רעיון חדש!! - תל אביבים עם רכב חשמלי מסודרים... (פתרון גאוני למצוקת הטעינות!)
-
@אריאלוש בירושלים כבר יש עמדחת ציבוריות איטיות
וגם ראיתי אנשים שמטעינים מכבל שיוצא מקופסא ברחוב, לא ברור לי מאיפה מגיע החשמל -
@טוסון כתב ברעיון חדש!! - תל אביבים עם רכב חשמלי מסודרים... (פתרון גאוני למצוקת הטעינות!):
בירושלים כבר יש עמדחת ציבוריות איטיות
וגם ראיתי אנשים שמטעינים מכבל שיוצא מקופסא ברחובכן! אבל מכל עמוד תאורה זה מטורף!!
לא יודע נראה לי רק אני מתלהב…@אריאלוש כתב ברעיון חדש!! - תל אביבים עם רכב חשמלי מסודרים... (פתרון גאוני למצוקת הטעינות!):
כן! אבל מכל עמוד תאורה זה מטורף!!
לא יודע נראה לי רק אני מתלהב…אם זה יהיה אז זה יהיה מטורף.
מאמין שזה לא יהיה ריווחי מדי ולכן לא בדיוק יהיו קופצים למכרז הזה…
ככה שכל עוד העירייה בעצמה לא תעשה את זה אז זה לא יעבוד… -
@אריאלוש כתב ברעיון חדש!! - תל אביבים עם רכב חשמלי מסודרים... (פתרון גאוני למצוקת הטעינות!):
כן! אבל מכל עמוד תאורה זה מטורף!!
לא יודע נראה לי רק אני מתלהב…אם זה יהיה אז זה יהיה מטורף.
ככה שכל עוד העירייה בעצמה לא תעשה את זה אז זה לא יעבוד…@aiib כתב ברעיון חדש!! - תל אביבים עם רכב חשמלי מסודרים... (פתרון גאוני למצוקת הטעינות!):
למה לא ריווחי? הם יעשו שכל טעינה תעלה כך וכך כסף, והרי יהיה לזה ביקוש מטורף, כי בת"א יש מצוקת חנייה קשה ואם יש לך רכב חשמלי ויש לך מטען בבית אז לא תמיד תוכל להטעין כי יש עכשיו את האורח של השכן שחונה בחנייה עם המטען… ולכן רב התל אביבים אין להם מטען בבית והם מטעינים בתחנות דלק פי 4 יותר יקר עכשיו יעשו להם שכמעט בכל חנייה יהיה עמדת טעינה יותר זולה ואז איפה שהוא לא יחנה הוא מעביר את האשראי ומטעין את הרכב, לא?
-
@aiib כתב ברעיון חדש!! - תל אביבים עם רכב חשמלי מסודרים... (פתרון גאוני למצוקת הטעינות!):
למה לא ריווחי? הם יעשו שכל טעינה תעלה כך וכך כסף, והרי יהיה לזה ביקוש מטורף, כי בת"א יש מצוקת חנייה קשה ואם יש לך רכב חשמלי ויש לך מטען בבית אז לא תמיד תוכל להטעין כי יש עכשיו את האורח של השכן שחונה בחנייה עם המטען… ולכן רב התל אביבים אין להם מטען בבית והם מטעינים בתחנות דלק פי 4 יותר יקר עכשיו יעשו להם שכמעט בכל חנייה יהיה עמדת טעינה יותר זולה ואז איפה שהוא לא יחנה הוא מעביר את האשראי ומטעין את הרכב, לא?
@אריאלוש כתב ברעיון חדש!! - תל אביבים עם רכב חשמלי מסודרים... (פתרון גאוני למצוקת הטעינות!):
למה לא ריווחי?
ייתכן ואני טועה,
- אבל מדובר בעמדות איטיות שיהיו תפוסות למשך שעות ארוכות (ואף ללילה ויותר- מי שתפס חניה לא מפנה אותה אם הוא לא צריך…).
- יש רבים שיחנו עם רכבים רגילים או רכבים טעונים ככה שהעמדה בפועל לא תהיה פעילה לזמנים ארוכים.
- תחזוקה ופריסה של הרבה עמדות קטנות יהיו יקרים יותר מאשר עמדות חזקות וספורות (שבהם ניתן לגבות עלות גבוהה יותר, בתחלופה גבוהה הרבה יותר וכדלעיל)
-
@aiib כתב ברעיון חדש!! - תל אביבים עם רכב חשמלי מסודרים... (פתרון גאוני למצוקת הטעינות!):
שכמעט בכל חנייה יהיה עמדת טעינה
זה לא בדיוק נכון, לא ליד כל חניה יש עמוד תאורה אלא כל כמות נכבדה של חניות, ומתוכם פחות מרבע מתאימים להטענה.
מה שאומר שאחד לעשרות חניות (או אפילו יותר) תהיה עמדת טעינה. -
למה לא ריווחי?
