דלתות = הרבה כסף.
מקרה שקרה אחרי שקניתי את הרכב שלי - מישהו עשה רוורס ברמזור ונכנס בי מקדימה = נזק לפגוש ומסגרת ניקל גריל 2 שריטות מעט עמוקות קטנות וסדק קטן.
שפשופים קלים מאוד - צבע - 1200 ש"ח + מסגרת ניקל גריל - 1800 ש"ח = 3000 אש"ח.
באמת פגיעה קלה מסכן 3000 ש"ח הוא הביא לי מזומן ואמר לי שאם אני רוצה אני יכול גם לא לתקן.
עשיתי צבע ב 1100 ש"ח כאב לי הלב עליו היום הלכתי אליו החזרתי לו 1200 ש"ח… (למרות שמבחינת ההלכה מותר לי לקחת את מלוא סכום הנזק)
אם נגיעה כזאת עולה 3000 ש"ח לפי הערכת שמאי זה היה יכול לטפס לסכום הרבה יותר גבוה…זה בסדר אני מבין את החששות
יכול להיות שזאת האמת שהוא עשה טרייד אין על רכב חדש, אם הוא קנה את ה 5008 ב 203K ש"ח והיה איתו 7 שנים, כנראה הוא יושב טוב ורוצה להחליף לרכב אחר חדש. סה"כ הגיוני