פריוס , סוללה תובנות
-
@נייטרון-חפשי לאו דווקא, סוללת ליתיום עם פריקה עצמית היא סוללה בגסיסה גם אם היא אוחזת ב 80%
פרקתי סוללה מאופניים מתוך 10 תאים 5 היו מתים ו5 אחזו ב50% מתוכם רק 1 עם פריקה עצמית גבוה
מה שכן לפעמים הבקר סוללה צורך מעט אנרגיה, ופרוטה לפרוטה.....
-
@לחיים כתב בפריוס , סוללה תובנות:
מה שכן לפעמים הבקר סוללה צורך מעט אנרגיה, ופרוטה לפרוטה.....
על זה לא חשבתי, אבל באופן כללי אתה טוען שפריקה עצמית של סוללת ליתיום היא 10% לשנה והנתון הזה לא משנה גם אחרי 10 שנים?
-
@נייטרון-חפשי פריקה עצמית תקינה תלויה בכימיה של הסוללה וכמעט ללא קשר לגיל הסוללה, לדוגמה סוללות עופרת חומצה הם בעלות פריקה עצמית גבוהה וסוללות ליתיום הם בעלות פריקה עצמית אפסית,
עם התבלות הסוללה נוצרים חורים במחיצה הפנימית של הסוללה מה שגורם לפריקה עצמית לא תקינה (סוג של קצר פנימי) במקרה כזה הסוללה בגסיסה גם אם היא חדשה (יכול לקרות גם בסללות חדשות עקב פגם ביצור או שימוש מאומץ מידי),
כך שישנם סוללות ליתיום בנות עשור ויותר ללא פריקה עצמית...בפריוס עד 2015 הסוללה אינה ליתיום -
@בעל-עגלה
פריקה הכוונה שהחשמל מתבזבז על משהו, וגם הבקר מבזבז קצת אנרגיה אפילו ללא שימוש בסוללה, פריקה עצמית זה פריקה שסוללה פורקת גם היא לא מחוברת לכלום אפילו לא לבקר.כל מה שאני יודע עד היום על סוללות זה מתורתו של @לחיים שחוקר את התחום כבר לפחות 5 שנים אז קחו את דבריו ברצינות כי אני לא מאמין שיש עוד מישהו מחו"ר הפורום שמגיע לדרגתו.
-
@נייטרון-חפשי כתב בפריוס , סוללה תובנות:
כל מה שאני יודע עד היום על סוללות זה מתורתו של @לחיים שחוקר את התחום כבר לפחות 5 שנים אז קחו את דבריו ברצינות כי אני לא מאמין שיש עוד מישהו מחו"ר הפורום שמגיע לדרגתו
אם כך אז צריך לשנות לו תגית ללפחות איזה מייבין..
-
@דוד-המומחה כתב בפריוס , סוללה תובנות:
למרות שאני אישית סובר ש 40 % זה פגז וזה יכול לתת עבודה גם כמה שנים אם טיפול נכון
תחכים אותנו מה הכונה טיפול נכון?
יש משהו מיוחד בתחזוקה חוץ מלנקות את הפילטר?