עזרה דחופה לתקלה ברכב..
-
אתמול בלילה חבר נסע ברכב מקרית ספר ובמהלך הדרך נדלק לו נורת מצבר {אדומה} לאחר שהוא המשיך בנסיעה נדלק לו נורת ABC לאחר מיכן נדלק לו נורת סימון דרך או משהו כזה, וכן נדלקו לו בהמשך נורת RPS אדומה ומיד לאחר מיכן ההגה פשוט לא הסתובב ולאחר שכיבה את הרכב הרכב לא מניע.
א’ מה הבעיה, לפי מה שזה נראה כנראה הלך אלטרנטור, האם זה נכון???
ב’ אם זה הבעיה, כמה זה קשה להחליף את החלק הזה באופן עצמאי לרכב יונדאי אי 20 {מדובר בבחור שכבר עשה תיקונים בעצמו כמו רפידות צלחות ברקסים טיפול עשרת אלפים וכו’}.
בתודה מראש
נ.ב. הרכב תקוע לו כרגע בשום מקום ולכן מאוד חשוב לו לדעת האם אפשר לעשות את זה לבד {כי אחרת הוא צריך להביא גרר וכו’}… -
אתמול בלילה חבר נסע ברכב מקרית ספר ובמהלך הדרך נדלק לו נורת מצבר {אדומה} לאחר שהוא המשיך בנסיעה נדלק לו נורת ABC לאחר מיכן נדלק לו נורת סימון דרך או משהו כזה, וכן נדלקו לו בהמשך נורת RPS אדומה ומיד לאחר מיכן ההגה פשוט לא הסתובב ולאחר שכיבה את הרכב הרכב לא מניע.
ב’ אם זה הבעיה, כמה זה קשה להחליף את החלק הזה באופן עצמאי לרכב יונדאי אי 20 {מדובר בבחור שכבר עשה תיקונים בעצמו כמו רפידות צלחות ברקסים טיפול עשרת אלפים וכו’}.
בתודה מראש
נ.ב. הרכב תקוע לו כרגע בשום מקום ולכן מאוד חשוב לו לדעת האם אפשר לעשות את זה לבד {כי אחרת הוא צריך להביא גרר וכו’}…@אברום לא ההעבודה הכי מסובכת שיש
בדקת שהרצועה יושבת במקום? -
בתודה מראש
נ.ב. הרכב תקוע לו כרגע בשום מקום ולכן מאוד חשוב לו לדעת האם אפשר לעשות את זה לבד {כי אחרת הוא צריך להביא גרר וכו’}… -
@אברום לא חייב גרר, אפשר להחליף מצבר עם רכב אחר ולנסוע ביום בלי אורות כדי לחסוך גרר, עדיף להגיע עם עוד רכב ונהג להחליף מצבר כשהרכב הנוסף מונע, ושייסע מאחורה למקרה שהמצבר יגמר שוב, אפשר פשוט להחליף שוב.
-
תודה לכל המגיבים
א’ בדקתי הרצועה נמצאת במקום.
ב לגבי מצבר מרכב אחר לפי מה שהבנתי זה הורס את המצבר מכיו שיש פריקה של חשמל ממנו בלי שום טעינה מחדש…
ג’ האם מישהו יוכל לעלות פה קישור לסרטון טוב…
ד’ על מה צריך להשים דגש… ומה הם הכלים שאיתם אני צריך לעבוד
בתודה מראש.
נ.ב. אייך אני יכול לבדוק למה זה נהרס אדרבה תחכימו אותי… -
תודה לכל המגיבים
ב לגבי מצבר מרכב אחר לפי מה שהבנתי זה הורס את המצבר מכיו שיש פריקה של חשמל ממנו בלי שום טעינה מחדש…
בתודה מראש.
נ.ב. אייך אני יכול לבדוק למה זה נהרס אדרבה תחכימו אותי… -
מה אתם מציעים לבנאדם להחליף אלטרנטור לפני שבדקו הרבה דברים לפני…
רשימת בדיקות (הסדר של הבדיקות הוא בכוונה!)
לבדוק שאין מגעים רופפים
שאין קורוזיה על המגעים
לבדוק עם מולטימטר את מצב המצבר
לבדוק רצועה
לבדוק עם מולטימטר שאכן אין טעינה מהאלטרנטור
אחרי שבדקתם את כל זה
אז
לחפש אלטרנטור (לכאורה עדיף משופץ מאשר סיני חדש…)
להזיז את הרכב למקום נח לעבודה (לא שולחים של כביש ראשי, לא בשמש וכדו’)
להתייעץ עם מישהו שעשה את זה כדי שאם יהיה שאלה לא תצטרכו באמצע…
כל זה בקצרה מפני חוסר הזמן… -
מה אתם מציעים לבנאדם להחליף אלטרנטור לפני שבדקו הרבה דברים לפני…
רשימת בדיקות (הסדר של הבדיקות הוא בכוונה!)
לבדוק שאין מגעים רופפים
שאין קורוזיה על המגעים
לבדוק עם מולטימטר את מצב המצבר
לבדוק רצועה
לבדוק עם מולטימטר שאכן אין טעינה מהאלטרנטור
אחרי שבדקתם את כל זה
אז
לחפש אלטרנטור (לכאורה עדיף משופץ מאשר סיני חדש…)
להזיז את הרכב למקום נח לעבודה (לא שולחים של כביש ראשי, לא בשמש וכדו’)
להתייעץ עם מישהו שעשה את זה כדי שאם יהיה שאלה לא תצטרכו באמצע…
כל זה בקצרה מפני חוסר הזמן…@הלוך-ונסוע
יש לך איזה סרטון שאפשר לראות את התהליך של התיקון -
תודה לכל המגיבים
בתודה מראש.
נ.ב. אייך אני יכול לבדוק למה זה נהרס אדרבה תחכימו אותי…@אברום כתב בעזרה דחופה לתקלה ברכב..:
לגבי מצבר מרכב אחר לפי מה שהבנתי זה הורס את המצבר מכיו שיש פריקה של חשמל ממנו בלי שום טעינה מחדש…
זה לא נכון, אולי זה גורם בלאי מסויים, אבל ודאי עדיף מלשלם לגרר.
@חיפאי כתב בעזרה דחופה לתקלה ברכב..:
אבל צריך לדעת את הסיבה למה הוא הלך פתאום.
זה נורמלי שהולך אלטרנטור אחת לכמה שנים, זה בלאי טבעי.
-
@הלוך-ונסוע
יש לך איזה סרטון שאפשר לראות את התהליך של התיקון@אברום כתב בעזרה דחופה לתקלה ברכב..:
@הלוך-ונסוע
יש לך איזה סרטון שאפשר לראות את התהליך של התיקוןבכל רכב האלטרנטור יכול להיות במקום אחר.
-
אין לי סרטון אבל כדאי פשוט לנסות ביוטיוב.
אגב במידה וזה אכן אלטרנטור, יכול להיות שאפשר לשפץ אותו לבד, צריך לחפש בגוגל קיט לשיפוץ, אבל בשביל זה צריך לדעת בדיוק את הדגם המדויק של האלטרנטור.
אגב אני החלפתי אלטרנטור לסיריון ב700 ש’'ח כולל עבודה אצל אחים ג’יני פתח תקווה