ייתכן ואני טועה,
- אבל מדובר בעמדות איטיות שיהיו תפוסות למשך שעות ארוכות (ואף ללילה ויותר- מי שתפס חניה לא מפנה אותה אם הוא לא צריך…).
- יש רבים שיחנו עם רכבים רגילים או רכבים טעונים ככה שהעמדה בפועל לא תהיה פעילה לזמנים ארוכים.
- תחזוקה ופריסה של הרבה עמדות קטנות יהיו יקרים יותר מאשר עמדות חזקות וספורות (שבהם ניתן לגבות עלות גבוהה יותר, בתחלופה גבוהה הרבה יותר וכדלעיל)
אבל מדובר בעמדות איטיות שיהיו תפוסות למשך שעות ארוכות (ואף ללילה ויותר- מי שתפס חניה לא מפנה אותה אם הוא לא צריך…)
לילה מספיק ואולי יעשו איזה חוק אני לא יודע…
ש רבים שיחנו עם רכבים רגילים או רכבים טעונים ככה שהעמדה בפועל לא תהיה פעילה לזמנים ארוכים.
אולי יעשו איזה חוק…
זה לא בדיוק נכון, לא ליד כל חניה יש עמוד תאורה אלא כל כמות נכבדה של חניות, ומתוכם פחות מרבע מתאימים להטענה.
לכן אמרתי כמעט… ובנתיים יש 10,000 מתאימים תשתיתית אבל בהמשך יעשו עוד.
אבל בס"ה אתה טוען טוב!!! ואיך אומרים “ימים יגידו”
אבל אין ספק שאם זה ילך טוב אז העולם התקדם!.. -
אבל מדובר בעמדות איטיות שיהיו תפוסות למשך שעות ארוכות (ואף ללילה ויותר- מי שתפס חניה לא מפנה אותה אם הוא לא צריך…)
ש רבים שיחנו עם רכבים רגילים או רכבים טעונים ככה שהעמדה בפועל לא תהיה פעילה לזמנים ארוכים.
אולי יעשו איזה חוק…
אולי יעשו איזה חוק…
עיריית תל אביב מקדמת מהלך מטורף וחדשני כדי להתמודד עם אתגרי הטעינה בעיר, ולכן עכשיו עובדים על אפשרות להסב את עמודי תאורה בעיר לעמדות טעינה לרכבים חשמליים.
הפרוייקט, החל לאחרונה וצפוי להימשך כחצי שנה, וכבר הקימו לנסיון שתי עמדות ראשונות ליד קניון עזריאלי, אחת על גבי עמוד תאורה קיים והשנייה על מתקן המדמה עמוד תאורה.
השיטה מציעה טעינה רגילה (AC), כמו שיש בדרך כלל בבתים, שזה לוקח כמה שעות בשביל הטענה מלאה, ולא כמו ההטענה המהירה (DC) שיש בתחנות דלק וכו’
והפרוייקט נועד לאפשר לתושבים להטעין את רכבם ברחוב שבו הם חונים במקום להסתמך רק על עמדות טעינה מהירות ומרוחקות.
עריית תל אביב בדקה ומצאה שמתוך כ-45,000 עמודי תאורה בעיר, כ-10,000 נמצאו כבעלי התאמה עם תשתית לעמדת טעינה.
בתל אביב קיימים כ-27,500 רכבים חשמליים פרטיים!!!, יחד עם אלפי רכבים של חברות וליסינג שא"א למנותם, שזה נראה הגורם לציאה לכזה פרוייקט מורכב כרגע מיועד הניסוי לרכבי העירייה בלבד לצורכי בטיחות, תפקוד ובחינת העומס על רשת החשמל, ואם זה ילך טוב אז העירייה תצא למכרז לבחירת ספק שיקח על עצמו את הפורייקט האגדי הזה!!!
אגב פרוייקט כזה כבר יש בבריטניה ועוד.
אולי גם עריית ב"ב או לפחות ירושלים יקחו את הרעיון הגאוני הזה!!! (לדעתי…)
קרדיט -
@אריאלוש יש כבר היום אפשרות "להוציא" חשמל מעמוד תאורה. פשוט בדרך כלל השקע הוא גבוה. הם סך הכל רוצים להסדיר את זה ולגבות על זה כסף…
(אני חושב מה יהיה בשכונות בק"ס שתאורת הרחוב על גנרטור…)@חובק-עולם כתב ברעיון חדש!! - תל אביבים עם רכב חשמלי מסודרים... (פתרון גאוני למצוקת הטעינות!):
יש כבר היום אפשרות “להוציא” חשמל מעמוד תאורה. פשוט בדרך כלל השקע הוא גבוה. הם סך הכל רוצים להסדיר את זה ולגבות על זה כסף…
כמדומני שא"א להתחבר לכל שקע, צריך עמדה מותאמת, לא?