המבדיל בין נוחות להנדסת אנוש: מקסוס מיפה 7 במבחן מקיף
-
@טוסון
זהו שהריבית יכולה להיות הקאצ’
וזה משתנה לפי ה BDi שלך ממה שהציעו לי שקיבלתי ריבית שיוצא לי בערך 2000 ש"ח לחודש 100 תשלומים שזה סך הכל 200 אלף ש"ח (הרכב על הכביש 165 אלף וריבית 34 אלף
+ביטוח 700 של לחודש (מקיף) וטסט יותר יקר מרכב קלאסי 2500 שח לשנה טיפול 1 לשנתיים או 30 אלף ק"מ המוקדם מביניהם לא זול והוא תנאי לאחריות
יוצא 3000 ש"ח לחודש בלי החשמל (עוד כמה מאות) ועדיין
אפשר להשיג ריבית יותר נמוכה (תלוי בהרבה דברים)
ואם אתה שם אותו מול נניח אאוטלנדר ב60 אלף הלוואה בערך 1000 ש"ח (סימולציה למשל בלבד הכל יכול להשתנות) טסט 1500 ש"ח לשנה ביטוח 400/450 ש"ח לחודש טיפולים מדי פעם ודלק (שתיין) אתה מגיע לסכום דומה
אז אפשר אופציות שונות או המרה לגז או ידני וכו וכו
אבל עדיין… -
@טוסון
זהו שהריבית יכולה להיות הקאצ’
וזה משתנה לפי ה BDi שלך ממה שהציעו לי שקיבלתי ריבית שיוצא לי בערך 2000 ש"ח לחודש 100 תשלומים שזה סך הכל 200 אלף ש"ח (הרכב על הכביש 165 אלף וריבית 34 אלף
+ביטוח 700 של לחודש (מקיף) וטסט יותר יקר מרכב קלאסי 2500 שח לשנה טיפול 1 לשנתיים או 30 אלף ק"מ המוקדם מביניהם לא זול והוא תנאי לאחריות
יוצא 3000 ש"ח לחודש בלי החשמל (עוד כמה מאות) ועדיין
אפשר להשיג ריבית יותר נמוכה (תלוי בהרבה דברים)
ואם אתה שם אותו מול נניח אאוטלנדר ב60 אלף הלוואה בערך 1000 ש"ח (סימולציה למשל בלבד הכל יכול להשתנות) טסט 1500 ש"ח לשנה ביטוח 400/450 ש"ח לחודש טיפולים מדי פעם ודלק (שתיין) אתה מגיע לסכום דומה
אז אפשר אופציות שונות או המרה לגז או ידני וכו וכו
אבל עדיין…הנחת הרבה נתונים וזה חשוב, אבל העיקר החסר בחישוב זה הוא “ירידת ערך”. ואני מתכוון לחיוב ולשלילה - מחד אין ספק (95 אחוז מהמקרים) שלרכב חדש תהיה ירידה גדולה ממשומש וזול, אך מאידך הפער שחישבת היה כאילו אין לנו כלל רכישה חוזרת בבוא היום, הנכון הוא לחשב תרחיש מכירה עתידית בעוד תקופה, אני למשל הייתי מחשב בחשמלית סינית ירידה של 60 אחוז ב-3 שנים, ו-20 אחוז באוטלנדר כלשהי מאזור 2013-2018 שנמכרת לפי מחירון או פחות. מישהו חולק עלי על הנתון? בבקשה.
- אגב, בעיה מוכרת של רוב המעמיקים בנתונים - שעקב ה"כל זה אכניס" מפספסים את ירידת הערך…
- ועוד משהו - חשוב מאוד להאיר את הפוקוס ששמת על הנושא של ריביות - הרבה מבינים שבגלל שנגזר עלינו לקחת הלוואה אולי אין הבדל בין גובה הקרן (כפי שחידדת) או גובה הריבית (השבוע עזרתי למישהו שקיבל הצעה של p+6 ובסוף לקח ממקס ב-p+1.75).
-
הנחת הרבה נתונים וזה חשוב, אבל העיקר החסר בחישוב זה הוא “ירידת ערך”. ואני מתכוון לחיוב ולשלילה - מחד אין ספק (95 אחוז מהמקרים) שלרכב חדש תהיה ירידה גדולה ממשומש וזול, אך מאידך הפער שחישבת היה כאילו אין לנו כלל רכישה חוזרת בבוא היום, הנכון הוא לחשב תרחיש מכירה עתידית בעוד תקופה, אני למשל הייתי מחשב בחשמלית סינית ירידה של 60 אחוז ב-3 שנים, ו-20 אחוז באוטלנדר כלשהי מאזור 2013-2018 שנמכרת לפי מחירון או פחות. מישהו חולק עלי על הנתון? בבקשה.
- אגב, בעיה מוכרת של רוב המעמיקים בנתונים - שעקב ה"כל זה אכניס" מפספסים את ירידת הערך…
- ועוד משהו - חשוב מאוד להאיר את הפוקוס ששמת על הנושא של ריביות - הרבה מבינים שבגלל שנגזר עלינו לקחת הלוואה אולי אין הבדל בין גובה הקרן (כפי שחידדת) או גובה הריבית (השבוע עזרתי למישהו שקיבל הצעה של p+6 ובסוף לקח ממקס ב-p+1.75).
@יעקב-נ. נכון וזה עוד משהו לחדד
הרעיון הוא להחזיק ברכב כזה לפחות 10 שנים שאז ירידת הערך פחות נחשבת הרכב נניח יהיה שווה 40 אלף שח שזה 12 אלף שח לשנה אבל אחרי שנות האחריות אני לא יודע [להזכיר יש 5 שנים אחריות כוללת ו10 שנים אחריות על הסוללה 100 אלף ו200 אלף בהתאמה]